Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bobkový list

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení Hermelínu (nakrájené na třetiny nebo osminky), 2 žluté a 2 červené středně velké cibule (nakrájené na prstýnky) - orestované a vychlazené, 3-6 piri papriček nakrájených na proužky, 10-15 zelených oliv (nakrájených na kroužky), 3 lžíce nálevu z kapie, 4 prolisované stroužky česneku, bobkový list, drcený barevný pepř, nové koření, tymián, sůl, 1 lžíce kapary (+ 2 lžíce nálevu)

Jednotlivé suroviny proložíme a uložíme uzavřené do sklenice někde do chladu.

Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg bílého zelí, 150 g mrkve, 250 g jablek, 100 g soli, 10 g kmínu, 5 g koprových semínek, 3 bobkové listy

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních ná...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Kapr burgundský

Kapr burgundský

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 200 ml Burgundského vína, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, petrželová nať, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 sardelka, 1 lžíce kaparů, špetka bazalky

Při kuchání kapra zachytíme do trochy vína krev. Každou porci osolíme a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Pak jej podusíme s cibulí pokrájenou na kolečka a kořením. Maso vyndáme, omáčku procedíme, přidáme víno s krví, máslo obalené v mouce, r...

Rybí omáčka

Rybí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g konzervované ryba, 10 g pomeranče, 5 g cukru moučka, bobkový list, troška pepře, troška nového koření

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Bifteky s omáčkou z balsamica

Bifteky s omáčkou z balsamica

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí roštěnky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g rajčat, 4 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 100 ml aceta balsamica, 100 ml červeného vína, 1 ks bobkového listu

Maso nakrájíme na 4 plátky - tak, aby každý měl váhu 200 g. Osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi oleje. Promasírujeme. Šalotky nakrájíme na čtvrtky a dáme je do pánve na rozpálený olej. Po dvou minutách přidáme utřený česnek, balsamico, vín...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Mušle na páře

Mušle na páře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg slávek (slávka jedlá), 2 bobkové listy, trocha mořské soli a pepře, voda dle potřeby, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 snítka čerstvé hladkolisté petrželky, šťáva z 1/2 citrónu

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vaři...

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Domácí utopenci

Domácí utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 0,5 l octa, 500 g cibule, 20 špekáčků, 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení Nálevu na nakládání okurek

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládání okurek, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a...

Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

560 ml vody, 350 ml octa, 140 ml rostlinného oleje, 5 lžic Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, trochu chilli koření, 500 g špekáčků, 12 lžic sladkého kečupu, 3 cibule

Vodu, ocet, olej, Worcesterskou omáčku, hořčici, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a chilli koření dle chuti povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme kečup a necháme chvilku vychladnout. Do omyté 3 litrové sklenice skládáme špekáčky rozk...

Utopenci v pivním nálevu

Utopenci v pivním nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev černého piva, 10 špekáčků, 10 bobkových listů, 1 lžička chilli koření, 5 menších cibulí, pepř, sůl

Nálev vytvoříme povařením černého piva s chilli kořením, pepřem a soli dle chuti. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Špekáčky podélně rozřízneme, jemně posypeme chilli kořením a vložíme do nich bobkový list a cibuli. Špekáčky spojíme špejlí, vl...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Růžová vejce

Růžová vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 slepičích vajec, 250 ml octa, 1 červená řepa, 1 červená cibule, 1 lžička cukru krupice, 1 list bobkového listu

Ocet, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli, cukr a sůl vhoďte do 250 ml vroucí vody a vařte asi 20 minut. Mezitím uvařte vejce natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Když je nálev hotový, naložte do něj vejce - stačí na dvacet minut. Rozkrojte a ...

Mušle na pivě

Mušle na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 200 g celeru, 1,5 kg Slávek jedlých, 1 l černého piva, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku a cibuli nakrájíme na jemno, celer nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po 5 minutách přidáme slávky, pivo, bobkový list a dusíme 5-8 minut. Slávky, které se neotevřely vyhodíme, zbytek dáme stranou. Šťávu zahustíme máslem, dochutíme solí a ...

Sezamový kuřecí salát

Sezamový kuřecí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1 ks mrkve, 4 ks jarní cibulky, 4 ks bobkového listu, 1 ks limety, 74 g sójy, 140 g cherry rajčátek, 2 lžíce koriandru, 1 lžička sezamu, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky chilli omáčky

Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozpůlíme. Koriandr a bobkový list nasekáme. Kuřecí prsa zalijeme vodou a spolu se sójou je vaříme 8 minut. Poté maso natrháme. Nyní si připravíme dresink – smícháme rybí omáčku, sezamový ...

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 střední mrkev, 500 ml mléka, 1 hlávku květáku, 25 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 lžička celého pepře, 150 g eidamu (Edam)

Květák zbavíme spodní části a listů. Rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový l...

Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 25 g hladké mouky, 150 g tvrdého sýru, 1 mrkev, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 brokolici, 1 lžičku celého pepře, 8 stroužků česneku, 500 ml mléka, sůl

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový list,...

Smetanová jalovcová omáčka

Smetanová jalovcová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, sůl, pepř, 100 g másla, 5 kuliček jalovce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krystalu, 3 bobkové listy, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme smetanu, 150 ml mléka, cukr, rozdrcené kuličky jalovce, bobkový list a důkladně promícháme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Přivedeme k varu a...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 5 hřebíčku, 1 bobkový list, 25 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, pepř

Do mléka přidáme hřebíčky, bobkový list a pomalu přivedeme k varu. Sejmeme z plamene a odstavíme na 15 minut. Mazitím v jiné pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vmícháme jíšku, kterou za stálého míchání smažíme 1 minutu. Poté sejmeme z plame...

stránka: