Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Boloňská omáčka

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, pepř, 50 g másla, 100 g parmazánu, 2 větší plátky telecích řízků, 1 kostka hovězího bujónu, 1 boloňská omáčka dle vlastního výběru, olivový olej, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 1 cibule

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Masová omáčka na špagety

Masová omáčka na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 větší cibule, olej, ostrý a jemný kečup, 0,5 sklenky boloňské omáčky, špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou o...

Zapékané špagety

Zapékané špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 balení hovězího mletého masa, 2 balení boloňské omáčky, 1 balení strouhaného sýru, 1 lžička koření na mleté maso, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do měkka. Poté je scedíme a dáme do vysokého plechu. Mleté maso dáme na rozehřátý olej na pánvi, posypeme kořením na mleté maso a osmažíme. Pak k masu přidáme boloňské omáčky a necháme mí...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Těstoviny s mexickou směsí

Těstoviny s mexickou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g mražená zeleninová mexické směsi, 5 lžic boloňské omáčky, 4 ks klobásy

Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájené klobásky (olej nedávám), přidáme polorozmrzlou mexickou směs a boloňskou omáčku. Dobře promícháme a spojíme s uvařenými těstovinami.

Ryba načerveno

Ryba načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, 250 ml boloňské omáčky, 150 g nastrouhaného sýra

Polorozmražené plátky ryby omyjeme a položíme do zapékací mísy. Boloňskou omáčku zalijeme 2 dl vody, přidáme strouhaný sýr a dobře zamícháme. Omáčkovou směsí zalijeme ryby a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. Nesolíme!

Zuzu těstoviny

Zuzu těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení těstovin (penne nebo jiné), 1 balení boloňské omáčky Maggi, 20 dkg oravskej slaninky, 20 dkg gazdovskej slaninky, 1 cibule, 100 g Eidamu , 4 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 10 ml zeleninového dochucovadla, 1 lžíce čierneho korenie

Cestoviny uvaríme vo vode do ktorej sme pridali zel. dochucovadlo, scedíme, neoplachujeme. Nakrájanú slaninku v hrnci restujeme na chutné mäsko. Slaninka pustí masť, netreba pridávať olej. Neskor k slaninke pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme. Na...

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení hotové boloňské omáčky, 1 hrst kukuřice, 0.5 balení špaget, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Do většího hrnce si napustíme vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Jakmile voda vaří, vložíme do ní špagety, které uvaříme al dente (na zkus). Než se nám uvaří špagety, nakrájíme si cibulku, kterou dozlatova osmahneme a přidáme prolisovan...