Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílek

1,2,3 dort

1,2,3 dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 20 g kakaa, 80 g polohrubé mouky, 200 g džemu

Z bílků vyšleháme sníh,všleháme cukr. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.Dort rozkrojíme na tři pláty a každý potřeme džemem.

Adventní česnečka

Adventní česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2-4 bílky, 1 malá mrkev, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce libečku, 4 stroužky česneku

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, ...

Ananasový dort II.

Ananasový dort II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4 bílky, 110 g polohrubé mouky, 230 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 200 g másla, 1 konzerva ananasu (8 koleček + 50 g kousků), 500 ml ananasového džusu (šťávy), 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Žĺtky so 75 g cukru vymiešame do peny. Z bielkov a 75 g cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov súčasne s múkou a vanilkovým cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v stredne vy...

Ananasový krém z bílků

Ananasový krém z bílků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g prášku Zlatý klas, 300 g cukru , 10 bílků, 200 g ananasového kompotu, trocha kyseliny citronové

Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a polovice cukru. Vo vode zmiešame druhú polovicu cukru, prášok Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej vmiešame sneh. Ananásový kompót posekáme, ochutíme kyselinou citrónovou a vmiešame do krému.

Anglické suchárky

Anglické suchárky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 100 g lískových jader, 100 g mandlí

Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Babiččiny preclíky

Babiččiny preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 lžic vlažného mléka, 2 dkg kvasnic, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, sůl (mák, kmín) na posypání

Z vlažného mléka a kvasnic necháme nejprve vzejít kvásek. Pak jej společně se žloutky a špetkou soli přidáme do smíchané mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na 20 minut v teple kynout. Po vykynutí utvoříme válečky, z nich provázky a tv...

Bábovka s vůní perníku

Bábovka s vůní perníku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 140 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 4 bílky, 150 ml mléka, 100 g hladké mouky

Olej smícháme s cukrem, přiléváme teplé mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta obarvíme kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tuke...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Bílá citrónová poleva

Bílá citrónová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 1 bílek, 1 citrón

Z citrónu vymačkáme do misky šťávu bez pecek. Přidáme bílek a promícháme. Postupně přidáme cukr a důkladně promícháme a použijeme.

Bílková roláda

Bílková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 5 lžic cukru, 5 žloutků, 5 lžic studené vody, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrnečku ovocné marmelády

Bílky ušleháme nejlépe v robotu do zhoustnutí, pak přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme už ručně studenou vodu a mouku. Těsto opatrně nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 170°C dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme ...

Bílkové nudle

Bílkové nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, špetka soli, 3 lžíce rostlinného oleje

Vidličkou rozšleháme bílky, osolíme a nalijeme na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme po obou stranách a poté ji na prkénku srolujeme a nakrájíme na širší nudle.

Bílkové tyčinky

Bílkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 300 g cukru moučka, 30 g polohrubé mouky, 2 balení mandlí, 3 lžíce tuku, 3 lžíce hrubé mouky

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj přesátý cukr moučka. Madle rozsekáme hodně na jemno. Přimícháme do bílkové směsi a přidáme ještě mouku. Těsto promícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme při nízké teplotě asi 20...

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 160 g cukru moučka, 70 g tuku, 180 g hrubé mouky, 1 čokoláda na vaření, 2 hrsti rozinek, kandované ovoce, ořechy, 1 čokoládová poleva

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme cukr. Přilijeme rozpuštěný tuk, přimícháme pokrájenou čokoládu, kandované ovoce, ořechy a rozinky a lehce vmícháme mouku. Těsto urovnáme do dobře vymazané formy na srnčí hřbet a upečeme. Po vyc...

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g másla, 60 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 žloutky, 1 bílek, 250 g čerstvých borůvek, 1/2 konzervy ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g tmavé čokolády

Z mouky, másla, žloutků, cukru a vanilky rychle vypracujeme linecké těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. 30 cm koláčovou formu vymastíme máslem a těsto do ní roztlačíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 10 minut při 190°C. Borůvky opláchne...

Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g másla, 150 g cukru, 2 balení vanilkového cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 3 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, 1 l čerstvých borůvek nebo 2 sklenice kompotu po 540 ml, 100 g meruňkové marmelády, 2 bílky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička škrobu (pšeničného nebo kukuřičného)

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku s...

Borůvkový sníh

Borůvkový sníh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 400 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 4 lžíce borůvkového džemu

Bílky vyšleháme na vodní lázni nejdříve do pěny, pak postupně přidáváme krupicový cukr a šleháme dále dalších 10 minut. Vyjmeme z lázně a šleháme dále, až krém zhoustne a vychladne. Nakonec zlehka vmícháme moučkový cukr a džem. Ozdobně stříkáme cu...

Bramborový makovec

Bramborový makovec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 80 g máku (mletý), 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 40 g hrubé mouky, špetka skořice, 1 lžíce citronové kůry, 2 bílky, 4 lžíce polotučného mléka, 4 lžíce rybízu - zavařenina

Žloutek utřeme s mlékem a cukrem do pěny, po částech přidáváme nastrouhané brambory a mletý mák, jemně mleté koření a nakonec pevný sníh z bílků a mouku. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, přidáme těsto a zvolna pečeme na 175 ...

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Buchta snů

Buchta snů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 25 dkg cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 100 ml voda, 100 ml oleje, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, sníh z 5 bílků, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce kakaa, pudink ze 2 sáčků

Utřeme 5 žloutků, cukr, vanilkový cukr a vlažnou vodu, pak přidáme 1 dcl oleje, půlku prášku do pečiva, 25 dkg polohrubé mouky a z 5 bílků sníh. Půlku těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přidáme kakao, nalijeme na svě...

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

Černá ovečka

Černá ovečka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 160 g cukru moučky, 160 g Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, 100 ml sladké smetany, 4-5 lžic kakaa, 1 lžička skořice, 220 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 4 bílky

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto ...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

korpus: 120 g celozrnné špaldové mouky, 110 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce vody, krém: 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 dcl vody, 25 g másla, peřinka: 4 bílky, 6 lžiček třtinového cukru, špetka soli

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu prop...

stránka: