Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Anýz

Pravá vietnamská PHO

Pravá vietnamská PHO

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích kostí, 400 g hovězí svíčkové, 300 g rýžových nudlí, 3 ks šalotky, 4 stroužky česneku, 2 ks badyánu, 2 chilli papričky, 1 citrón, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce soli, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička anýzu, 1 lžička máty peprné, 1 lžička koriandru

Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny. Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso. Nudle připravíme podle návodu. ...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 500 g kyselého zelí, 150 g slaniny, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky anýzu, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 stroužků česneku

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a l...

Anýzové věnečky

Anýzové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 80 g cukru moučka, 80 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 balení anýzu

Měkké máslo utřeme s oběma cukry do pěny, postupně přidáme vejce a žloutek a jemně vmícháme mouku. Na plech si položíme pečící papír a hmotou, kterou jsme vymíchali naplníme cukrářský sáček. Na plech tvarujeme malé věnečky. Posypeme anýzem a peč...

Aperitiv mulsum

Aperitiv mulsum

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml ne příliš sladkého přírodního bílého vína, 3 vrchovaté lžíce medu, 1 - 2 cm velký kousek skořicové kůry vložený do sáčku z řídké tkaniny, špetka anýzových semínek

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a pak sejmeme z ohně. Necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření, víno nalijeme zpět do láhve, protřepeme, uzavřeme a necháme v chladu 2 týdny odležet.

Vánoční perníkové kolečka

Vánoční perníkové kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 100 g mletých ořechů, 300 g másla, 20 g kvasnic, 2 lžíce mléka, citrón, špetka cukru krupice, troška roztlučeného anýzu, bílky, cukr moučka

Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zaděláme na kvásek. Mleté ořechy, anýz, citrón zamícháme do mouky. Přidáme kvásek, máslo a vypracujeme těsto. Z těsta děláme válečky a ty spojujeme v kolečka. Pečeme asi při 150-180°C. Vychladlé ...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Anýzové perníčky

Anýzové perníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 120 g Hery, 4 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 4 lžíce vlažného medu, 280 g práškového cukru, 2 lžičky anýzu

Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme 24hodin odpočinout. Těsto rozválíme asi na 4mm a vykrajujeme tvary podle formiček. Po upečení potřeme rozšlehaným celým vajíčkem. trouba : 180 stupňů C cca na 20 minut do zlatova

Domácí perník

Domácí perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 lžíce másla, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení ovocné marmelády, 200 g včelího medu, 500 g polohrubé mouky, 80 g vlašských ořechů, 1/2 lžičky anýzu, 1/2 lžičky badyánu, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mouku, do které jsme přidali kypřící prášek. Nakonec přidáme ještě koření a pořádně promícháme. Vmícháme i nahrubo mleté ořechy. Do těsta leh...

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Grilovaná jehněčí srdce

Grilovaná jehněčí srdce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jehněčí srdce, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 4 lžíce sezamového oleje, 150 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s pivem, přidáme anýz, kmín, sezam a citrónovou šťávou. Kousky srdce vložíme do směsi oleje a necháme 12 hodin odležet. Poté ko...

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 l vody, 500 g hovězích kostí, 2 cibule, 2 šalotky, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1 ananas, 2 skořice, 2 kardamomy, 2 hvězdičky anýzu, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 400 g hovězí svíčkové, 10 listů máty peprné, 10 listů bazalky, 10 listů koriandru, 250 g rýžových nudlí, 1 citrón, 2 thajské chilli papričky

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v příp...

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých jablek, 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 skořice, 1 lžička anýzu, 2-3 ks sušených a nadrcených čili papriček, 5 ks hřebíčků, 1 lžička kurkumy, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce vody, 4 lžíce nejlépe hnědého cukru

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurku...