Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Anglická slanina

Alobalové kuřecí plátky

Alobalové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 4 cibule, 150 g anglické slaniny, špetka soli, troška mletého pepře, troška grilovacího koření, olej

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe plátky slaniny a kroužky cibule, pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (200 °C) peč...

Americké brambory s vejci

Americké brambory s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

předsmažené americké brambory, 4 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje

V pánvi na rozehřátý olej naskládáme těsně vedle sebe předsmažené americké brambory. Opečeme je z jedné strany, zmírníme příkon tepla a brambory obrátíme. Na opečené rozklepneme vejce, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky an...

Anglická frittata

Anglická frittata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 brambor, 50 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 12 žampionů, 2 domácí klobásy

Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks artyčoků, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 3 větší cibule, 300 g mletého masa, 1 hrneček strouhanky zvlhčené mlékem, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželky

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedl...

Balené brambory

Balené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg menších brambor, plátky anglické slaniny dle počtu brambor, 2 červené cibule

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny vždy zabalíme jeden brambor, na špejli nabodneme kousek cibule, bramboru, znovu cibuli a takto pokračujeme až do konce špejle. Připravené b...

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Beskydská játra

Beskydská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 500 g jater (vepřových nebo kuřecích), 3 cibule, 100 g anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 konzerva rajčatového protlaku, 4 vejce

Na kousky nakrájená játra osmahneme na oleji. Cibuli a slaninu pokrajíme. Obojí můžeme předem osmahnout. Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy s trochou oleje. Okořeníme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a nahoru rozklep...

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůta, 150 g anglické slaniny, 150 g šunky, 2 housky, 1 sklenka mléka, 1/8 másla, 5 vajec, olej, sůl, 100 g jedlých kaštanů

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý s...

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, asi 300 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 60 g Nivy, 60 g libové anglické slaniny, 200 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, špetka muškátového květu, 1 balení kupovaných Gnocchi (nebo domácích)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme h...

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Gnocchi (bramborových noků), 3 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 100 g sýru s modrou plísní nakrájeného nadrobno, 200 g zakysané smetany, 250 g čerstvého nasekaného špenátu, 150 g anglické slaniny nakrájené na kostičky

Noky uvaříme podle návodu.V hluboké pánvi opečeme na oleji cibulku,aby zesklovatěla,přidáme plísnový sýr a zakysanou smetanu a při střední teplotě necháme rozpustit.Přidáme špenát a prohřejeme jej.Slaninu opražíme na jiné pánvi nasucho dozlatova.L...

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Bramborovo-slaninový quiche

Bramborovo-slaninový quiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 150 g másla, 2-3 lžíce polotučného mléka, 5 ks vejce, 150 g brambor, 100 ml smetany, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 1 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 1 lžička rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého jogurtu, 50 g sýru čedar, 1 lžičku římského kmínu

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválím...

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 250 g jemného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g anglické slaniny, 4 lžíce kopru, 500 g brambor, špetka soli, špetka pepře

Zapékací misku nebo koláčovou formu vymažeme máslem. Tvaroh rošleháme se změklým máslem, jogurtem a vejci. Osolte, opepřete a promíchejte. Slaninu nakrájíme na nudličky a vmícháme spolu se 3 lžícemi kopru a hořčicí do tvarohové směsi. Brambory olo...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Brambory s petrželovým dipem

Brambory s petrželovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středních brambor, 1 menší svazek petrželky, 3 stroužky česneku, 40 g strouhaného parmazánu, 100 ml oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 g plátkové anglické slaniny

Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 C asi na 50 minut. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidá...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Brambůrky se slaninou

Brambůrky se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 30 dkg anglické slaniny v celku, 1 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, Vegeta, kmín

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nak...

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolice zapečená v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brokolice, troška hladké mouky, anglická slanina, 1 ks taveného sýra, 10 dkg tvrdého sýra, muškátový ořech, sůl, Vegeta, troška mléka, kousek másla na vymazání pekáčku a na zhotovení bešamelu

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého j...

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání

Brokolici uvaříme do poloměkka ve slané vodě, posekáme, vmícháme 2 vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 1/2 hod.

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150-300 g hladké mouky, 1 ks vejce, 200 g brynzy, 150 g anglické slaniny, 1 špetka soli

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, sůl a mouku tak, abychom získali husté těsto. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a protlačíme do ní těsto, nejlépe přes síto na halušky s většími oky. Jakmile vyplavo...

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 větší snítka rozmarýnu, 1 větší snítka tymiánu, 1 větší snítka majoránky, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3/4 l suchého červeného vína, 80 dkg hovězí kýty, 20 jarních cibulek, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 25 dkg žampionů, 25 g másla, 2 cl cognacu, 1 lžíce nasekané petrželky

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

stránka: