Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Arašídový (podzemnicový) olej

Bábovka Margot

Bábovka Margot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Margot - čokoláda - větší balení, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrneček cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 350 ml mléka, 4 lžíce kakaa

Z bílků ušleháme sníh, čokoládu Margot (kokosová, obyčejná) nastrouháme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a dáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem, přilijeme mléko a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a vylij...

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Grahamové bochníčky

Grahamové bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g celozrnné mouky, 2 lžíce oleje, 1 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, lžička soli, 500 ml vody, hrst obilných klíčků, lžička sezamu, lžička lněného semínka, lžička slunečnicového semínka, vlašské ořechy

Z droždia, cukru, malého množstva vody zarobíme kvások a necháme vykysnúť. Z múky, oleja, kvásku a vody vymiesime vláčne cesto, podľa chuti môžeme pridať semienka. Bez vykysnutia tvoríme lyžicou malé bochníčky, kladieme na vymastený plech a dáme d...

Churros

Churros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

240 g hladké mouky, 30 g másla, 2 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru, cukr moučka na posyp, 300 ml vody, 10 ml oleje, špetka soli

Vodu osolíme, rozpustíme v ní oba cukry a máslo a přivedeme ji k varu. Do roztoku pomalu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny kastrolu. Poté odstavíme. Do mírně zchladlé hmoty vmícháme vejce /můž...

Jahůdkové řezy

Jahůdkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g cukru moučka(půl do těsta a půl na náplň), 50 ml oleje, 100 ml teplé vody, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 500 g jahod (i mražené), 1 pudink, 250 g másla, 100 ml čokoládové polevy, 100 ml šlehačky

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Upečeme piškot. Na krém si uvaříme pudink rozmíchaný v 0,5 kg rozmixovaných jahod (mražené - necháme povolit). Pak utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladl...

Kapr s fazolemi

Kapr s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 20 dkg slaniny, 1 zakysaná smetana, 1 konzerva fazolí

Kapra vyvrhneme, očistíme, sfiletujeme a nakrájíme na kostky asi 1x1cm. Tyto kostky obalíme v mouce smíchané s paprikou a osmažíme na oleji do červena, pak je vyjmeme a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a p...

Kedlubny na kyselo

Kedlubny na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kedluben, lžička soli, lžička pepře, lžíce octa, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, 1 manší šálek hladké mouky, voda dle potřeby

Kedlubny očistíme, pár lepších listů oddělíme a spaříme. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky a dáme vařit se solí, octem a pepřem. Spařené listy nakrájíme na nudličky a necháme na straně. Uděláme světlou olejovou jíšku, přidáme do měkkých kedl...

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 menší králík, 500 ml podmáslí, 150 ml červeného vína, 100 ml smetany (12%), 100 g pomazánkového másla, 3 lžíce oleje, 1 svazek tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a...

Krkovička na bazalce s kroketami

Krkovička na bazalce s kroketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky krkovice s kostí, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce mleté papriky, troška kmínu, 5-7 listů bazalky, 150-300 g mražených bramborových kroket, 1 cibule, lžíce oleje nebo sádlo

Krkovičku jemně naklepeme,nařízneme,posypeme pepřem,jemně osolíme,posypeme kmínem a červenou paprikou. na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a poté orestujeme připravené plátky krkovičky.vše posypeme na drobno nakrájenou bazalkou,jemně pod...

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 100 g šalotky, 600 g kuřecích prsou, 500 ml arašídového (podzemnicového) oleje, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu)

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony očistíme, menší hlavičky ponecháme vcelku, větší překrojíme napůl. Šalotku nakrájíme na větší kousky. V nádobě na fritování rozpálíme arašídový olej. Na grilovací jehly...

Kuřecí nudličky s paprikou

Kuřecí nudličky s paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 červené papriky , 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 250 g fazolky (zelené - zmrazené), 150 ml smetany ke šlehání , 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce arašídů

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Os...

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 6 půlek kompotovaných meruňek, 12-15 listů špenátu, 3 velké (6 malých) plátky šunky, 3 velké (6 malých) plátky Eidamu, špetka soli, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, lžíce pepřové omáčky, 30 g másla, 2 lžíce oleje

Stehenní řízky přes mikrotenovou fólii rozklepeme na plát a potřeme je pepřovou omáčkou (lze vynechat, ale nebudou tak pikantní). Pak na ně postupně klademe šunku, sýr, špenát a navrch meruňky. Maso zavineme, aby nám vznikly malé roládky. Ty upevn...

Ořechový beránek

Ořechový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g mletých ořechů, 4 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 120 g hrubé mouky

Utřeme žloutky s oběma cukry a horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej, ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě. Polevu použijeme podle vkusu - bílkovou nebo čokoládovou.

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky římského salátu, 1 hrst polníčku, 1/4 hlávky salátu lollo rosso, 1 pomeranč, 15 dkg Nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 30 ml oleje z vlašských ořechů, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička medu, sůl, špetka pepře, balzamikový krém

Saláty omyjeme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy a promícháme je. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu přitom zachytáváme do menší misky. Přidáme k ní ořechový olej (viz. Partner, Bohemia Olej), sůl, pepř, citrónovou šťávu, med a ...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Plnený lilek

Plnený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší baklažán, 1 lžička sojové omáčky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibule, troška petržele, stroužek česneku, troška koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 1 červená paprika , 100 g sojových kostek

Baklažán rozrežieme pozdĺž a vydlabeme dužinu. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlačený cesnak, dužinu z baklažánu a pokrájané sojové kocky, ktoré sme vopred nechali namočené v zeleninovom vývare. Dochutíme sojovou omáčkou, soľou, korením a krá...

Pudinkový koláč

Pudinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 5 vajec, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 dcl oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce kakaa, 1 l mléka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce cukru, 3 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření

Cesto: vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky suroviny(mouka,cukr krupice, prášek, olej, voda, kakao). Lalejeme na plech. Puding S mliekaa zlatého klasu si uvaríme puding, nalejeme ho na cesto a dáme do rúry piesť na 20 minút. Na vrch v...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Rajčatové lasagne

Rajčatové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 stroužek česneku, 100 g cibule, 1 svazek polévkové zeleniny, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, muškátový oříšek, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 750 ml mléka, 220 g strouhaného Eidamu, 50 g strouhané goudy, 15 plátků lasagní, 400 g vařené šunky (kostky), 200 g cherry rajčátek

Rajčata pečlivě omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a posekáme najemno. Nadrobno pokrájíme i omytou a oloupanou polévkovou zeleninu. Česnek, cibuli osmahneme na oleji, vmícháme rajčata s polévkovou zeleninou ...

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Rýže s pórkem

Rýže s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti rýže, 1-2 vejce, 1-2 pórky, 1-2 lžíce oleje na smažení, sůl dle potřeby, mletý kmín dle chuti

Na pánev s trochou oleje dáme uvařenou rýži, zpravidla se osvědčí, když uvaříme větší množství a zbude. Předtím si na jiné pánvi dáme zesklovatět jemně nakrájený pórek, pozor, ne dohněda, jen zesklovatět! Smícháme na jedné pánvi a podle množství ...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

stránka: