Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Broskev

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 velká konzerva broskví, troška broskvové nebo meruňkové marmelády, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení čokoládové polevy, cukrářské zdobení nebo kokos

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut. Zatím si vyndáme broskve...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Broskvová omáčka

Broskvová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 ml bílého jogurtu, 3 lžičky kari koření, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 6 čerstvých broskví

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené broskve a smažíme asi 1 minutu. Přidáme mléko, jogurt, kari koření a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhou...

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Broskvová šťáva

Broskvová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg broskví, 700 g cukru krystalu, 300 ml vody, 30 ml citrónové šťávy, 1/2 lžičky mleté skořice

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Dáme do vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Poté broskve propasírujeme přes síto. Přidáme citrónovou šťávu, cukr, mletou s...

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks broskev, 1 balení vanilkový cukr, 150 ml crème fraîche

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixované broskve. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zralé broskve, můžou být i kompotované, 300 ml mléka, 160 g cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1 lžička semínek kardamomu

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, kardamom, mléko, vejce, sůl a polovinu cukru s cukrem vanilkovým. Na dno formy nalijeme ani ne třetinu těsta a dáme na 5 min...

Broskvový koláč s drobenkou

Broskvový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g cukru moučka, 130 ml vody, 1 kypřící prášek do pečiva, 350 g hrubé mouky, čerstvé broskve, trochu másla, hladké mouky a cukru moučky na drobenku, trochu hladké mouky na obalení broskví

Žloutky a moučkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme vodu, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na jemně vymazaný plech. Měsíčky broskví lehce obalíme v mouce a uložíme na těsto a posypeme je drobenkou....

Broskvový koláč z křehkého těsta

Broskvový koláč z křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce cukru moučka, 65 g másla, 5 vajec, 4 půlky kompotované broskve, 60 g čokoládových vloček, 250 ml smetany ke šlehání

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. ...

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 15 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, 30 g másla, 25 g cukru krystal, 1 vejce, špetka soli, 1 konzerva broskví /nebo jiného ovoce/, 60 g mandlových lupínků, 3 lžíce cukru moučky, 3 lžíce hladké mouky a trochu másla na drobenku

Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme...

Bublanina s broskvemi

Bublanina s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g cukru krystal, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic vody, 2 lžíce rumu, 2-3 ks konzervovaných nebo čerstvých broskví, špetka soli

Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Poté do mísy s bílky přidáme špetku soli a začneme šlehat, postupně přidáme polovinu cukru. Pak do druhé mísy v které máme žloutky - přidáme do nich druhou polovinu cukru, vlažnou vodu, ...

Džem z broskví a letních jablíček

Džem z broskví a letních jablíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g broskví (čistá váha po vypeckování a oloupání), 350 g letních jablek (váha ovoce po oloupání a vykrojení jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, šťáva z 1/2 citrónu

Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na malé kousky, oloupaná jablka nastrouháme najemno. Oboje v hrnci dobře smícháme s želírovacím cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme podle návodu na obalu cukru. Když nám džem začíná tuhn...

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 140 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 160 g másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 750 ml mléka, 1 a 1/2 sáčku pudinkového prášku /zlatý klas/, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 větší konzerva broskvového kompotu, 1 sklenka zavařených borůvek, trochu rozdrcených dětských piškotů , 2 lžíce sladké smetany, 100 g sekaných mandlí

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s vanilkovým cukrem, se 70 g moučkového cukru, se 130 g másla a s vejcem. Rychle vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do folie a odložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím kompoty scedíme ...

Florida

Florida

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, 210 g cukru krupice, 210 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 500 ml mléka, 125 g cukru moučky, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr, 125 g másla, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 konzervu broskví, 2 lžíce rumu

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr krupici, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 150 ºC. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na d...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Kuře Florida v římském hrnci

Kuře Florida v římském hrnci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 2 lžíce másla, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 2 ks pomeranče, 150 ml bílého vína, 1 konzerva broskví

Římský hrnec ponořte na 10 minut do teplé vody. Kuře omyjte, potřete nejdříve máslem a potom solí a rozmarýnem. Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Kuře dejte společně s plátky pomeranče a bílým vínem do římského hrnce. ...

Kuře v broskvové omáčce

Kuře v broskvové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 500 ml mléka, 500 ml bílého jogurtu, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky kari koření, sůl, pepř, 6 čerstvých broskví

Z mléka, jogurtu, broskví, cibule, kari koření, 2 lžic olivového oleje a soli připravíme broskvovou omáčku (viz související recepty). Kuřecí prsa odkostíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme na zbylý rozpálený olivový olej a osm...

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 poloviček zavařených broskví, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře, 200 g mandlí, 6 plátků goudy

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme a vyklepeme na větší plátek. Osolíme, opepříme a na troše oleje prudce opečeme z obou stran. Poté maso přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek položíme polovinu broskve, kterou jsme naplnili nivou. Na broskev...

Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi

Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva broskeví, kari koření, 3 sáčky instantní polévky (bez těstovin), 1 velká cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli

Dno remosky nebo pekáčku poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa z jedné strany osolíme a okořeníme kari kořením a naskládáme na cibuli okořeněnou stranou dolů. Z druhé strany maso posypeme sušenou směsí na polévku. Poklademe půlkami b...

Kuřecí špízy s broskvemi

Kuřecí špízy s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 0,5 kg broskví, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, slaninu na kostičky, cibuli na kolečka, broskve na kostičky. Střídavě napichujeme kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev, kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev atd. Poté dáme na olejem vymazaný pekáček, osolíme a ...

Kuřecí steak s broskví

Kuřecí steak s broskví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku kari koření, 1-2 lžičky grilovacího koření, 1 konzervu broskví

Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme maso z obou stran pozvolna do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku nalijeme šlehačku, přidáme bílý jogurt a kari koření, mícháme a necháme projít varem. Na talíř dá...

Kynuté broskvové knedlíky

Kynuté broskvové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml vlažného mléka, 1 špetka cukru krupice, 15 g droždí (kvasnic), 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 špetka soli, 500 g broskví

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící n...

stránka: