Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílé víno

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Salát z Hermelínu s oreganem

Salát z Hermelínu s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 lžičky sušenéjo oregana, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička vinného bylinkového octa, 1-2 lžíce bílého vína

Sýr nakrájíme na kostičky. Opláchneme jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Oregano přelijeme teplým olejem a necháme chvíli stát, pak přidáme sůl, ocet, víno, promícháme a nalijeme na sýr s cibulí, promícháme, přikryjeme a necháme v chladn...

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 banány, 2 pomeranče, 2 kiwi, 50 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krystal, 2 dcl bílého vína

Ovoce nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Marinádu připravíme následujícím způsobem: ořechy posekáme a vložíme na teflonovou pánev spolu s cukrem. Zlehka pražíme, až se cukr začne rozpouštět. Jakmile je tekutý a voňavý, vlijeme na pánev...

Pomerančový salát s vínem

Pomerančový salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 10 lžic bílého vína, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 ml smetany ke šlehání

Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do misky, posypeme moučkovým cukrem, pokapame citrónovou šťávou, polijeme bílým vínem, necháme hodinu odležet a poté servírujeme do pohárků a zdobíme ušlehanou smetanou a posypeme nasekanými ořechy.

Meloun na víně

Meloun na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 200 ml bílého vína, 2 lžičky moučkového cukru

Meloun pokrájíme na kostičky, vyjmeme pecky, rozdělíme do misek, zalijeme vínem a necháme v chladničce odležet. Při podávání lehce posypeme moučkovým cukrem.

Salát z telecího masa se zeleninou

Salát z telecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g upečeného telecího masa z plecka, 100 g sterilovaného celeru, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce bílého vína, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, hořčice, špetka cukru, Worcesterská omáčka, sůl, hlávkový salát

Upečené telecí maso, celer, okurku nakrájíme na tenké nudličky a zakapeme vínem. Majonézu zředíme smetanou, přidáme podle chuti cukr, pepř, hořčici, několik kapek worcesterské omáčky, osolíme a promícháme s masem a se zeleninou. Na talířích zdobím...

Severská studená omáčka

Severská studená omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml majonézy, 150 g oloupaných jablek, 50 g křenu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého vína, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 malá kyselá okurka, snítka kopru

Do majonézy zamiešame postrúhané jablka, chren, uhorku, pridáme soľ, cukor a primiešame biele víno a smotanu. Výborne chuti so studenými mäsami, ozdobiť môžme kôprom.

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Kuřecí omáčka

Kuřecí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g pečeného kuřete, 10 g mandlí, 0,05 dcl bílého vína

Majonézu utřeme s vínem a vmícháme jemně posekané kuře a nastrouhané mandle.

Šunková omáčka

Šunková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g šunky, 5 g křenu, 0,05 dcl bílého vína, 5 g cukru moučka, troška petrželové natě

Majonézu utřeme s vínem a cukrem a přidáme nastrouhaný křen s jemně posekanou šunkou. Ochutíme petrželkou.

Olejooctová omáčka

Olejooctová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g oleje, 0,1 dcl octu, 0,2 dcl vody, 0,15 dcl vína, troška zelené natě, 15 g cibule, špetka soli, špetka pepře

Do studené vody přidáme ocet, víno, olej, sůl, pepř a dobře rozšleháme. Pak vmícháme nastrouhanou cibulku a zelenou nať.

Jablečný střik

Jablečný střik

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 šálek vody, 50 g cukru krupice, 1/4 l bílého vína

Jablka nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vařící vodou a necháme asi hodinu stát. Propasírujeme sítem, přidáme cukr a dolijeme vodou a vínem.

Švédský vaječný koňak

Švédský vaječný koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 lžíce cukru moučka, 1,5 dcl bílého vína, 1 muškátový ořech, 2 lžíce ledu

Žloutky, cukr, víno a 2 lžíce ledové drti protřepeme v šejkru. Bílky ušleháme, sníh vložíme do sklenic, přelijeme směsí ze šejkru a nad sklenicí nastrouháme muškátový oříšek a ihned podáváme.

Jahodový letní drink

Jahodový letní drink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražených jahod, 150 cl bílého vína, 100 cl sodové vody

Všechny ingredience dáme do mixeru. Hotový nápoj ihned podáváme.

Králík na rajčatech a olivách

Králík na rajčatech a olivách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičího masa, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 80 g oliv, 200 ml bílého vína, 500 g rajčat, 1 svazek rozmarýnu

Nejprve si oloupeme rajčata - spaříme je horkou vodou a sloupneme z nich kůži. Nakrájíme na kostičky. Všechen olivový olej nalijeme do hrnce, králičí maso osolíme a opepříme a osmažíme ho ze všech stran. Poté ho vyjmeme. Cibuli, mrkev, česnek a...

Exotická omáčka z kiwi

Exotická omáčka z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kiwi, sůl, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce posekané bazalky, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína

Kiwi oloupeme, dáme do mixéru, přidáme nakrájenou cibuli a důkladně rozmixujeme. Přidáme víno, ocet, med, nasekanou bazalku, rozetřený česnek a sůl dle chuti. Omáčku podáváme studenou. Nejlépe se hodí k pečenému bílému masu.

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

stránka: