Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Acidofilní mléko

Acidofilní moučník

Acidofilní moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml acidofilního mléka, 250 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 400 g polohrubé mouky, 120 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 5 lžic másla, 150 g moučkového cukru na polevu, 3 lžíce rumu

Do mléka přidáme cukr, vejce, mouku, olej, kakao a sodu a vytvoříme těsto. Toto těsto poté nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct. Když je těsto upečené, vyjmeme ho, necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Polev...

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chleba, sůl, kmín, 1/4 l acidofilního (kysaného) mléka, 30 g cibule, 40 g másla, 1 vejce

Starší chleba rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Rozvařený chléb prolisujeme, omastíme kouskem másla, dobře rozmícháme s mlékem a s vejcem, podle potřeby osolíme a přidáme dočervena osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli.

Koláč z kysaného mléka

Koláč z kysaného mléka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celá vejce, 50 dkg cukru krystal, 5 lžic oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce ovocné marmelády, 2 sáčky vanilkového cukru, 1/2 l acidofilního mléka, 25 dkg hladké mouky, 25 dkg hrubé mouky, 1 lžička Sody bikarbóny, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, čokoládová poleva, smetana ke šlehání (šlehačka)

Dvě celá vejce utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, kakao a marmeládu. Vše smícháme, přidáme kysané mléko, hladkou a hrubou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný pl...

Kyšková polévka

Kyšková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, špetka soli, 500 ml kyšky, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1,5 sáčku kysaného zelí

Oloupané brambory nakrájíme na drobnější kousky a zalijeme 1 l vody. Přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a drobně překrájené kysané zelí. Vaříme doměkka. Pak z vývaru vyjmeme koření a vmícháme kyšku, v níž jsme předem rozkvedlali vejce a jednu...

Levný koláč

Levný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky acidofilního mléka, 3 hrnečky cukru krupice, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička sody bikarbóny, nasekané vlašské ořechy, rozinky, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání plechu, džem, čokoládová poleva

Suroviny promísíme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč upečeme v troubě a po vychladnutí ho potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic malin, 6 lžic ostružin, 400 ml kyšky, 1 a 1/2 lžíce cukru krystal, 1 ovocný jogurt Florian s borůvkovou příchutí, 4 lžíce pražených mandlí, 4 dětské piškoty

Ovoce omyjeme, rozmixujeme, přidáme kyšku a smetanový jogurt (borůvkový Florian). Dochutíme cukrem.

Pajšlová polévka

Pajšlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plící, 3 l vody, 2 mrkve, 1 celer, 1 cibule, 1 lžička pepře, 1 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžička soli, 100 ml acidofilního mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce

Dobře omyté plíce dáme vařit do studené osolené vody spolu s očištěnoou celou zeleninou a kořením. Zvolna vaříme. Když je vše měkké, necháme vychladnout. Vývar scedíme a zavaříme do něho acidofilní mléko rozšlehané s moukou a alespoň 10 minut vaří...

Polévka z kysaného mléka-studená

Polévka z kysaného mléka-studená

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l acidofilního (kysaného) mléka, sůl, 150 g šunky, 4 vejce, pažitka

Dobře vychlazené kysané mléko rozšleháme metlou, osolíme, přidáme drobně nakrájenou šunku, natvrdo uvařená nakrájená vejce a hodně pažitky.

Řízečky ze šmakouna

Řízečky ze šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, hrubá mouka na obalení, strouhanka na obalení, špetka soli, 2 balení šmakouna (Shmaky)

Tento recept zvládne skutečně každý. Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a pomocí papírové utěrky zbavíme přebytečné vlhkosti. Obalíme v trojobalu jako klasický řízek a dáme péci stejně jako klasický řízek. Smažení nemusí být dlouhé, protože Šmakoun j...

Salátová okurka s acidofilním mlékem

Salátová okurka s acidofilním mlékem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g okurky, 200 ml acidofilního mléka, špetka cukru krupice, troška pepře, špetka soli

Omytou salátovou okurku na hrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na tenké plátky. Acidofilní mléko ochutíme špetkou cukru, soli, mletého pepře a přelijeme přes okurku.

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.