Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bramborový škrob

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g manga, 4 lžíce třtinového cukru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžičku limetové šťávy, 1 bílek, 1 špetku soli, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 75 g cukru krupice, 1 ml potravinářského barviva

Smetanu vyšleháme ve šlehačku. Mango rozmixujeme s cukrem a vmícháme šlehačku. Ochutíme limetkovou šťávou. Rozdělíme do formiček (pudinkových, na muffiny...) a dáme 30 minut do lednice. Bílek vyšleháme se solí a cukrem. Dále pak 30 ml vody smíchám...

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 200 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 60 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička skořice, 4 lžíce cukru krupice

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přeneseme do koláčové formy. Z ovesných vloček, mouky, třtinového cukru a másla připravíme drobenku, kterou vysypeme na rebarboru. Pečeme 20...

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky černého mletého pepře, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, malé, tenké kousky. Osolíme, opepříme a promícháme se škrobem. Smažíme na rozpáleném oleji doměkka. Fazolové lusky, máme-li čerstvé, uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme a necháme zchladnout. Použijeme-li lusky ...

Pikantní kuřecí maso s medem

Pikantní kuřecí maso s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, špetka soli, 5 lžic oleje, 3 lžíce medu, chilli koření podle chuti, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 ks jablek

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme k nim olej, med, škrob a koření. Promícháme a necháme odležet minimálně 24 hodin. Necháme důkladně rozehřát pánev a směs orestujeme. Když je maso napůl hotové, přidáme na pánev nakrájená a...

Lacova pochoutka

Lacova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 5 žampionů, kousek pórku, 1 balení smetany ke šlehání (30%), bramborový škrob na zahuštění, pepř, sůl, olej

Prsíčka si nakrájíme na malé nudličky a malinko opepříme, žampiony nakrájíme na plátky (pokud jsou velké, tak je ještě překrojíme, pórek si nakrájíme najemno (jako do číny a podobných jídel), po této přípravě můžete začít. Na hlubší pánvi nebo v ...

Likérová bábovka

Likérová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg cukru moučka, 2 sáčky vanilkových cukrů, 1/4 l oleje, 1/4 l vaječného likéru, 12 dkg polohrubé mouky, 13 dkg bramborového škrobu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 5 ks vajec, sekané mandle

Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme olej, mouku promíchanou s kypřícím práškem a bramborovým škrobem. Nakonec přidáme vaječný likér a přisypeme nasekané mandle. Připravíme si sníh z 5 bílků a do směsi jej přidáváme po lžících. Pečeme ve vymaštěné a...

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 200 g krůtích prsou, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kolečka celeru, 1 mrkev, troška pepře, špetka soli, troška kmínu, troška bazalky, 150 g bramborového škrobu

Na oleji orestujeme na tenké plátky a kousky nakrájené žampionky, mrkev, stroužky česneku a na proužky nakrájený celer. Poté osolíme krůtí maso, které je taky na kousky nakrájené, a jemně je zaprášíme škrobem, pak vše smícháme na pánvi se zelenino...

Rybí kousky v báječné marinádě

Rybí kousky v báječné marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo amur, 100 ml tatarské omáčky, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 80 ml piva, 2 lžíce bramborového škrobu, 3 stroužky utřeného česneku, šťáva z 1/2 citrónu, lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé), lžička drceného kmínu, lžička pepře, lžička soli, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 šálek polohrubé mouky, 2 lžičky grilovacího koření, olej

Nejdříve si připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůž...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Kuřecí kari s ananasem

Kuřecí kari s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1/4 konzervy ananasu, 200 ml 30 % smetany, 1 cibule, rostlinný olej, bramborový škrob, sůl, pepř, kari koření, mletá paprika

Nakrájíme kuřecí prsa na malé kousíčky a dáme do kastrůlku na rozpálený olej, necháme restovat a mírně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na půlkolečka cibuli, ananas (pokud je na velké kusy) si pokrájíme na malé kousíčky, ananas přidáme do kastrůlk...

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř, 100 g uzeného masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 2-3 lžíce piva, olej na smažení

Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. V misce rozmícháme vejce, mouku, škrob, přilijeme trochu piva, osolíme, opepříme a vmícháme povařený okapaný pórek, uzené maso nakrájené na nudličky a sýr. Hotové těstíčko ...

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Kuličky ze salka obalované

Kuličky ze salka obalované

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Salka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce kakaa, 160 g dětských piškotů, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce rumu, 250 g 100% tuku Omega, sklenka kokosové moučky

Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme. Moučkový cukr, škrob a kakao prosijeme, abychom v kuličkách neměli hrudky. Piškoty, vanilkový cukr, kakao a škrob společně promícháme. Tuk dáme rozpustit do vodní lázně a poté do něj vmícháme Salko. Přisypeme syp...

Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta rychlá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek vepřové kotlety, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, Na polití - 1 stroužek česneku, 1 špetka pepře, 2 špetky mleté červené papriky, 2 špetky soli, 2 špetky bramborového škrobu, nepatrně ostrého kečupu a plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce studené vody, 2 kapky sojové omáčky

Nejprve si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Dáme ho do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme vodou a rozmícháme. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonovo...

Žemlovka - trojitá

Žemlovka - trojitá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky z předešlého dne, asi 400 ml mléka , 1 vejce, 2 větší jablka, 2 hrsti rozinek, 1 lžička skořice, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 malinový pudink v prášku, 2 lžíce krystalového cukru, 450 ml mléka, 1 lžíce rozehřátého másla (Hery), moučkový cukr na posypání

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozš...

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce polotučného mléka, 1 špetka soli, pikantní marmeláda

Plech vyložíme pečícím papírem. Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Mouku prosijeme se škrobem a promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme sůl, vodu, moučkový a vanilkový cukr. Šleháme šlehačem asi 5 minut, poté přidáme žloutky a mou...

Skořicové esíčka

Skořicové esíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 30 dkg Hery, 14 dkg cukru moučka, 12 dkg bramborového škrobu, 2 vejce, 1 lžička skořice

Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v lednici. Přes strojek tvoříme esíčka a pečeme asi na 170°C dozlatova. Půlku esíčka můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

 Thajské kari s cuketou

Thajské kari s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 1 cibule, 4 lžička kari pasty, 4 dcl kokosového mléka, 1,5 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 4 lžíce rybí omáčky, 20 listů koriandru, 1 paprika (kapie), dle chuti špetka sůl, 2 dcl vody

Cuketu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, osolíme a opepříme – necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku opékáme. Podlijeme vodou (vývarem) a necháme ...

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

Krůtí nudličky s hráškem

Krůtí nudličky s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky kari koření, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 stroužek česneku, 50 ml vody, 250 g krůtích prsou, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje

Den předem si připravíme marinádu. Ve vlažné vodě rozpustíme bujón, vmícháme papriku, mexické koření, sójovou a worčestrovou omáčku,hořčici a kari. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky, promícháme, dáme do misky s víčkem a uložíme do chladničky...

Vepřové kotletky s uzeným

Vepřové kotletky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 plátky uzeného Eidamu, 3 plátky Moravské uzené, 1/2 - 1 lžička Mexické koření, 1/2 lžičky brambového škrobu

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme na jemno. V pánvi na rozehřátém oleji kotlety opečeme z jedné strany, obrátíme a snížíme příkon tepla. Na obrácené kotlety nasypeme strouhaný sýr a opéká...

Krůtí plátečky s mrkví

Krůtí plátečky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 3 velké mrkve, 50 ml vody, 100 ml jablečného džusu, sůl, pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1/2 kostky bujónu

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme nudličky. Maso nakrájíme na malé plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na směsi oleje a másla je opečeme do měkka. Shrneme je v pánvi na bok, přidáme mrkev, krátce orestujeme, přidáme rozdrob...

Malinový krém

Malinový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g bramborového škrobu, 100 g cukru krupice, 1,5 l malinové šťávy , 250 ml smetany, 2 žloutky

V malinové šťávě rozkvedláme bramborový škrob, žloutky i cukr a ve vodní lázni uvaříme krém. Do prochladlého krému zamícháme smetanu. Krém je vhodný k jemným moučníkům.

stránka: