Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brambory

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Pečené brambory s máslem

Pečené brambory s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 100 g másla, špetka soli, 2 stroužky česneku, troška tymiánu, troška rozmarýnu

Brambory dobře omyjeme, neloupeme je. Nakrájíme je na tenká kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až se začnou nafukovat a tvořit hnědé puchýřky. Do měkkého másla vmícháme trochu so...

Salát ze skopového masa

Salát ze skopového masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového pečeného masa, 4 ks brambor vařených ve slupce, 2 ks mrkve, 1 ks sterilované okurky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, špetka soli, špetka pepře, 200 g majonézy, 1 šálek smetany

Upečené skopové maso a ve slupce uvařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, přidáme drobně nakrájenou uvařenou mrkev, okurku a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme a spojíme majonézou zředěnou smetanou.

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Rychlý salát

Rychlý salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor ve slupce uvařených, 400 g špekáčků, 1 velká cibule, 100 g sterilované kapie, špetka soli, špetka pepře, trošku octa, trošku hořčice, 3 lžíce oleje, petrželka

Ve slupce uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky, drobně nasekanou cibuli a kapie. Osolíme, opepříme, přidáme trošku hořčice, olej a nasekanou petrželku. Promícháme a můžeme pod...

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Bramborové šišky

Bramborové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 2 vejce, 150 g krupice, 100 g hrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme asi 5 cm dlouhé šišky. Uvaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podáváme s opraženou strouhankou a...

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Rychlý bramborový salát s celerem

Rychlý bramborový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 250 g vařeného celeru, 1 větší vařená mrkev, 2 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 100 ml majonézy, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, okurkový lák dle potřeby

Brambory, mrkev a celer nakrájíme na větší kostičky, ciuli nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek (přiměřeně, aby směs "neplavala") a důkladně promícháme. Naposledy do salátu vmícháme hořčici a majonézu, opět ...

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Labužnický vlašský salát

Labužnický vlašský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor ve slupce, 1 cibule, 1 sklenka sterilované zeleniny - hrášek s mrkví ve slaném nálevu, cca 330 g, 2 sterilované okurky a 50 ml láku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 jablko, 10 dkg šunky, 2 vrchovaté lžíce majonézy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (případně protlačíme sítkem na brambory). Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Na kostičky rovněž nakrájíme šunku, okurku a jablko, přídáme k bramborám a cibuli. Hrášek s mrkví scedím...

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Indické brambory s pečeným kořením

Indické brambory s pečeným kořením

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 2 lžičky černého hořčičného semínka, 4 lžičky koření garam masala, 2 lžičky kurkumy, 1,5 lžičky soli, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření

Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Předehřejeme si troubu na 150°C. Na pekáček dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vsypeme do něj koření a vložíme do vyhřáté trouby. Pražíme asi 3 minuty. Poté pekáček vyndáme, přidáme nakrájené bramb...

Salámová pěna

Salámová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého salámu, 100 g Eidamu, 3 vejce, 1 brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 100 g křenu, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice

Vejce uvaříme natvrdo. Na masovém strojku umeleme salám, vejce, sýr, uvařenou bramboru, okurku a cibuli. Vše dáme do mísy a promícháme. osolíme, opepříme, přidáme hořčici, bílý jogurt, majolku a vše vyšleháme do pěny. Podáváme na chlebíku.

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Německé brambory

Německé brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařených brambor, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 2 nakládáné okurky, troška pepře

Vychladlé vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakládané okurky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lisovaný česnek, 100 g majonézy, 2 lžíce šlehačky, dochutíme solí a pepřem.

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka Moravanky, 1 cibule, 4-5 brambor, 3 slepičí vejce, 200 g měkkého salámu, špetka soli, troška pepře, 150 g majonézy, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 balení veky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané uvařené (vychlazené) brambory, nastrouhaný měkký salám a nastrouhané vejce vařené na tvr...

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g taveného sýra, 100 g mrkve, 100 g brambor, 100 g majonézy, 3 slepičí vejce, 70 g sterilovaných okurek, troška pepře, špetka soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev, nastrouhané vejce na tvrdo a nastrouhanou kyselou okurku. Vše zamícháme, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Teplý salát se slaninou a fazolkami

Teplý salát se slaninou a fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks brambor, 400 g fazolků (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1 cibule, 200 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce vinného octu, 1 hrst petrželové natě

Brambory uvaříme doměkka. Fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, poté ihned zchladíme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Po chvíli přidáme i slaninu nakrájenou na kostičky. K cibuli přidáme na pánev brambory a osm...

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Smažené škubánky

Smažené škubánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 lžičky soli, 8 lžíc sádla, 50 g polohrubé mouky

Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté část vody slijeme a brambory zaprášíme moukou. Necháme je tak přiklopené stát asi 10 minut. Poté je rozšťoucháme. Lžící tvarujeme škubánky, které opékáme na sádle dozla...

stránka: