Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílá čokoláda

Adámkův narozeninový dort

Adámkův narozeninový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15 vajec, 14 lžic polohrubé mouky, 15 lžic cukru krystal, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce tmavého kakaa, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 2 karamelové pudinkové prášky, 600 ml mléka, 60 g tmavé čokolády, trochu barevných konfet, cukrářské zdobení - cukrové nebo marcipánové ozdoby, 300 ml sklenka meruňkové zavařeniny, trochu ovocného sirupu, 300 g másla

26 cm dortovou formu vyložíme papírem na pečení. 5 bílků vyšleháme s 5 lžícemi krystalového cukru na hustý sníh. Postupně přidáváme 5 žloutků a každý důkladně zašleháme. Vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky a 1 lžičku kypřícího prášku. Těsto vyl...

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g bílé čokolády, 150 g Hery, 320 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (100g čokolády na polevu), 160 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 zakysaná smetana

Hořkou čokoládu (220 g), heru a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Sundáme z kamen, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a bílou čokoládu. Pečeme 30 minut při 180 °C. Čokoládu (zbývajících 100 g) rozpustíme, vmícháme zakysanou smetanu a natřeme ...

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 150 ml jablečného džusu, 3 kousky bílé čokolády

Umyjte jahody a odstraňte jejich stonky. Nakrájejte je na půlky a dejte do mixéru. Rozlámejte bílou čokoládu a vložte také do mixéru, doplňte jablečným džusem a řádně rozmixujte (nesmí zůstat žádný kousek vcelku).

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 40 g kakaa, 120 g másla, 1 žloutek, 100 g marcipánu, lžíce Amareta, bílá čokoládová poleva

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout. Odleželé těsto přepůlíme a z každé půlky vyválíme obdélník. Marcipán propracujeme s A...

Kakaové košíčky s likérovým krémem

Kakaové košíčky s likérovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 g hladké mouky, 20 g kakaa, 25 g cukru moučka, 70 g másla, 1 žloutek, Náplň: 85 g bílé čokolády, 20 ml vaječného likéru, cukrářské zdobení nebo griliáš na ozdobu, 120 g másla

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na hladké těsto a necháme ho chvíli v chladu odležet. Do misky si připravíme trochu hladké mouky. Z těsta odebíráme stejnoměrné malé kousky, v dlani je zakulatíme, z jedné strany lehce "omočíme" v misce s hla...

Kakaové tyčinky s chilli

Kakaové tyčinky s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 75 g cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100 g másla, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky chilli koření, 100 g bílé čokolády

Prosátou hladkou mouku dobře promícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme vejce, nakrájené máslo, kakao, zakysanou smetanu a chilli koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a uložíme do druhého dne do chladu. Z odleženého těsta odebírám...

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kaštanů, 50 g mandlí, 50 g bílé čokolády, 200 g cukru krystal, 1 dcl mléka

Mléko s cukrem povaříme na pánvi. Dovnitř přidáme přes síto prolisované kaštany a oloupané nasekané mandle. Zamícháme a necháme vychladnout. Z těsta pak tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě.

Kávové řezy

Kávové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks bílků, 3 g želatiny, 100 g cukru krupice, 150 g mandlí, 30 g kakaa, 200 g hořké čokolády, 60 g másla, 100 ml polotučného mléka, 200 g bílé čokolády, 450 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce kávy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. Smícháme 50 ml smetany, hořkou čokoládu, máslo a mléko a roztavíme to na vodní lázni. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a dáme do ledni...

 Krém z bílé čokolády

Krém z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílé čokolády, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička vanilkového cukru, hořké kakao na poprášení

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr. Z mléka odebereme dvě lžíce ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs za...

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Bebe sušenek, 200 g másla, 100 g bílé čokolády, 250 g odtučněného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky, 250 g ovoce

Sušenky nameleme najemno, přidáme změknuté máslo a roztopenou bílou čokoládu a směs smícháme dohromady. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem a směs rovnoměrně do formy rozprostřeme a dáme ztuhnout do ledničky. Na krém si vyšleháme smetanu,...

Opravdu opilé švestkové kuličky

Opravdu opilé švestkové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 100 ml rumu, 20 dětských piškotů, 30 g bílé čokolády, bílá čokoládová poleva, mandlové lupínky na ozdobu

Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek. Piškoty a bílou čokoládu nastrouháme a přidáme k umixovaným švestkám. Přilijeme slivovic...

Ořechové dortíčky

Ořechové dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 3 vejce, 250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 6 lžic ovocné marmelády, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení bílé čokolády, sklenka kandovaných třešní

Cukr utřeme se změklým máslem, žloutky a mlékem do pěny. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a nastrouhané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Vychlad...

Parádní šlehačkové řezy

Parádní šlehačkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 8 lžic cukru krystal, 1 a 1/2 lžíce tmavého kakaa, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1200 g malin, 1 l smetany ke šlehání (šlehačka), 350 g tmavé čokolády , kapka rumu, 50 g bílé čokolády na ozdobu

Z bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh, do kterého postupně po jedném všleháme žloutky, nakonec vařečkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto vylijeme na plech, vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme při 180 stup...

Plněné muffiny

Plněné muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g smetany ke šlehání (šlehačky), 100 ml plnotučného mléka, 1 hrnek cukru krupice (do těsta), 2 hrnky polohrubé mouky, 5 vajec, 30 ml rumu (do těsta), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 5 lžic plnotučného mléka (do kakaa), Na kuličky - 250 g jemného tvarohu, 175 ml kokosové moučky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka, 50 g bílé čokolády, 20 ml rumu

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme rum. Kokos promíchaný s cukrem a škrobem vmícháme společně s tvarohem do čokolády. Po hodině chlazení z hmoty uděláme 24 kuliček. Z dobře vychlazené hmoty se kuličky nelepí. Mouku promícháme s kypří...

Raffaello dort s jahodami

Raffaello dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (500 ml), 200 g bílé čokolády, 5 vajec, 180 g cukru moučka, 1 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 120 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek kokosové moučky, několik jahod na ozdobu, 2 lžíce bílého rumu

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne. Vejce šleháme s cukrem a olejem do ...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks bílků, 250 g cukru moučka, 200 g mandlí, 100 g polohrubé mouky, 200 g mléčné čokolády, 100 g bílé čokolády, 2 lžičky skořice

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smícháme s mandlemi, skořicí a moukou. Těsto necháme 30 minut odpočívat v lednici. Poté vyválíme na 3 mm tlustý plát a vykrajujeme z něj srdíč...

Třešňový cheesecake

Třešňový cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenky kakaové, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání , 500 g Lučiny, 150 g cukru moučka, 1 balení vanilky (lusk), 100 g bílé čokolády, 15 g želatiny, 200 g třešní, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce kakaa

Sušenky kakaové rozdrtíme, smícháme s máslem a namačkáme na dno formy. Smetanu vyšleháme, smícháme s lučinou a oběma cukry. Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a vmícháme do krému. Do hrnce nalijeme 80 ml vody, vložíme želatinu a na mírném ohni při...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 160 g cukru moučka, 160 g piškotů cukrářských, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce whisky, 150 g salka, 150 g másla, 1 balení čokolády na vaření, 50 g bílé čokolády, 50 g vlašských ořechů

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vmícháním trošku vody a zamícháme). Přidáme whisky a smetanu a vypracujeme nelepivé jednotné těsto. Z těsta uždibujeme a plníme jím formičku...

Vánoční chlebík

Vánoční chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátek toastový chléb, jahodová marmeláda, bílá čokoláda

Jednoduše natřeme toastový chléb marmeládou a poté kreslíme bílou čokoládou různé ornamenty (vhodná čokoláda na barvení perníčků).

stránka: