Bílá čokoláda

Výrobek z kakaového másla. Od hnědé čokolády se liší obsahem kakaa – neobsahuje totiž žádné pevné kakaové složky. Při výrobě se ke kakaovému máslu přidává lecitin, cukr, mléčné ingredience a různé aromatické látky – nejčastěji vanilka, která dodává čokoládě jedinečnou chuť. V konečném výsledku mohou být do čokolády, stejně tak jako u jiných druhů, zamíchány přísady jako jsou oříšky, křupavé kousky nebo i lentilky. Její chuť je výrazná, sladká a rozplývá se na jazyku. I když se barvou a chutí liší od mléčné nebo hořké čokolády, působí na náš organismus stejně – může negativně ovlivňovat naši pleť i váhový přírůstek. Ke konzumaci je vhodná samotná, ale používá se i ve formě polevy na různé dezerty, vánoční cukroví apod.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář