Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Amareto

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Zatažené nebe

Zatažené nebe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml amareta, 30 ml pomerančového džusu, 5 kostek ledu, plátek pomeranče na ozdobu

Amareto, becherovku, pomerančový džus, led dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Amaretta, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl limetové šťávy, 1 třešeň (na ozdobu)

Do šejkru postupně nalijeme všechny suroviny a protřepeme. Dále obsah šejkru nalijeme do skleničky a ozdobíme třešničkou.

Goodmother - Dobrá máma

Goodmother - Dobrá máma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Amareta, 1 mandle, sklenka ledu

Do skleničky plné ledu nalijeme opatrně amaretto a vodku. Navrch nastrouháme mandli.

Gold finger - zlatý prst

Gold finger - zlatý prst

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl galliana, 2 cl Amareta, 2 cl smetany, 1 mandle nebo špetka kakaa

Do sklenky s ledem nalijeme galliano, amareto, smetanu a promícháme. Můžeme ozdobit mandlí nebo kakaem.

Goodfather - dobrý táta

Goodfather - dobrý táta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 2 cl Amareta, sklenka ledu, 1 nakládaná třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme whisky a amareto. Promícháme a ozdobíme nakládanou třešničkou.

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

Dort Malakov

Dort Malakov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

570 ml mléka, 2 lžíce kukuřičné mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka muškátového oříšku, 1 kg jahod, 16 cukrářských piškotů, 1 sklenka Amareta, 140 ml smetany

Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a ...

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 50 g cukru moučka, 500 ml sladké smetany, 150 g hořké čokolády, 2-3 lžíce silné černé kávy, 3 lžíce Amareta

Čokoládu polámeme na drobné kúsky, pridáme čiernu kávu, alebo mlieko a na miernom ohni necháme zmäknúť. Ku zmäknutej a trochu vychladnutej čokoláde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom a všetko dobre vymiešame. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a opatrn...

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 40 g kakaa, 120 g másla, 1 žloutek, 100 g marcipánu, lžíce Amareta, bílá čokoládová poleva

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout. Odleželé těsto přepůlíme a z každé půlky vyválíme obdélník. Marcipán propracujeme s A...

Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 500 g třtinového cukru, 40 ml amareta, 1 ks citrónu, 10 g pektinu

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu. Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut. Směsí naplníme asi 4 sklenice, které je...

Mandlový moučník

Mandlový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na korpus: 1 balení čokoládové polevy, 6 ks vajec, 160 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g mandlí, 2 lžíce Amareta - mandlového likéru, olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, Na krém: 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g Nutely, 1 balení želatinového ztužovače za studena, Na posypání: 50 g mandlových plátků

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a 2 lžíce likéru. Bílky vyšleháme do tuhého ...

Čokoládový hřbet s Amarettem

Čokoládový hřbet s Amarettem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hořké čokolády, 175 g másla, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 120 g bílého jogurtu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 dlouhých cukrářských piškotů , 6 lžic Amaretta

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem...