Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Aceto balsamico

Rukolový salát

Rukolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 125 g Mozzarelly, 4 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžičky aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Rukolu omyjeme a rozložíme na větší talíř. Obložíme ji nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Takto upravený rukolový salát pokapeme dresinkem z vody, octa, pepře a oleje.

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Borůvky se zmrzlinou

Borůvky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g borůvek, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička aceto balsamico, 4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 4 sušenek

Borůvky, cukr, ocet a 1 lžíci vody dejte do hrnce a pomalu vařte (1-2 minutky), až budou borůvky měkké, ale ne popraskané, vytáhněte je, nechejte okapat. Do misky dejte dva kopečky zmrzliny, trochu borůvek a 2 sušenky.

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Opékaný filet z lososa

Opékaný filet z lososa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g losos file s kůží, kousek másla, troška dýňového oleje Bohemia Olej, kapka balsamikového krému, špetka soli, špetka pepře

Filé z lososa očistíme od šupin, poté opláchneme a rozkrojíme na plátky. Kůži nařízneme a posypeme solí a pepřem. Na pánev dáme kousek másla, necháme rozpustit a vložíme lososa nejprve kůží dolů a opékáme 2 minuty, poté otočíme, okořeníme a nechám...

Tabbouleh z quinoy

Tabbouleh z quinoy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Quinoy (Merlík), 75 g petrželové natě, 300 g rajčat, 100 g okurky, 50 g ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octu, 1 lžičku sirupu z Agáve, 1 ml vanilkové esence, 1 lžička soli, 1/2 česneku,

Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Vyšleháme olej, ocet, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt, sirup, sůl a utřený česnek a získáme tak dresink. Rajče a okurku nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Smícháme s quinoou a nasekanou ...

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 5 lžíc olivového oleje, 1/2 lžíce balzamikového octu, 140 g římského salátu, 25 g parmazánu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 4 lžíce rozmarýnu, 1 hrst šalvěje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 2 lžíce aceta balsamica, 7 g soli, 7 g pepře, 1 cibule, 1 balení žervé, 150 g piniových ořechů, 3 stroužky česneku, 10 kapek olivového oleje

Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka. Po vychlazení je rozpůlíme a dužinu vydlabeme lžící. A přes noc (nebo aspoň na hodinu) necháme dužinu na cedníku odkapávat. Zbavíme se tak přebyte...

Čočkový salát s uzeným tofu

Čočkový salát s uzeným tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička olivového oleje, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 ks cukety, 1 ks červené cibule, 1 ks papriky (kapie), 100 g tofu, 250 g čočky, 35 g polníčku, 1,5 lžíce aceta balsamica

Olejem potřeme pánev a opečeme na něm cuketu nakrájenou na kolečka, tofu na kostičky a nakonec i mletou papriku. Pár minut smažíme. Poté vmícháme ocet a necháme ho zredukovat. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na proužky. Obojí smíc...

Bifteky s omáčkou z balsamica

Bifteky s omáčkou z balsamica

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí roštěnky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g rajčat, 4 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 100 ml aceta balsamica, 100 ml červeného vína, 1 ks bobkového listu

Maso nakrájíme na 4 plátky - tak, aby každý měl váhu 200 g. Osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi oleje. Promasírujeme. Šalotky nakrájíme na čtvrtky a dáme je do pánve na rozpálený olej. Po dvou minutách přidáme utřený česnek, balsamico, vín...

Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dlouhozrnné rýže, 1 ks avokáda, 1 hrst špenátu, 150 g cherry rajčátek, 1/2 ks granátového jablka, 1 ks okurky, 70 ml olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica, 1/2 ks červené cibule

Rýži uvaříme den předem. Druhý den si nejdříve připravíme zálivku: vyšleháme olivový olej s octem a najemno nasekanou červenou cibulí. Rýži promícháme s listy špenátu, na kostičky nakrájeným avokádem, přepůlenými rajčátky a na plátky nakrájeno...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Meruňkové kuře

Meruňkové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ml aceto balsamico, 4 ks kuřecích prsou, 1 lžíce škrobové moučky, 1 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, špetka pepře, asi 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky, obalíme ve škrobové moučce, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme v teple. Do pánve nasypeme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme mer...

Dušený fenykl

Dušený fenykl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký fenykl, 1 lžíce sezamu, 10 ml aceto balsamico, 4 lžíce másla

Fenykl rozpůlíme a srdíčko klínovitě vyřízneme tak, aby zbytek držel pohromadě. Poté se každá půlka překrojí napůl. Čtvrtky opečeme zvolna na másle a těsně před koncem úpravy zasypeme sezamem a podlijeme aceto balsamico. Můžeme podávat horké i stu...

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 kuřecí prsíčka, balsamikový ocet, olivový olej, 1 šálek sterilované kukuřice, 1 paprika (kapie), 1 okurka, 2 bagetky, máslo, sůl, pepř

Omytý ledový salát natrháme na kousky, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Ozdobíme plátky papriky, okurky a sterilovanou kukuřicí. Kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky a ochucená solí a pepřem orestujeme na pánvi. Bagetku nakrájeno...

Letní salát s mozzarelou

Letní salát s mozzarelou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší ledový salát, 125 g Mozzarelly, 150 g cherry rajčátek, 400 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 snítky bazalky, sůl a pepř dle chuti, cukr dle chuti

Opraný a přebraný salát natrháme do mísy na menší kousky. Omyjeme rajčátka. Mozzarellu necháme okapat a pokrájíme jí na menší kousky. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou útěrkou a pokrájíme na jemné proužky. Slunečnicový olej ro...

Nudle se zeleninou

Nudle se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky octa balsamico, 400 g širokých nudlí

Rajčata opláchneme a nařízneme křížkem, krátce ponoříme do horké vody, přelijeme studenou a stáhneme slupku. Pak je rozčtvrtíme, vybereme zrníčka a dužinu pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Rozpálíme lžíci olivového oleje...

Lahůdkový cheeseburger

Lahůdkový cheeseburger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co ...

Rajčatová polévka s krutony

Rajčatová polévka s krutony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g keříčkových cherry rajčat, 250 g žlutých cherry rajčat, 2 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, 1 svazek provensálského koření, 1 lžíce aceta balsamica

Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvali...

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí svíčkové (špičky), rozmarýn dle chuti, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby, 200 g rukoly, aceto balsamico dle chuti, 3 lžíce parmazánu

Rozpálíme pánev a namarinovanou svíčkovou v oleji a rozmarýnu opečeme zprudka ze čtyř stran cca 1,5 minuty. Následně necháme na minutu odležet. Poté nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a poklademe na ochucený salát z rukoly a balsamica, soli ...

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

Nudle se slaninou

Nudle se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 100 g zelených fazolek, 1 lžička olivového oleje, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce octa balsamico, 250 ml smetany ke šlehání, 20 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Fazolky omyjeme, odřízneme stonky a přepůlíme. Asi 2 minutky je v osolené vroucí vodě povaříme, slijeme a necháme okapat. Jestliže používáme mražené, nic s nimi neděláme. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, aby jsme je měli tzv. na skus. Uvařené ...

Kapustičky s hroznem a oříšky

Kapustičky s hroznem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g růžičkové kapusty, 50 g vlašských ořechů, 200 g řeckého jogurtu, 6 lžíce fíkového džemu, 2 lžíce aceta balsamica, 20 kuliček hroznového vína, 2 lžíce máty peprné, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho je opražíme v pánvi. Kapustičky povaříme 8 minut ve vodě. Poté hned zchladíme. Smícháme fíkový džem s balsamicem a vaříme ve woku. Když začne bublat, nasypeme kapustičky a pořádně promícháme. Snížíme teplotu...

stránka: