Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílé víno

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Amur na rajčatech a bílém víně

Amur na rajčatech a bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 3-4 velká rajčata, 2 lžíce másla, kousek citrónu, 200 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, 2-3 bobkové listy, špetka sladké papriky, 3-4 kuličky nového koření, 3-4 stroužky česneku, 1 amur nebo polovina většího

Rybu nakrájíme na podkovy, lehce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou cibuli dáme na dno zapékací misky, na ni dáme nakrájená rajčata, porc...

Amur v kefírovém těstíčku

Amur v kefírovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky amura bílého, 800 ml kefíru, 2 vejce, 20 ml bílého vína, 60 g hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sezamu

Plátky ryby naložíme do dvou třetin kefíru a uložíme asi na hodinu do chladničky. Kefír krásně vytáhne všechny nežádoucí rybí pachy a maso bude jemnější. Sezam rozemeleme v mixéru nadrobno. Spolu se sezamem smícháme v míse ještě zbylý kefír, mouk...

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Aperitiv mulsum

Aperitiv mulsum

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml ne příliš sladkého přírodního bílého vína, 3 vrchovaté lžíce medu, 1 - 2 cm velký kousek skořicové kůry vložený do sáčku z řídké tkaniny, špetka anýzových semínek

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a pak sejmeme z ohně. Necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření, víno nalijeme zpět do láhve, protřepeme, uzavřeme a necháme v chladu 2 týdny odležet.

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Bažant na bílém víně a kari

Bažant na bílém víně a kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, sůl, 1 lžíce kari koření, 100 g másla, 200 ml bílého vína, 1 lžíce nasekaného libečku

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předeh...

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

Benátské řízky

Benátské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 80 g sádla, 60 g cibule, 60 g hladké mouky, 100 ml mléka, 100 ml bílého přírodního vína, černý mletý pepř, sůl, 40 g rostlinného tuku

Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mo...

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Bramborové buchtičky se šodó

Bramborové buchtičky se šodó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 120 g cukru moučky, 50 g vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g másla, 4 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1,2 vanilkového cukru, 1 citrón, 250 ml bílého vína, 3 žloutky, 80 g cukru krupice

Celé brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 40-50 minut do měkka, scedíme, oloupeme a nastrouháme. Máslo, cukr moučku, 4 žloutky utřeme do husté pěny. Přidáme nastrouhané brambory, mouku, citrónovou kůru, nasekané ořechy, 0,2 (lžička) vanilkového ...

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, asi 300 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 60 g Nivy, 60 g libové anglické slaniny, 200 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, špetka muškátového květu, 1 balení kupovaných Gnocchi (nebo domácích)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme h...

Brambory na víně

Brambory na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 300 ml bílého vína, 4 vejce, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Syrové brambory oloupeme, zalijeme vínem-nejlépe nějakým sušším, osolíme a uvaříme doměkka. Poté brambory necháme vychladnout a pokrájíme na silnější plátky. V míse ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, zašleháme do něj 4 žloutky, až vznikne ...

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančového sirupu, 1 dcl smetany, 60 g arborio rýže, 5g bylinek (mix), 5 cl bílého vína, sůl a pepř dle potřeby, olivový olej

Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup, smetanu a necháme to zr...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Cibule na hořčici

Cibule na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 125 g másla, 1-2 lžíce kremžské hořčice, 1 sklenka hovězího vývaru, 1 lžička soli

Vývar si smícháme s kremžskou hořčicí. Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmahneme na másle. Poté ji podlijeme bílým vínem a vydusíme. Zaprášíme ji hladkou moukou a podlijeme vývarem s hořčicí, promícháme, osolíme a dusíme, až je směs hustá. Je to výbo...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 100 ml bílého vína, troška pepře, špetka soli, 60 g hořké čokolády, 1 lžíce mandlových lupínků, 50 ml olivového oleje

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, podlijeme vínem, vložíme nalámanou hořkou čokoládu a zvolna pečeme, až se čokoláda rozpustí a víno zredukuje. Maso...

stránka: