Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bramborový škrob

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Kuličky ze salka obalované

Kuličky ze salka obalované

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Salka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce kakaa, 160 g dětských piškotů, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce rumu, 250 g 100% tuku Omega, sklenka kokosové moučky

Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme. Moučkový cukr, škrob a kakao prosijeme, abychom v kuličkách neměli hrudky. Piškoty, vanilkový cukr, kakao a škrob společně promícháme. Tuk dáme rozpustit do vodní lázně a poté do něj vmícháme Salko. Přisypeme syp...

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, špetka soli, 2 lžičky koření Drákulova smrt, 5 stroužků česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tekutého polévkové koření, 1 malé vejce, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžičky bramborového škrobu, 3 lžíce slunečnicového oleje

Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu uležet. V pánvi na oleji za stálého obracení rychle usmažíme.

Cukrové piškoty

Cukrové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 50 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr krupice a postupně i žloutky. Mouku smícháme se škrobem a vmícháme ji do žloutkové směsi. Těsto dáme do cukrářského sáčku a tvoříme piškoty – buď kulaté, nebo podlouhlé, podle chuti. Poprášíme ho moučkový...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta rychlá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek vepřové kotlety, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, Na polití - 1 stroužek česneku, 1 špetka pepře, 2 špetky mleté červené papriky, 2 špetky soli, 2 špetky bramborového škrobu, nepatrně ostrého kečupu a plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce studené vody, 2 kapky sojové omáčky

Nejprve si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Dáme ho do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme vodou a rozmícháme. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonovo...

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce polotučného mléka, 1 špetka soli, pikantní marmeláda

Plech vyložíme pečícím papírem. Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Mouku prosijeme se škrobem a promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme sůl, vodu, moučkový a vanilkový cukr. Šleháme šlehačem asi 5 minut, poté přidáme žloutky a mou...

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky černého mletého pepře, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, malé, tenké kousky. Osolíme, opepříme a promícháme se škrobem. Smažíme na rozpáleném oleji doměkka. Fazolové lusky, máme-li čerstvé, uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme a necháme zchladnout. Použijeme-li lusky ...

Rumové řezy

Rumové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg margarinu na vaření, 850 ml mléka, 38 dkg cukru moučky, 2 pudinky vanilkové příchuti, 1 piškoty dětské, 250 ml rumu, 1 lžíci bramborového škrobu, 2 lžíce kakaa, 3 lžičky droždí (kvasnic), 2 vejce, 8 dkg másla, 50 dkg hladké mouky, kokosovou moučku na posypání, 10 dkg cukru krupice

Z hladké mouky, másla, 13 g cukru moučky, vajec a droždí namočeného ve 50 ml vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na poloviny a vyválíme na pláty o velikosti plechu. Plechy vyložíme pečícím papírem. Do jedné poloviny můžeme pro ob...

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 200 g krůtích prsou, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kolečka celeru, 1 mrkev, troška pepře, špetka soli, troška kmínu, troška bazalky, 150 g bramborového škrobu

Na oleji orestujeme na tenké plátky a kousky nakrájené žampionky, mrkev, stroužky česneku a na proužky nakrájený celer. Poté osolíme krůtí maso, které je taky na kousky nakrájené, a jemně je zaprášíme škrobem, pak vše smícháme na pánvi se zelenino...

Rybí kousky v báječné marinádě

Rybí kousky v báječné marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo amur, 100 ml tatarské omáčky, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 80 ml piva, 2 lžíce bramborového škrobu, 3 stroužky utřeného česneku, šťáva z 1/2 citrónu, lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé), lžička drceného kmínu, lžička pepře, lžička soli, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 šálek polohrubé mouky, 2 lžičky grilovacího koření, olej

Nejdříve si připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůž...

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř, 100 g uzeného masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 2-3 lžíce piva, olej na smažení

Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. V misce rozmícháme vejce, mouku, škrob, přilijeme trochu piva, osolíme, opepříme a vmícháme povařený okapaný pórek, uzené maso nakrájené na nudličky a sýr. Hotové těstíčko ...

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Skořicové esíčka

Skořicové esíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 30 dkg Hery, 14 dkg cukru moučka, 12 dkg bramborového škrobu, 2 vejce, 1 lžička skořice

Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v lednici. Přes strojek tvoříme esíčka a pečeme asi na 170°C dozlatova. Půlku esíčka můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Krůtí nudličky s hráškem

Krůtí nudličky s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky kari koření, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 stroužek česneku, 50 ml vody, 250 g krůtích prsou, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje

Den předem si připravíme marinádu. Ve vlažné vodě rozpustíme bujón, vmícháme papriku, mexické koření, sójovou a worčestrovou omáčku,hořčici a kari. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky, promícháme, dáme do misky s víčkem a uložíme do chladničky...

Krůtí plátečky s mrkví

Krůtí plátečky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 3 velké mrkve, 50 ml vody, 100 ml jablečného džusu, sůl, pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1/2 kostky bujónu

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme nudličky. Maso nakrájíme na malé plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na směsi oleje a másla je opečeme do měkka. Shrneme je v pánvi na bok, přidáme mrkev, krátce orestujeme, přidáme rozdrob...

Malinový krém

Malinový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g bramborového škrobu, 100 g cukru krupice, 1,5 l malinové šťávy , 250 ml smetany, 2 žloutky

V malinové šťávě rozkvedláme bramborový škrob, žloutky i cukr a ve vodní lázni uvaříme krém. Do prochladlého krému zamícháme smetanu. Krém je vhodný k jemným moučníkům.

Krůtí kousky s kapií a rajčaty

Krůtí kousky s kapií a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, špetky soli, 2 špetky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá paprika (kapie), 2 rajčata, 100 ml vody, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 lžička kečupu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 lžička plnotučné hořčice

Očistíme kapii, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kousky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyndáme z pánve a na výpeku opečeme kapii. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zal...

Maxi buchty plněné tvarohem

Maxi buchty plněné tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 125 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 40 g cukru moučka (do těsta), 20 g droždí (kvasnic), špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje (50 ml do těsta), 250 g jemného tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru moučka do tvarohu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 hrnek zahradních borůvek

Z vykynutého kvásku, mouky, cukru, mléka, soli, žloutku a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Formičky na pečení buchet vymažeme olejem. Smícháme cukr se škrobem a bílkem, poté přidáme tvaroh a nakonec borůvky. Z vykyn...

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 200 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 60 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička skořice, 4 lžíce cukru krupice

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přeneseme do koláčové formy. Z ovesných vloček, mouky, třtinového cukru a másla připravíme drobenku, kterou vysypeme na rebarboru. Pečeme 20...

Pikantní kuřecí maso s medem

Pikantní kuřecí maso s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, špetka soli, 5 lžic oleje, 3 lžíce medu, chilli koření podle chuti, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 ks jablek

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme k nim olej, med, škrob a koření. Promícháme a necháme odležet minimálně 24 hodin. Necháme důkladně rozehřát pánev a směs orestujeme. Když je maso napůl hotové, přidáme na pánev nakrájená a...

Kuřecí kari s ananasem

Kuřecí kari s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1/4 konzervy ananasu, 200 ml 30 % smetany, 1 cibule, rostlinný olej, bramborový škrob, sůl, pepř, kari koření, mletá paprika

Nakrájíme kuřecí prsa na malé kousíčky a dáme do kastrůlku na rozpálený olej, necháme restovat a mírně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na půlkolečka cibuli, ananas (pokud je na velké kusy) si pokrájíme na malé kousíčky, ananas přidáme do kastrůlk...

Vepřové kotletky s uzeným

Vepřové kotletky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 plátky uzeného Eidamu, 3 plátky Moravské uzené, 1/2 - 1 lžička Mexické koření, 1/2 lžičky brambového škrobu

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme na jemno. V pánvi na rozehřátém oleji kotlety opečeme z jedné strany, obrátíme a snížíme příkon tepla. Na obrácené kotlety nasypeme strouhaný sýr a opéká...

stránka: