Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bageta

Sloní žrádýlko

Sloní žrádýlko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 špekáčky, 3 sterilované okurky, troška cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce francouzské hořčice, trošku octa, 1 lžička cukru krupice, 10 plátků bagety

Špekáčky pomeleme, přidáme dle potřeby nasekanou cibuli a okurky a zamícháme v misce. Svaříme, nebo zahřejeme v mikrovlnce kečup, hořčici, trochu cukru a ocet, aby se tekutina spojila. Vše zamícháme. Podáváme na pokrájené čerstvé bagetě.

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce uvařeného natvrdo, 1 bageta, 100 g másla, 3 sterilované okurky, 1 hrneček sterilované zeleniny - červená kapie, proužky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg šunky

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, které namažeme máslem a dáme na podnos. Ozdobíme kornoutkem sýra a kornoutkem šunky, do nichž dále vložíme kousek vejce vařeného natvrdo, kousek sterilované okurky a pro ozdbou proužek červené sterilované kapie.

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 bageta, 6 plátků anglické slaniny, 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka, 1/2 hrnku zakysané smetany, 5 lžíc majonézy, 400 g baby špenátu, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýra

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bagetu nakrájíme na kostičky. Asi 15 minut pečeme v pekáčku, občas promícháme, aby byla bagety propečená ze všech stran. Opečenou bagetou vyložíme vymazanou zapékací ...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Bageta se salámem a rucolou

Bageta se salámem a rucolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, hrst rucoly, několik kapek citronové šťávy, 1 lžíce bazalkového nebo rajčatového pesta, několik plátků dobrého salámu, 20 g parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, pepř dle chuti

Bagetu rozkrojte na dvě půlky. Rucolu promíchejte s citrónovou šťávou a s olovovým olejem. Spodní část bagety pomažte vybraným pestem. Přidejte rucolu, salám, pepř a pár hoblinek sýra.

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g žervé, 1 ks sušeného rajčete, 70 g bagety, 50 g okurky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 1 lžička pažitky, 1 lžička petrželové natě, 1 lžička olivového oleje

Žervé smícháme s utřeným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. Bagetku rozpůlíme a nasucho opečeme na pánvi. Potřeme ji žervém, přidáme nakrájenou okurku a zakápneme olivovým olejem.

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 5 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl bílého vína, asi 1 lžíce soli, 1 troška pepře, 1-2 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), 1 troška petrželky, bageta

Oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka a lehce osmažíme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a důkladne rozmícháme. Zalijeme vývarem, přidáme koření, celé stroužky česneku a víno. Vaříme asi půl hodiny. Mezitím opražíme plátky bagety (nešlo mi z...

Přílohové bagety

Přílohové bagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bagety, 1/2 másla, bazalka, saturejka, petrželka, 3 stroužky česneku, sůl

Bagety mohou být i celozrnné, nakrájíme na kolečka. Máslo necháme změknout, očistíme česnek a rozkrojíme na menší kousky. Bylinky, ( u nás je to nejčastěji bazalka s petrželkou) natrháme do hmoždíře a utřeme, přidáme kousky česneku a opět utřeme. ...

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 kuřecí prsíčka, balsamikový ocet, olivový olej, 1 šálek sterilované kukuřice, 1 paprika (kapie), 1 okurka, 2 bagetky, máslo, sůl, pepř

Omytý ledový salát natrháme na kousky, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Ozdobíme plátky papriky, okurky a sterilovanou kukuřicí. Kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky a ochucená solí a pepřem orestujeme na pánvi. Bagetku nakrájeno...

Hnízdečka s rybím filé

Hnízdečka s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, 2 silnější bagety, šálek mléka, 1 jarní cibulka, 2 snítky čerstvého oregana, troška pažitky, sůl, pepř, 1 balení tatarské omáčky, 2 hrsti strouhaného sýra, lžíce olivového oleje

Rybí filé a cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme nasekané bylinky a promícháme. Bagety nakrájíme na silnější špalíky, každý kousek krátce namočíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každéh...

Camembert v županu

Camembert v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 70 g másla, 1 vejce, 8 plátků bagety

Sýr nakrájíme na plátky, které nejprve obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec v mandlích. Na 40 g másla krátce osmahneme. Plátky bagety potřeme máslem, obložíme salátem a opečeným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé bagetky, 200 g krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 pomeranč, 1/2 listového salátu (ledového nebo little gem)

Maso nakrájíme na malé, hodně tenké medailonky, osolíme, opepříme je a na oleji opečeme dozlatova. Bagetky necháme krátce ohřát v troubě. Pomeranč oloupeme a zbavíme ho co nejvíce bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. Horké bagetky rozříznem...

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lososoví pstruzi, 300 g crème fraîche, sůl a pepř dle potřeby, čerstvá pažitka, 1 bageta

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, žáber a ploutví. Celé ryby dáme na pečící papír, lehce zevnitř osolíme a pečeme 25 minut na 180°C. Poté ryby vytáhneme a necháme vystydnout. Odstraníme kůži a opatrně sundáme maso od kostí. Maso natrháme na drobná vl...

Giardino salát

Giardino salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 100 ml olivového oleje, 1 cuketa, 4 velké žampiony, 1 malý lilek, 1 francouzská bageta, 100 g másla, mořská sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti, 1 salát lollo rosso, 1 salát lollo biondo, 150 g zakysané smetany, pažitka na ozdobení

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogr...

Pavoučí jednohubky

Pavoučí jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovku sardinek ve vlastní šťávě, 1 šalotku, 100 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl a pepř dle chuti, sklenici černých oliv, 2 dlouhé bagety

Sardinky zbavte páteří, přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte. Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu. Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jeji...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Hráškové pesto

Hráškové pesto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hrášku, 1/2 hrsti máty peprné, 1/2 hrsti bazalky, 1/2 stroužku česneku, 2-3 lžíce parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks bagety

Hrášek rozmixujeme spolu s mátou, bazalkou a česnekem. Osolíme a opepříme podle chuti. Zakápneme citrónovou šťávou. Bagetku nakrájíme na plátky a opečeme ji nasucho v pánvi. Podáváme namazané hráškovým pestem.

Salát s avokádem

Salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks avokáda, 1 ks citrónu, 1 ks broskve, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky bagety, 150 g kozího sýru, 50 g polníčku, 50 g rukoly, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zakápneme citrónovou šťávou. Broskev nakrájíme na měsíčky a opečeme nasucho v pánvi. Kozí sýr nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujeme nasucho v pánvi. Bagetky opečeme nasucho v pánvi. Z ci...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papričky, 4 ks frankfurtských párků, 4 ks bagety, 1 hlávka ledového salátu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g bílého jogurtu, 100 g rajčat

Lilky podélně rozpůlíme, dužinu propícháme vidličkou, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 200 °C. Měkkou dužinu lilku vydlabeme lžící, rozmixujeme ji, smícháme s jogurtem, utřeným česnekem, nasekanými chilli papričk...

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích křídel, 4 větší brambory, 4 středně velké rajčata, 1 hrnek sterilizovaných zelených oliv plněných mandlemi (cca 150 ml), 50 ml olivového oleje, 1 kostka zeleninového bujónu s přichutí bazalky a tymiánu, 100 ml suchého bílého vína, sůl podle potřeby, 4 bílé bagety

Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame. V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelka. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou v...

stránka: