Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Anglická slanina

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Kapr na česneku se slaninou

Kapr na česneku se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g staženého kapra, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 česnek, 150 g anglické slaniny, grilovací koření (pikantnější), mletý pepř, 1 máslo, strouhanka, 1 paprika (kapie)

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pokryjeme plátky anglické slaniny, na kterou položíme porce kapra potřené česnekem. Posypeme grilovacím kořením a zasypeme cibulí promíchanou s paprikou nakrájenou na proužky. Podlijeme trochu olejem, ...

Nivový salát se slaninou a špenátem

Nivový salát se slaninou a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička Dijonské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 200 g špenátu, 200 g tence nakrájených hub, 6 plátků anglické slaniny, 1 lžíce červené cibule na kostičky, 100 g Nivy

V malé misce rozšleháme citronovou šťávou a hořčici, přidáme olej a stále šleháme. Do druhé misku dáme špenát, žampiony, slaninu, cibuli a nivu. Před podáváním pokapeme zálivkou z první misky.

Sýrové kuličky v sezamu

Sýrové kuličky v sezamu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žervé, 100 g čedaru (cheddar), 100 g modrého plísňového sýru, 50 g anglické slaniny, špetka soli, 1 špetka pepře, 1 menší cibule, 1 hrst sezamu

Čedar nastrouháme nahrubo, nakrájíme slaninu a cibuli na jemno. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Dáme ztuhnout do lednice na 1 hodinu. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v sezamu.

Teplý salát se slaninou a fazolkami

Teplý salát se slaninou a fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks brambor, 400 g fazolků (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1 cibule, 200 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce vinného octu, 1 hrst petrželové natě

Brambory uvaříme doměkka. Fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, poté ihned zchladíme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Po chvíli přidáme i slaninu nakrájenou na kostičky. K cibuli přidáme na pánev brambory a osm...

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

5 ks česneku, 2 ks cibule, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 6 lžíc řepkového oleje, 5 lžíc hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 svazku pažitky, 25 g anglické slaniny, 50 g másla, 700 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře

Palice česneku (kromě dvou stroužků) seřízneme nahoře tak, aby čouhaly všechny stroužky. Naskládáme je do pekáčku, pokapeme polovinou oleje a pečeme 40 minut přikryté alobalem na 200 °C. Na lžíci oleje smažíme dva stroužky česneku nakrájené na p...

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka červeného zelí, 0,5 l červeného vína, 1 jablko, sůl, mletý nebo drcený kmín, 10 dkg na kostičky nakrájené anglické slaniny

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijeme vínem a trošičkou vody. Osolíme a okmínujeme a necháme vařit. Až je zelí měkké, opět zkusíme dochutit kmínem nebo solí a pro lepší chuť př...

Salát s vejci a slaninou

Salát s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec uvařených natvrdo, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce bílého jogurtu, 1/4 salátové okurky, sůl a pepř dle chuti

Na připravené pánvi si rozškvaříme najemno nakrájenou anglickou slaninu. Slijeme tuk a slaninu necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibuli i oloupaná vejce na plátky, okurek na kostičky a vše vložíme do mísy. Přidáme slaninu a zlehka zamíchám...

Chřest se slaninou

Chřest se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g chřestu, 12 plátků anglické slaniny, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky anglické slaniny podélně rozřízneme. Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků a zbytek obalíme do plátků anglické slaniny. Rozpustíme máslo, vložíme obalené chřesty a smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, ...

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kozího sýra (váleček), 2 jablka, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), hrst lískových oříšků - sekaných, 2 lžíce medu, 10 dkg anglické slaniny

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na pečící papír. Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky podle počtu plátků jablek. Položíme na jablíčka, opepříme, přidáme tymián a lískové oříšky, zakápneme medem. Navrch položím...

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g anglické slaniny, 1 vejce, 2 lžičky sušené petrželky, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 40 g jemné strouhanky

Anglickou slaninu pokojové teploty, vejce a sušenou petrželku rozmixujeme společně se solí, mletým pepřem a škrobem. Směs přendáme do misky, přidáme strouhanku a vařečkou řádně promícháme. Poté rukou jěště prohněteme a utvoříme bochánek. Odebíráme...

Grilované tvarůžky ve slanině

Grilované tvarůžky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg anglické slaniny, 2 balení tvarůžků (kolečka)

Kolečka tvarůžků překrojíme na půl a jednotlivě balíme do plátků slaniny. Poté klademe na grilovací tác, který vložíme na rozpálený gril. Grilujeme dokud tvarůžky nezačnou ze slaniny vytékat, pak ihned podáváme.

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Míchaná vejce na slanině

Míchaná vejce na slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, špetka soli, troška mletého černého pepře

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme ji pražit na pánev. Když je vypražená, orestujeme na pánvi se slaninou cibulku. Ta pustí šťávu. Bokem si rozšleháme vejce se solí a pepřem, vlijeme na pánev a mírně mícháme. Vaječinu připravujeme ...

Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, špetka soli, špetka pepře, troška sladké mleté papriky, 4 plátky anglické slaniny, troška pažitky

Ze zmrazeného filé ukrojíme 4 plátky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a zabalíme do plátků anglické slaniny. Upevníme párátkem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Na talířích posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Žampiónové jednohubky

Žampiónové jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g menších žampionů, 1 špetka kmínu, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 50 g másla, 1 balení anglické slaniny

Žampiony dobře omyjeme, je-li třeba, překrojíme napůl. Podusíme asi 7 minut na másle, do kterého jsme přidali pepř a kmín. Žampiony vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, obalíme plátky slaniny a propíchneme párátkem. Grilujeme dokřupava.

Sušené švestky ve slanině

Sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 sušených švestek, 12 mandlí, 6 plátků anglické slaniny, 1 sklenka Brandy

Brandy mírně ohřejeme a na půl hodiny do ní naložíme švestky. Poté švestky vyndáme a necháme okapat. Do každé vložíme 1 mandli a obalíme půlplátkem anglické slaniny. Zajistíme párátkem. Švestky opékáme zprudka ze všech stran na oleji. Podáváme hor...

Netradiční salát s granátovým jablkem

Netradiční salát s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 4 ml octa, špetka soli, 1 hlávkový salát

Z granátového jablka vydlabeme zrníčka. Slaninu nakrájíme na kousky a rychle osmažíme. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a smícháme s osmaženou slaninou a zrníčky granátového jablka. Zálivku vytvoříme smícháním octa, prolisovaného česneku ...

Kuřeci prsíčka s překvapením

Kuřeci prsíčka s překvapením

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka (po cca 150 g), 12 plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, NÁPLŇ: 200 g kuřecích jater, 1 lžíce másla, 120 g žampionů, 1 menší cibule, 80 g strouhaného uzeného ovčího sýra, 2 vejce, 1 lžíce zelené petrželové natě, špetka soli a mletého pepře

Na masle speníme cibuľu, pridáme pokrájané pečienky, šampiňóny, opražíme a podusíme. Potom všetko posolíme a okoreníme. Pridáme petržlenovú vňať, zalejeme rozšľahanými vajcami a necháme mierne zhustnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný ovčí syr, odsta...

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 6 plátků anglické slaniny, 2 hrsti rukoly, pepř, sůl, 2 lžíce sádla na smažení

Roštěnku rozklepeme do půlcentimetrového obdélníku, který nasolíme a napepříme. Na něj klademe plátky slaniny, pak rukolu. Zamotáme a propíchneme párátky nebo jehlicemi ve vzdálenosti 1,5 cm. Mezi párátky pak maso rozkrájíme a smažíme na sádle. Po...

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uvařené a vychladlé brambory, 1 malá cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky (případně více), 1 vejce, olej na smažení

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

stránka: