Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílek

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g cukru krupice, 1 pudink vanilkové příchuti, 1 čirou želatinu, 400 g jahod, 2 bílky, 100 g čokolády na vaření

Do hrnku nalijeme mléko, přidáme cukr, pudinkový prášek, žele a dobře rozmícháme. Směs za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Vaříme jen půl minuty, pak odstavíme a ještě do horkého pudinku vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do m...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Babiččiny preclíky

Babiččiny preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 lžic vlažného mléka, 2 dkg kvasnic, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, sůl (mák, kmín) na posypání

Z vlažného mléka a kvasnic necháme nejprve vzejít kvásek. Pak jej společně se žloutky a špetkou soli přidáme do smíchané mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na 20 minut v teple kynout. Po vykynutí utvoříme válečky, z nich provázky a tv...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Dvoubarevka

Dvoubarevka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 15 dkg cukru krupice, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 2 lžíce kakaa, 20 dkg hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 20 dkg vlašských ořechů, 25 dkg cukru moučky, 50 ml rumu, 100-150 ml vařícího mléka, 20 dkg Hery, 15 dkg sušeného mléka, 1 čokoládovou polevu

Utřeme vejce s cukrem krupice, přidáme olej, vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec zamícháme sníh z bílků. Mleté ořechy vmícháme do vařícího mléka s rumem a přidáme 10 dkg cukru moučky. Důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladká hustá...

Pečené žampiónové kloboučky

Pečené žampiónové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 2 cibule, 2 bílky, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edam), 5 lžic olivového oleje, svazek petrželky, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli

Nožičky žampionů odkrojíme, vnitřek kloboučku vydlabeme a vše posekáme najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Osmahnutou cibulku přidáme k nasekaným žampionům, osolíme, zaprášíme paprikou, po vyhladnutí vmích...

Anglické suchárky

Anglické suchárky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 100 g lískových jader, 100 g mandlí

Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den...

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

Vánoční perníkové kolečka

Vánoční perníkové kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 100 g mletých ořechů, 300 g másla, 20 g kvasnic, 2 lžíce mléka, citrón, špetka cukru krupice, troška roztlučeného anýzu, bílky, cukr moučka

Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zaděláme na kvásek. Mleté ořechy, anýz, citrón zamícháme do mouky. Přidáme kvásek, máslo a vypracujeme těsto. Z těsta děláme válečky a ty spojujeme v kolečka. Pečeme asi při 150-180°C. Vychladlé ...

Kokosové řezy

Kokosové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, 150 g másla, 3 žloutky, 2 lžíce strouhané citrónové kůry, 1 sklenka marmelády, Náplň: 250 g kokosové moučky, 5 bílků, 250 g cukru moučka, troška skořice

Máslo umícháme s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto upečeme na máslem vymazaném a polohrubou moukou vysypaném plechu do světlorůžova. Vychladlé potřeme marmeládou a kokosovou náplní a dá...

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 160 g cukru moučka, 70 g tuku, 180 g hrubé mouky, 1 čokoláda na vaření, 2 hrsti rozinek, kandované ovoce, ořechy, 1 čokoládová poleva

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme cukr. Přilijeme rozpuštěný tuk, přimícháme pokrájenou čokoládu, kandované ovoce, ořechy a rozinky a lehce vmícháme mouku. Těsto urovnáme do dobře vymazané formy na srnčí hřbet a upečeme. Po vyc...

Kokosky

Kokosky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 300 g cukru moučka, 250 g kokosové moučky

Do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr, šleháme ve vodní lázni tak dlouho, dokud není hmota hustá. Poté necháme hmotu vychladnout a vmícháme kokos. Na lehce vymazaný plech klademe lžící malé hromádky, plech vložíme do trouby a pečeme při 100 °C, c...

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g cukru krupice, 1/8 l vody, 3 bílky, 1 vanilkový cukr, 1 hrst lískových jader

Dvě třetiny cukru svaříme s vodou na nit. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něho zašleháme zbytek odváženého cukru a poté pramínkem za stálého šlehání přiléváme svařený cukr. Šleháme do vychladnutí. Hmotu ochutíme vanilínovým cukrem a vmícháme nadrob...

Obří mramorové pusinky

Obří mramorové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g cukru krupice, 4 bílky, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce kakaa

Do mlékovaru vložíme bílky s cukrem a dáme na vařič. Mícháme vařečkou až se cukr rozpustí a směs bude horká na dotek. Sundáme z vařiče a šleháme elektrickým šlehačem, až vznikne tuhý sníh. Potom do něj zašleháme škorobovou moučku a na závěr velkou...

Adventní česnečka

Adventní česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2-4 bílky, 1 malá mrkev, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce libečku, 4 stroužky česneku

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, ...

Mechové piškotové těsto

Mechové piškotové těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic cukru, 6 lžic hrubé mouky, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce tuku

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháváme cukr a postupně přidáváme žloutky, mouku a rozpuštěný tuk. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ca 20 minut, při 150 °C.

1,2,3 dort

1,2,3 dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 20 g kakaa, 80 g polohrubé mouky, 200 g džemu

Z bílků vyšleháme sníh,všleháme cukr. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.Dort rozkrojíme na tři pláty a každý potřeme džemem.

Ježeček

Ježeček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

strouhanka na obalení, vejce na obalení, hladká mouka na obalení, 2 ks vepřového řízku, 2 bílky, 100 g strouhaného sýra, bochník chleba, 10 ks cherry rajčátek, hrst oliv, sůl, pepř, 1 okurka

V mouce, vajíčku a strouhance obalíme kousky masa. Z bílků ušleháme sníh, osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Tvoříme kuličky, které taky obalíme v trojobale a osmažíme. Na špejle napichujeme dle fantazie a chuti střídavě cherry rajčátka, kuličky ...

Pink lady

Pink lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1/2 bílku, 1 lžička Grenadiny, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce ledu

V shakeru protřepeme všechny suroviny a drink přecedíme do koktejlové sklenice.

Výborné kokosky bez naležení

Výborné kokosky bez naležení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

14 dkg strouhaného kokosu, 20 dkg moučkového cukru, 4 ks bílků, 2 dkg strouhanky, 1/2 dcl bílého vína - stačí trochu vody s citronem

Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, pomalu přidáme moučkový cukr, kokos a strouhanku, přilijeme víno. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžičkou tvarujeme kokosky. Pečeme velmi zvolna (asi 150 -180 st.), asi 20 minut. Hlídat si to, já peču více...

Ananasový dort II.

Ananasový dort II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4 bílky, 110 g polohrubé mouky, 230 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 200 g másla, 1 konzerva ananasu (8 koleček + 50 g kousků), 500 ml ananasového džusu (šťávy), 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Žĺtky so 75 g cukru vymiešame do peny. Z bielkov a 75 g cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov súčasne s múkou a vanilkovým cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v stredne vy...

Velká bábovka z tatranek

Velká bábovka z tatranek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 žloutky, 2 tatranky, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 ml mléka, 4 bílky - sníh

Cukr, tuk a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nastouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Dáme do velké bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů.

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Kaštanová kolečka

Kaštanová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 400 g kaštanového pyré, 180 g Hery, 1 bílek na potření, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 1/2 hrnečku cukru krystal, 1/2 hrnečku vlašských ořechů

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychlad...

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

stránka: