Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Broskev

Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 250 g másla, 120 g cukru moučky, kakao na posypání, 1 konzerva broskví, 2 balení dětských piškotů

Zcedíme broskve a necháme je okapat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme tvaroh. Vše důkladně promícháme tak, abychom ve hmotě neměli kousky másla. Každý piškot namáčíme ve šťávě z broskví a postupně klademe na dno dortové formy. Posypeme 1/2 ...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Ovocná kaše s tvarohem

Ovocná kaše s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jablek, 100 g banánů, 100 g broskví, 100 g měkkého tvarohu, 200 g cukru moučka

Ovoce očistíme, přidáme tvaroh, cukr a rozmixujeme.

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zralé mango, 1 zralá broskev, 2 velké zralé meruňky, 500 ml zázvorové limonády, lístky čerstvé máty peprné na ozdobu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Broskev a meruňky zalijeme vroucí vodou a necháme zhruba půl minuty odstát. Scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Ovoce oloupeme. Dužinu nasekáme nahrubo, odstran...

Recept na ovocné želé

Recept na ovocné želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka konzervovaného ananasu + 100 ml nálevu z kompotu, 10 dílků konzervovaných mandarinek + 100 ml nálevu z kompotu, 2 poloviny konzervované broskve + 100 ml nálevu z kompotu, 5 ks červených kandovaných třešní, 10 g práškové želatiny, 3 lžíce ovocného sirupu, 100 ml vody

Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků ovoce a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků neb...

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jahod, 1 broskev, 1 banán, hrst kukuřičných lupínků

Ovocie nakrájame, zmiešame s lupienkami a hneď podávame.

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Tropic marmeláda

Tropic marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g broskví, 3 banány, 1 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 balení želírovacího cukru

Broskve a banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme šťávu z citrusů a promícháme. Vaříme do rozvaření cca 20 - 30 minut dle zralosti ovoce. Hotovou směs rozmixujeme a přidáme želírovací cukr (používám 500 g žel. cukru na 1 kg ovoce/šťávy). ...

Ovocný salát

Ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 100 g hrušek, 100 g broskví, 2 lžíce citronové šťávay, 1-2 lžičky koňaku, 2 lžíce mandlových lupínků

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs dáme do misky, pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávou a trochou koňaku. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. Studený sa...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Broskvová omáčka

Broskvová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 ml bílého jogurtu, 3 lžičky kari koření, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 6 čerstvých broskví

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené broskve a smažíme asi 1 minutu. Přidáme mléko, jogurt, kari koření a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhou...

Kuřecí steak s broskví

Kuřecí steak s broskví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku kari koření, 1-2 lžičky grilovacího koření, 1 konzervu broskví

Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme maso z obou stran pozvolna do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku nalijeme šlehačku, přidáme bílý jogurt a kari koření, mícháme a necháme projít varem. Na talíř dá...

Letní tvarohová bomba

Letní tvarohová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1/2 bílého jogurtu, 2 hrsti krystalové želatiny, 200 ml šťávy z ovocného kompotu, 2-3 lžičky medu, ovoce a rozinky, cukr krupice

Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, cukr a umícháme do jednolité hmoty. Přidáme na malé kousky pokrájené ovoce a rozinky. Na vlažnou plotýnku dáme hrnec s kompotovou šťávou a vsypeme želatinu. Pomalu ji rozpustíme a mícháme. Teplou rozpuštěnou žel...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Kuřecí špízy s broskvemi

Kuřecí špízy s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 0,5 kg broskví, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, slaninu na kostičky, cibuli na kolečka, broskve na kostičky. Střídavě napichujeme kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev, kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev atd. Poté dáme na olejem vymazaný pekáček, osolíme a ...

Tiramisu s ovocem

Tiramisu s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 kelímky smetany, 2 balíčky piškotů, 1 konzerva jahod, 1 konzerva broskví, 1 konzerva ananasu

Máslo vyšleháme se smetanou a cukrem. Dortovou formu si vymažeme máslem, poklademe (vyložíme) piškoty. Na piškoty naklademe rozpůlené broskve, přikryjeme vrstvou krému, poklademe piškoty, na piškoty naklademe kolečka ananasu, přikryjeme vrstvou kr...

Ovocná kolečka

Ovocná kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 sklenka borůvkové marmelády, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka)

Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dále přidáme rozpuštěné máslo a uděláme těsto. Toto těsto poté nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a up...

Pudink se skleněným ovocem

Pudink se skleněným ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 lžičky cukru krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání , 1 konzerva broskví, 1 konzerva jahod, 1 sklenka třešní, 1 balení čiré želatiny

Odlijeme si trochu mléka do hrníčku, zbytek mléka dáme vařit. Do mléka v hrníčku přisypeme práškový pudink a cukr krupici, promícháme, a když mléko v hrnci vře, přilijeme tuto směs do vroucího mléka a mícháme, dokud nemáme hustý pudink. Poté pudin...

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Ovocné šátečky listové

Ovocné šátečky listové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 10 broskví, čokoláda , sáček vanilkového cukru, 1 vejce na potření

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý položíme kousek čokolády, půlku broskve a posypeme vanilkovým cukrem. Zabalíme do šátečku, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova. Teplé pocukrujeme.

stránka: