Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílé zelí

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Superzdravý coleslaw

Superzdravý coleslaw

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky bílého zelí, 1 ks jablka, 2 ks mrkve, 1/2 ks červené cibule, 1/2 ks citrónu, 100 g řeckého jogurtu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžičky vinného octu, 2 lžičky dijonské hořčice

Zelí nakrouháme na proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Mrkev nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme zelí, jablka, mrkev a cibuli. Připravíme si zálivku: smícháme jogurt, citrónovou šťávu, ocet a hořčici. Osolíme a op...

Zelný perkelt

Zelný perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g papriky (kapie), 20 g rajčat, 40 g skopového masa, 10 g tuku

Na kostičky nakrájené maso osmažíme na tuku a zpěněné cibulce, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané zelí, na drobno pokrájenou papriku a rajče, vydusíme do měkka.

Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílého zelí, 10 g cibule, 5 g česneku, 20 g máčené housky , troška majoránky, špetka soli, troška pepře, 1 vejce, 20 g hladké mouky, 20 g strouhanky

Vařené zelí nasekáme nebo pomeleme s cibulí, česnekem a houskou. Poté osolíme a okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. Z hmoty vytváříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Poté smažíme na rozpáleném tuku.

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g anglické slaniny, 25 g bílého zelí, 10 g cibule, 0,5 dcl dezertního vína, 10 g pečeného libového maso, 10 g uzeniny, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1,7 dcl vývaru, 25 g kyselého zelí

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložené zelí, na drobno nakrájené maso a uzeninu, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme víno. Polévka má lepší...

Pečené zelné nudle

Pečené zelné nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžička soli, 3 špetky barevného pepře, 1,5 kg bílého zelí

Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrájíme na čtvrtky, vyřízneme košťál, zelí jemně nastrouháme na tenké dlouhé nudle, opereme, necháme okapat. Zelí vložíme do vymaštěného pekáčku nepodléváme vodou, osolíme, opepříme. Pečeme v troubě 30 minut při 180...

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,3 dcl bílého vína, 100 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g česneku, 3-5 kapek sójové omáčky, troška mleté papriky, troška pepře, 1 lžička Solamylu, 5 g tuku, 0,3 dcl vývaru, 3-5 kapek worcestrové omáčky

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Zelí s ořechy

Zelí s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, kmín, 150 ml smetany, 30 vlašských ořechů, 20 g včelího medu, 40 g ztuženého pokrmového tuku, 10 dkg cibule, 60 dkg bílého zelí

Zelí nakrájíme na kostky, osolíme a spaříme ve vroucí vodě. Potom ho scedíme a přidáme nakrájenou, předem na sádle osmaženou cibuli. Přidáme kmín a nasekané ořechy a dusíme, dokud zelí nezměkne. Měkké zelí zalijeme smetanou, dochutíme medem a octe...

Zelný salát v letním provedení

Zelný salát v letním provedení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky mladého zelí, 3 rajčata, 2 jablka, 1 bílá cibule, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř a tymián podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru krupice

Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a c...

Vepřový bůček v zelí

Vepřový bůček v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g bílého zelí, 5 g česneku, troška glutasolu, 3 kapky sójové omáčky, 5 g škrobu, 0,15 dcl vína, troška pepře, 5 g tuku, 40 g vepřového bůčeku, troška zázvoru

Na drobné kostičky nakrájené maso okořeníme, posypeme glutasolem, osmahneme na tuku s česnekem a částečně vysmažíme. Přidáme zelí, koření, sójovou omáčku, víno a podusíme do měkka. Podáváme ochucené zelenou natí.

Nudle po čínském způsobu

Nudle po čínském způsobu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřecích prsou, 1 hrst nakrouhaného bílého zelí, 1 balení těstovin, 3 lžíce sojové omáčky, špetka oregana, špetka chilli koření, 3 lžíce olivového oleje, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, trochu osolíme, v misce promícháme se 3 lžícemi sójové omáčky, špetkou chilli a 3 lžícemi olivového oleje. Necháme chvíli uležet, mezitím dáme vařit těstoviny. Vaříme dle návodu na obalu. Mezitím si dáme podusit zelí v ...

Houby v zelí

Houby v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 600 g bílého zelí, 60 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 cibule, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře

Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém másle. Poté přidáme houby a dusíme asi 10 minut. Mezitím omyjeme a spaříme zelí a pokrájíme ho na tenké nudličky. Přidáme k houbám. Dusíme 15-25 min...

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g bílého zelí, 1 bobkový list, 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 1-2 ks hřebíčku, troška kmínu, 5 g hladké mouky, troška nového koření, 15 ml rajčatového protlaku, 1 špetka soli, 5 g tuku

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Skopové maso se zelím a brambory

Skopové maso se zelím a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g skopového masa z kýty, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, 600 g brambor, 4 stroužky česneku, 80 g sádla, 1 lžička soli, 6 kuliček pepře

Nakrájanú cibuľu podusíme s tukom, pridáme mäso pokrájané na kocky, cesnak, korenie, soľ a dusíme do polomäkká vo vlastnej šťave. Pridáme pokrájanú kapustu, dusíme chvíľu ďalej a po pridáni pokrájaných surových zemiakov dodusíme do mäkka.

Jednoduchá kari polévka

Jednoduchá kari polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule (na malé kousky nakrájená), 1 malé nasekané zelí, kari koření, 1 kostka masového bujónu, 1 l vody, 1 lžíce olivového oleje

Pro lepší chuť osmažte kari na lžíci olivového oleje. Je čistě na vás, jaké množství kari přidáte a jak silná chuť polévky poté bude. Zelí a cibuli dejte na několik minut smažit (jakmile začne zelí a cibule trochu hnědnout - vytáhněte). Poté vložt...

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Záhorácký guláš

Záhorácký guláš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 70 g sádla, 3 ks cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 hrst sušených hub, 400 g bílého zelí, 200 ml smetany, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžíce hladké mouky

Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuk...

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka bílého zelí, 6 cibulí, 5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek petrželové nebo celerové natě, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme, rajčata, papriky, nať a zelí dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vše vsypeme do velkého hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme čtyřmi litry vody. Přidáme rozdrobenou zeleninovou kostku a vaříme asi 15 minut. Poté zmírníme pla...

Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ryb, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 100 g sterilovaného zelí, 2 ks zelených paprik

Rybu omyjeme, očistíme, vykucháme, obereme kosti, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kousky masa dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Když se polévka vaří, přidáme rozpůlenou cibuli, mletou sladkou papriku, sterilované zelí, na nudli...

Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pohanky, 2 vejce, 25 g sušených hub, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, rostlinný olej, 1 konzerva rajčatového protlaku, sůl

Cibuli nakrájíme a opražíme na oleji, přidáme houby, osolíme, přidáme pohanku, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Necháme vychladnout, pak vmícháme vejce. Listy zelí spaříme, naplníme pohankovou náplní a zabalíme. Závitky klademe do vymazaného pek...

Salát Coleslaw

Salát Coleslaw

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 2 mrkve, 100 ml majonézy, sůl a pepř dle chuti, 200 ml zakysané smetany, 1 lžička citronové šťávy

Zelí nakrájíme, nejlépe v robotu, na hodně malinké kousky, Mrkev nastrouháme na jemno. Vše vložíme do velké mísy, přidáme zakysanou smetanu a majonézu, tak aby salát vyhovoval naší chuti. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a můžeme podávat.

Fleky se zelím

Fleky se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka zelí, 1 balení fleků, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme so...

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Zelná polévka

Zelná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g bílého zelí, 1 bobkový list, 20 g mletého hovězího masa, troška nového koření, 10 g jíšky, 20 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, troška pepře, 15 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 2-3 dcl vývaru, 0,15 dcl zakysané smetany

Na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté či jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu. Před koncem vaření zahustíme jíškou a přidáme rajský protlak. Podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané kysané smetany.

stránka: