Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brandy

Zapadající slunce

Zapadající slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml vodky, 1 sklenka kostek ledu, 100 ml 50% džusu z červeného pomeranče, 1 plátek pomeranče na ozdobu, 30 ml brandy

Led vhodíme do sklenice. Smícháme brandy, vodku, pomerančový džus a vlijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Vanderbilt

Vanderbilt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl koňaku, 2 cl cherry brandy, 1 lžíce likéru Bitter orange, 1 hrst ledu, 1 hrst višní

Ve sklenici promícháme koňak, cherry brandy, bitter orange, led a přelijeme do koktejlové sklenice. Zdobíme koktejlovou višní.

Side car

Side car

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Brandy, 2 cl triple secu, 1 cl Limetová šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme brandy, triple sec a limetovou šťávu. Nakonec promícháme.

Paradise

Paradise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Brandy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, brandy a džus. Promícháme a podáváme.

Labrali

Labrali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 4 cl Brandy, 4 ml mangového džusu, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus, brandy, curacao a dolijeme minerálkou.

Ledový vánek

Ledový vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 snítka meduňky, 100 g cukru krupice, 1 lžička jetelového medu, 1/2 lžičky citronové šťávy, 4 lžičky lístků černého čaje, 160 ml Brandy, 80 ml curacaa triple sec, šťáva z 1 citronu, 1 konzerva broskví, 1 konzerva koktejlových třešní

Meduňku opláchneme a lístky otrháme. Rozdělíme je do kalíšků formy na ledové kostky a zalijeme je vodou. Formu vložíme do mrazničky a vodu necháme ztuhnout. Do malého kastrůlku nalijeme 100 ml vody, přidáme krupicový cukr, med a citronovou šťávu....

Brandy koktejl

Brandy koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vanilkové zmrzliny, 1 sklenka Brandy

Dejte zmrzlinu a brandy do mixéru a rozmixujte dohladka. Nalijte do sklenic a ihned podávejte.

Waldorfský celerový salát

Waldorfský celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 2 ks jablka, 1 sklenka zakysané smetany, 1 dcl citronové šťávy, 4 lžíce majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžička cukru krupice, 3 lžičky Brandy, 1 hrst vlašských ořechů

Celer a jablka očistíme a pokrájíme na tenké proužky, které pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Smetanu ušleháme s majonézou do pěny, ochutíme solí, pepřem, cukrem a brandy. Lehce vmícháme do salátu a nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Sušené švestky ve slanině

Sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 sušených švestek, 12 mandlí, 6 plátků anglické slaniny, 1 sklenka Brandy

Brandy mírně ohřejeme a na půl hodiny do ní naložíme švestky. Poté švestky vyndáme a necháme okapat. Do každé vložíme 1 mandli a obalíme půlplátkem anglické slaniny. Zajistíme párátkem. Švestky opékáme zprudka ze všech stran na oleji. Podáváme hor...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Steak s houbami

Steak s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 medailonky hovězí svíčkové, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1 šálek žampionů, 1/4 skleničky brandy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 šálku smetany, 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru, 2 lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce petrželky

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidej...

Višně v brandy

Višně v brandy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g višní, 100 ml Brandy, 200 g cukru krupice

Višně dobře omyjeme a jejich stopky zkrátímce asi na půl cm. Všechny višně vložíme do větší sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme brandy. Dobře uzavřeme a necháme na teplém místě uležet asi 4-6 týdnů.

Houbové ragú

Houbové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 talíře lesních hub ( nejlépe směs), 2 šalotky, sůl, pepř a tymián podle chuti, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce brandy, 100 ml smetany, 3 lžíce oleje

Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou šalotku a po chvíli přihodíme houby. Houby orestujeme, pak osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tymián a podusíme doměkka. Krátce před...

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 125 ml bílého vína, 2 lžíce Brandy, 125 ml drůbežího vývaru, 6 zralých švestek, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky estragou, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa trošičku osolíme, více spíše opepříme. Smícháme víno, brandy a vývar. Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k vínu. Pánev potřeme olejem a necháme rozpálit. Vložíme kuřecí prsa a asi 2 minuty po obou stranách opékám...

Vaječný punč rychlý

Vaječný punč rychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kostky cukru, 2 citróny, 4 vejce, 4 sklenky Brandy, na nůž 1 špetka skořice, 100 g cukru moučka, 50 g čokolády na vaření

Kostkami cukru otřeme kůru citronů, smícháme je se žloutky, brendy a skořicí. Ve vodní lázni povaříme na krém, do kterého přidáme pevný sníh z bílků a cukru. Navrch zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Vinný punč

Vinný punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 dcl červeného vína, 3 lžíce cukru krystal, 2 dcl pomerančové šťávy, 1 jablko, 100 g sušených fíků, 50 g oloupaných a posekaných mandlí, 1/2 lžičky skořice, 3 hřebíčky, 4 cl Brandy

Červené víno, pomerančovou šťávu a cukr smícháme a ohřejeme. Oloupané jablko a fíky nakrájíme na tenké plátky. Do punče přidáme jablka, fíky, skořici, hřebíčky a necháme přejít bodem varu. Těsně před servírováním přidáme brandy. Podáváme horké.

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg játry, 200 g másla, 0,4 cl Brandy, 0,6 cl Marsala, 2 špetky soli, špetka pepře bílého

Játra necháme na den namočit do mléka. Poté játra vyndáme, vycévkujeme a přemeleme. Necháme si rozpustit máslo a potom všechno tyčovým robotem rozmixujeme dohladka. Vezmeme formu na pečení a vyložíme jí potravinářskou fólií. Poté vše vylijeme do n...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 4 lžíce Brandy, 4 lžíce hovězího bujónu, 4 lžičky nakládaného celého pepře, 1/8 l sladké smetany, troška pepře

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme na nahřátý talíř a uchováváme horké. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a hovězím vývarem. Maso vrátíme zpět a n...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...