Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Amareto

Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 500 g třtinového cukru, 40 ml amareta, 1 ks citrónu, 10 g pektinu

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu. Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut. Směsí naplníme asi 4 sklenice, které je...

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

Goodmother - Dobrá máma

Goodmother - Dobrá máma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Amareta, 1 mandle, sklenka ledu

Do skleničky plné ledu nalijeme opatrně amaretto a vodku. Navrch nastrouháme mandli.

Gold finger - zlatý prst

Gold finger - zlatý prst

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl galliana, 2 cl Amareta, 2 cl smetany, 1 mandle nebo špetka kakaa

Do sklenky s ledem nalijeme galliano, amareto, smetanu a promícháme. Můžeme ozdobit mandlí nebo kakaem.

Goodfather - dobrý táta

Goodfather - dobrý táta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 2 cl Amareta, sklenka ledu, 1 nakládaná třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme whisky a amareto. Promícháme a ozdobíme nakládanou třešničkou.

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Zatažené nebe

Zatažené nebe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml amareta, 30 ml pomerančového džusu, 5 kostek ledu, plátek pomeranče na ozdobu

Amareto, becherovku, pomerančový džus, led dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

570 ml mléka, 2 lžíce kukuřičné mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka muškátového oříšku, 1 kg jahod, 16 cukrářských piškotů, 1 sklenka Amareta, 140 ml smetany

Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a ...

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 50 g cukru moučka, 500 ml sladké smetany, 150 g hořké čokolády, 2-3 lžíce silné černé kávy, 3 lžíce Amareta

Čokoládu polámeme na drobné kúsky, pridáme čiernu kávu, alebo mlieko a na miernom ohni necháme zmäknúť. Ku zmäknutej a trochu vychladnutej čokoláde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom a všetko dobre vymiešame. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a opatrn...

Mandlový moučník

Mandlový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na korpus: 1 balení čokoládové polevy, 6 ks vajec, 160 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g mandlí, 2 lžíce Amareta - mandlového likéru, olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, Na krém: 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g Nutely, 1 balení želatinového ztužovače za studena, Na posypání: 50 g mandlových plátků

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a 2 lžíce likéru. Bílky vyšleháme do tuhého ...

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 40 g kakaa, 120 g másla, 1 žloutek, 100 g marcipánu, lžíce Amareta, bílá čokoládová poleva

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout. Odleželé těsto přepůlíme a z každé půlky vyválíme obdélník. Marcipán propracujeme s A...

Čokoládový hřbet s Amarettem

Čokoládový hřbet s Amarettem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hořké čokolády, 175 g másla, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 120 g bílého jogurtu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 dlouhých cukrářských piškotů , 6 lžic Amaretta

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem...

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Amaretta, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl limetové šťávy, 1 třešeň (na ozdobu)

Do šejkru postupně nalijeme všechny suroviny a protřepeme. Dále obsah šejkru nalijeme do skleničky a ozdobíme třešničkou.

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...

Dort Malakov

Dort Malakov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...