Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brambory

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 300 g brambor, 3 lžíce olivového oleje, 3 ks papriky, 1 ks cukety, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička petrželové natě

Co nejmenší brambůrky uvaříme do poloměkka. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Cuketu a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Vše střídavě napichujeme na špejle a poté potřeme olejem a posypeme bylinkami. Grilujeme ze všech stran za...

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 2 ks pstruhu, 4 stroužky česneku, 1 ks citrónu, 40 g uzeného špeku, 100 g goudy, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce libečku, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce rozmarýnu

Brambory vaříme 15 minut vcelku ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a nastrouháme goudu. Obojí smícháme. Brambory nakrojíme do kříže a uděláme v nich tak malý důlek, který osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Peče...

Zapečené sardinky

Zapečené sardinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 4 ks brambor, 700 g rajčat, 3 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce olivového oleje, 24 ks sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Cibuli a papriku nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na kolečka. Sardinky zbavíme páteře, ale jinak je necháme vcelku. Česnek utřeme se solí, pepřem a šafránem. Pekáček vymažeme olejem a poté do něj postupn...

Candátová roláda

Candátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky candátu, 3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kmínu, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce másla, 1,5 kg brambor, 600 g hrubé mouky, 1 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory si uvaříme i ve slupce doměkka, poté je necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je do mísy najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si osolíme a opepříme filety candáta, pokmínuje...

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžička Dijonské hořčice, 4 lžičky vinného octu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme doměkka. Nakrájíme je na plátky. Ve velké míse smícháme hořčici, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vmícháme brambory. Podáváme ozdobené salátovými listy.

Pizza s bramborami

Pizza s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g brambor, 300 g těsta na pizzu, 100 g ovčího sýru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce olivového oleje

Brambory nakrájíme na co nejtenší plátky (nemusíme ani loupat) a povaříme je v osolené vodě, aby byly téměř hotové. Těsto rozválíme a poklademe ho sýrem nakrájeným na tenké plátky. Na to poskládáme plátky brambor, osolíme, opepříme, přidáme baza...

Fish and chips

Fish and chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 125 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 800 g tresky, 500 ml slunečnicového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bílků, 5 lžíc majonézy

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 25 minut pod grilem. Bílky našleháme vidličkou, smícháme je s pivem a moukou. Připravili jsme si těstíčko. Filety nakrájíme na kousky o velikosti 1...

Bramborové párance

Bramborové párance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 8 ks brambor, 1/2 lžičky soli, 200 g másla, 1 špetka pepře

Brambory nakrájíme na malé kostky (hrana 1 cm, i se slupkou), dáme na ně plátky másla a pečeme na 180 °C doměkka. Smícháme mouku, sůl a 450 ml vody. Vypracujeme hladké těsto. To pak vyválíme na plát tlustý 4 mm a nakrájíme na proužky tlusté 2 c...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Bramborový hořčičný salát

Bramborový hořčičný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks jarní cibulky, 1 ks citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice z celých semen

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smícháme olivový olej, hořčici, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Brambory necháme pět minut stydnout, poté je smícháme s nasekaným jarními cibulkami. Vmícháme dresing a ...

Hráškovo-mátová polévka

Hráškovo-mátová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 ks brambory, 1 stroužek česneku, 850 ml zeleninového vývaru, 900 g hrášku, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce máty peprné, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky třtinového cukru

Jarní cibulku nakrájíme na kousky a dáme ji do hrnce s nakrájenou bramborou, česnekem a vývarem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Poté přidáme hrášek a pět minut ho povaříme. Přidáme mátu, cukr a citrónovou šťávu a r...

Dušená ryba z misky

Dušená ryba z misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 800 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 500 g rybího filé, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 hrst petrželové natě

Bramboru oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Rybu nakrájíme na větší kusy. Brambory smažíme přikryté asi 5 minut na oleji dozlatova. Poté přidáme cibuli a česnek. Po čtyřech minutách přidáme rajčata, pro...

Bramborové gnocchi s pancettou

Bramborové gnocchi s pancettou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 300 g hladké mouky, 100 g pancetty, 700 g sterilovaných rajčat, 50 g parmezánu, 2 ks vejce, 3 ks česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 hrst rukoly, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme den předem. Poté je rozmačkáme, smícháme s moukou, vejci a solí a vypracujeme těsto. Z těsta vypracujeme dlouhý váleček, který si nakrájíme na noky velké podle chuti. Vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Pancettu nakrájíme...

Jogurtové brambory

Jogurtové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g bílého jogurtu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce hladké mouky

Brambory rozčtvrtíme. Povaříme je 4 minuty, poté slijeme a necháme vychladit. Smícháme strouhaný zázvor, papriku, jogurt, utřený česnek, olivový olej, mouku, koriandr a kmín. Pořádně promícháme. Vmícháme brambory a necháme 30 minut stát. Poté ...

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jarní cibulky, 1 ks pórku, 2 hrsti hrášku, 2 ks brambor, 1 balení sladké smetany, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 troška muškátového ořechu, 1 lžíce másla, 1 l zeleninového vývaru

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách v...

Patatas bravas

Patatas bravas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžíc olivového oleje, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 227 g sterilovaných rajčat, 1 lžíci rajčatového protlaku, 2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky chilli koření, 4 g cukru krupice, 3 lžíce petrželové natě, 900 g brambor

Cibuli opékáme na třech lžících oleje asi 5 minut dozlatova. Poté přidáme utřený česnek, rajčata a rajčatový protlak, papriku, chilli koření, cukr a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 10 minut, aby nám vše zhoustlo. Necháme 24 hod...

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g fazolků (zelené fazolové lusky), 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, 1 lžička soli, 1 hrst řeřichy, 2 hrsti bazalky, 2 kousky řapíkatého celeru, 2 ks jarní cibulky, 1 ks okurky, 3 stroužky česneku

Brambory – vybíráme menší kusy (nové neloupeme, staré ano) uvaříme doměkka v osolené vodě. Na poslední tři minuty přidáme fazolky. Slijeme, fazolky ihned přelijeme studenou vodou a brambory rozpůlíme. Celer nakrájíme na kousky, jarní cibulku n...

Hamburger z bramborových placek

Hamburger z bramborových placek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 7 g soli, 7 g pepře, 6 lžíc slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu římského, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks vejce, 4 ks brambor, 4 ks sterilovaných okurek, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce harísy, 3 lžíce petrželové natě

Mleté maso osolíme a opepříme, ochutíme římským kmínem a utřeným česnekem. Vytvarujeme karbanátky a necháme 20 minut v lednici odpočívat. Brambory nastrouháme, osolíme a opepříme, přidáme vejce, cibuli nasekanou najemno a promícháme. Karbanátk...

Kuře s mandlemi na plechu

Kuře s mandlemi na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prs, 500 g brambor, 50 g mandlí, 170 g řeckého jogurtu, 3 ks červené cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti. V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu...

Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 25 g oliv, 1 paprika (kapie), 2 ks okounu, 1/2 ks citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na proužky na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme lžící oleje a posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme. Pečeme 25 minut na 180 °C. ...

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 600 g špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 700 g lososa, 6 ks vejce, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Část jich rozložíme na dno pekáče. Špenát spaříme horkou vodou, pak ihned zchladíme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho krátce na olivovém oleji...

Jarní špenátová polévka

Jarní špenátová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cibule, 2 ks brambor, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 150 g špenátu, 1-2 ks kardamomu, 200 ml sójového mléka, 1 lžička kurkumy, 1 hrst řeřichy, 1/2 lžičky soli

Cibuli osmahneme na oleji, přidáme oloupané a nakrájené brambory, bujón a trochu vody a uvaříme doměkka. Špenátové listy omyjeme a přidáme je do polévky. Vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, kurkumou, kardamomem, sójovým mlékem, řeřichou a...

Zapečená pražma s bramborami

Zapečená pražma s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 100 ml olivového oleje, 100 g parmezánu, 4 stroužky česneku, 4 kousky pražmy, 1-2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 7 g soli, 7 g pepře

Pražmu osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme. Utřený česnek smícháme s nasekanou petrželkou a olejem. Směsí potřeme dno pekáčku. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, poté dvě filety pražmy, chilli pa...

stránka: