Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílek

Pink lady

Pink lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1/2 bílku, 1 lžička Grenadiny, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce ledu

V shakeru protřepeme všechny suroviny a drink přecedíme do koktejlové sklenice.

Krokety z humřího masa

Krokety z humřího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g humrového masa (tepelně zpracovaného), špetka soli, špetka pepře, troška citrónové kůry, troška citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, 2 ks vařených bílků, 2 lžíce nasekané petrželky

Humří maso pokrájíme na drobné kousky, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Přidáme majonézu a dobře promícháme. Ze směsi uděláme malé krokety, které obalíme ve vařených strouhaných bílcích promíchaných s je...

Melounky

Melounky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 550 g cukru moučka, 200 g sušeného mléka, 300 g mletých ořechů, 1 bílek, 2 balení potravinářského barviva (1 ks červeného a 1 ks zeleného)

Maslo, sušené mlieko a 250g práškového cukru zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.Jedna časť cca 300g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10min. do mra...

Třešně v krystalovém cukru

Třešně v krystalovém cukru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 bílek, 1 sklenka cukru krystal

Čerešne umyjeme a dôkladne osušíme. Bielok trošku našľaháme, čerešne aj so stopkami namočíme do bielku a celé obalíme v cukre. Obaliť môžeme aj lístky. Krásna ozdoba na letné, ovocné torty a múčniky.

Myšičky podle Jessy

Myšičky podle Jessy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého tuku, 150 g kokosu, 150 dkg cukru moučka, 1 bílek, 3 lžíce rumu, loupané mandle

Uděláme těsto, tvoříme válečky, potřeme bílkem a posypeme kokosem. Z půlky mandlí vpíchneme ouška, z proužku mandle ocásek a čokoládovou polevou vytvoříme oči a nos. Necháme ztuhnout.

Výborné kremrole

Výborné kremrole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 20 dkg cukru moučka, 1 listové těsto, 1/4 kostky másla

Rozválené těsto si nakrájíme rádýlkem na proužky cca 3 cm široké a 25 cm dlouhé a namotáváme na kovové trubičky potřené rozpuštěným máslem. Klademe na vymazaný plech, kde je ještě potřeme rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova. V horké vodní lázni ...

Malinovo - ostružinová pěna

Malinovo - ostružinová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g malin, 50 g ostružin, 120 g cukru moučka, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Maliny, ostružiny, cukr a citrónovou šťávu rozmixujeme dohladka a zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Ihned podáváme.

Meruňkový pohár

Meruňkový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml meruňkového kompotu, 4 piškoty, bílek z jednoho vejce, 2 lžíce cukru, 200 ml sladké smetany, 50 ml citronové šťávy, 2 lžíce meruňkové šťavy

Marhule nakrájame na kocky, štyri marhule na polovice a necháme ich na ozdobu. Piškóty jemne nastrúhame. Z bielka ušľaháme sneh, pridáme cukor a ďalej šľaháme, až je úplne tuhy. Vyšľaháme sladkú smotanu, vmiešame piškóty, kocky marhuľ, citró...

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...

Kokosové úly

Kokosové úly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučka, 300 g kokosové moučky, 2 bílky, 1 balení dětských piškotů, 1 láhev vaječného likéru

Cukr, kokos a bílky zpracujeme na hmotu. Naplníme do formičky na úlky a doprostřed uděláme vařečkou důlek. Naplníme likérem, přiklopíme piškot a vyklopíme z formičky. Děláme je aspoň 10 dní dopředu, aby se uležely.

Sníh s rumem a džemem

Sníh s rumem a džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 12 dkg cukru moučka, 1 lžíce džemu, 1 lžíce rumu

Rum a džem důkladně promícháme do hladké kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu po lžičkách zašleháváme cukr. Nakonec vzniklou směs opatrně promícháme s marmeládovo-rumovou směsí. Takto vylepšený sníh používáme třeba na ovocné nebo ...

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Kokosová vajíčka

Kokosová vajíčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 120 g másla, 200 g cukru moučka, 5 lžiček rumu, 3 lžičky citronové šťávy, 1/2 bílku, 3 sáčky potravinářského barviva

Vše kromě barviv smícháme a rozdělíme na tři díly. Obarvíme, vytvarujeme vajíčka a obalujeme v kokosu.

Měkký turecký med

Měkký turecký med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 100 g včelího medu, 180 g cukru moučka, 120 g vlašských ořechů

Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Rozehřejeme med /nesmí vařit/ a za neustálého míchání tenkým pramínkem přiléváme do bílkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme nasekané vlašské ořechy. Necháme prochladnout a namažeme na dortovou op...

Pěnoví indiáni

Pěnoví indiáni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krupice, 1 balení dětských piškotů, 1 čokoláda na vaření, 1 sáček jahodového vitacitu nebo Tangu

Bílky s cukrem a vitacitem šleháme ve vodní lázni asi 20 minut. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty.Pak indiány namáčíme do roztopené čokolády a necháme ztuhnout.

Vynikající kokosové koule

Vynikající kokosové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 120 g cukru moučky, 30 g kakaa, 50 g kokosové moučky, 1 bílek

Vše promícháme, důkladně zpracujeme a tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu a potom necháme v chladu odležet.

Sýrové dobroty

Sýrové dobroty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 200 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka pepře, troška pažitky

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.

Marcipánové hvězdičky

Marcipánové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g cukru krupice, 250 g jemně mletých loupaných mandlí, 1 lžička citronové šťávy, troška bílku

Cukr, mandle, citronovou šťávu a bílek zpracujeme na hladkou, měkkou hmotu, kterou odložíme do chladna. Vál poprášíme cukrem, hmotu vyválíme na plát 4-5-mm silný a vykrajujeme hvězdičky nebo srdíčka. Pečeme při 180°C 5-10 minut. Po upečení necháme...

Kokosové korunky

Kokosové korunky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g cukru moučka, 1-2 bílky, 2-3 lžíce sušeného mléka, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Do mísy si dáme kokos, cukr moučku, bílky a sušené mléko. Vypracujeme hmotu, kterou ihned vtlačujeme do malých formiček, protože rychle zasychá. Necháme zaschnout a pak vyklopíme. Povrch ozdobíme čokoládou. Můžeme slepit na linecké kolečko jak s k...

Cukrářské bramory

Cukrářské bramory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1. těsto: 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce rumu, 2. těsto: 100 g mletých ořechů, 100 g nastrouhané čokolády, 100 g cukru moučka, 1 bílek, troška rumu, kakao na obalení

Suroviny z těsta č.1 smícháme, utřeme a dáme zchladit. Pak utovříme kuličky ( pomohla jsem si moučkovým cukrem, aby se mi nelepilo těsto na dlaně ) a opět dáme do chladna. Ořechy prohřejeme v kastrůlku na mírném ohni, promícháme se strouhanou čo...

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno. Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si p...

Bílá citrónová poleva

Bílá citrónová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 1 bílek, 1 citrón

Z citrónu vymačkáme do misky šťávu bez pecek. Přidáme bílek a promícháme. Postupně přidáme cukr a důkladně promícháme a použijeme.

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Nepravá šlehačka

Nepravá šlehačka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 80 g cukru krupice, 50 g másla

Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáváme postupně cukr a zašleháváme, nakonec přidáme po kapkách rozpuštěné prochladlé máslo a zašleháváme. Upravíme hned na moučník, jinak sníh zřídne.

Bílkové nudle

Bílkové nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, špetka soli, 3 lžíce rostlinného oleje

Vidličkou rozšleháme bílky, osolíme a nalijeme na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme po obou stranách a poté ji na prkénku srolujeme a nakrájíme na širší nudle.

stránka: