Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílé pečivo

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicový krém se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 stroužky česneku, 4 trojúhelníčky smetanového sýru, 500 g brokolice, sůl a pepř dle chuti, čerstvý koriandr nebo pár lístků máty, pečivo na doplnění

Brokolici rozdělte na růžičky a asi 15 minut ji vařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a brokolici rozmixujte s polovinou mléka. V druhé polovině mléka rozpusťte krémový sýr. Když je základ zcela hladký, přidejte do něj prolisovaný česnek. K sýrov...

Mlsné topinky

Mlsné topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců bílého pečiva, rostlinný olej na smažení, 3 stroužky česneku, 4 lžíce včelího medu, 8 plátků šunky, 100-150 g Eidamu (Edamu), sůl

Chléb osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme, potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Houskové nočky do polévky

Houskové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 housky, 2 dcl mléka, 30 g másla, sůl, muškátový ořech, 1 vejce, 20 g hrubé mouky

Housky nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a necháme odležet, aby se mléko do housek vsáklo. Máslo utřeme se solí, žloutkem z vejce a s muškátovým oříškem. Přidáme vymačkané housky, vsypeme mouku a zamícháme. Z bílku si uděláme sní...

Zapečená sýrová pochoutka

Zapečená sýrová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg Nivy, 15 dkg Eidamu v celku, 1 vejce, 1 balení margarinu (Flóra, Rama), pečivo

Do misky nastrouháme nivu a sýr, přidáme vejce, margarin a vše pečlivě zamícháme. Směsí potřeme rozkrojené pečivo, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě 10 až 15 minut.

Vepřové plátky s nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 200 g staršího bílého pečiva, 2 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžíce rozsekané petrželové natě, pepř, sůl, muškátový květ, 80 g másla

Rohlíky rozkrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme změknout. Máslo utřeme se žloutky, solí, kořením a petrželkou, přidáme namočené rohlíky a utřeme dohladka. Nakonec vmícháme do nádivky, tuhý sníh z bílků. Maso nakrájené na malé plátky ...

Cikánské topinky

Cikánské topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílou veku, rostlinný olej na smažení, 4 kousky smetanového sýru se šunkou nebo uzeným, 4 stroužky česneku, 1 křen

Veku (může být i chléb) nakrájíme na plátky a osmažíme na malém množství oleje. Potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme nastrouhaným křenem.

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Prostopášné toasty

Prostopášné toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 plátky toastového chleba, 200 g loveckého salámu, 150 g plátkového sýra, 2 lžíce olivového oleje, kečup, pažitka, sůl

Maso naporcujeme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji.Lovecký salám nastrouháme nahrubo, prohněteme a z hmoty utvoříme čtyři placičky. Na plátek toastového chleba položíme masový řízek, na něj salámovou placičku a celé to ...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Sýrová žemlovka se šunkou

Sýrová žemlovka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g veky, 200 g Eidamu (Edamu), 150 g šunky, 5 lžic kremžské hořčice, 4 vejce, 5 lžic másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli, špetka pepře

Veku nakrájíme na plátky. Plátky veky opečeme z jedné strany na másle. Rozložíme do máslem vymazaného pekáčku opečenou stranou nahoru, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky šunky, plátky sýra, opepříme, osolíme, posypeme mletou sladkou papri...

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Jednoduché topinky

Jednoduché topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg dietního salámu, 8 krajíců bílého chleba, 16 plátků Eidamu (Edamu), 4 vejce, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

V misce rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř dle chuti. Krajíce chleba namočíme po obou stranách v rozšlehaném vejci. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a do rozpáleného oleje položíme krajíce chleba namočené ve vejci a osmažíme je po jedné straně...

Rybí polévka

Rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kapří hlavy, 3 lžíce jiker, 3 lžíce mlíčí, 150 - 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, petrželka, 1,5 - 2 l vody, osmažená kolečka rohlíku

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným va...

Rychlovka z lilků

Rychlovka z lilků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 1/2 lilku, 1 lžíce olivového oleje, 10 dkg barevné papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička tymiánu, 3 lístky čerstvé bazalky, špetka soli, troška mletého bílého pepře

Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky, které nasolíme a necháme vypotit. Setřeme vyšlou vodu a grilujeme z obou stran po 2 minutách. Připravíme si marinádu z oleje, citrónové šťávy, tymiánu, utřeného česneku se solí, pepře. Vložíme grilované lil...

Houskový svítek do polévky

Houskový svítek do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 housky, 3 lžíce mléka, 3 vejce, 40 g másla, sůl, muškátový ořech, petržel, 1 lžíce strouhanky

Housku nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a necháme odležet, aby se mléko do housky vsáklo. Máslo utřeme se solí a se žloutky do pěny. K žloutkům zamícháme mírně vymačkané housky, muškátový oříšek, nasekanou petržel a strouhanku....

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Chlebové řízky

Chlebové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, hladkou mouku na zahuštění, 1-2 vejce, sůl, pepř, 1-2 lžičky čtvero koření, 2-4 lžíce rostlinného oleje

Vnitřek chleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme. V míse smícháme s vejcem, hladkou moukou a kořením. Mouku přidáváme, dokud těsto nepřestane lepit. Pak už jen vytvarujeme placičky a osmažíme do zlatova. Kupodivu nevzniknou topinky, ale pokud to dobře ...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Jednoduché sýrové toasty

Jednoduché sýrové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, nasekaná petržel nebo pažitka, 1 stroužek česneku, veka, olej na smažení, paprika, rajče, cibule, okurka, hořčice nebo kečup

Vejce, sýr, petrželku a utřený česnek smícháme. Natřeme na krajíčky veky a vložíme namazanou stranou do rozehřátého oleje. Osmažíme do růžova a opékáme druhou stranu. Hotové toasty potřeme hořčicí, nebo kečupem a posypeme směsí nakrájené zelenin...

Mančina zemlbába

Mančina zemlbába

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení toastovacího chleba , 500 g tučného tvarohu, 100 g rozinek, 100-200 g cukru moučky, 200 ml mléka, 1 vejce, 100 g strouhanky, rostlinný olej na smažení

Rozinky, cukr a tvaroh utřeme, pomažeme toustový chléb a přiklopíme. Obalíme v mléce s rozšlehaným vejcem, poté ve strouhance a osmažíme.

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká ciabatta, 1 lžíce steakové omáčky Barbecue nebo pepřové, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 2 plátky šunky, 0,5 papriky, 2 plátky sýra nebo 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, bazalka

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omáčkou. Nadrobno nakrájíme cibulku a papriku, česnek nakrájíme na plátky a rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Na lžíci oleje orestujeme cibul...

stránka: