Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Broskev

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks broskev, 1 balení vanilkový cukr, 150 ml crème fraîche

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixované broskve. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Salát s avokádem

Salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks avokáda, 1 ks citrónu, 1 ks broskve, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky bagety, 150 g kozího sýru, 50 g polníčku, 50 g rukoly, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zakápneme citrónovou šťávou. Broskev nakrájíme na měsíčky a opečeme nasucho v pánvi. Kozí sýr nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujeme nasucho v pánvi. Bagetky opečeme nasucho v pánvi. Z ci...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Ledvinky s broskví a česnekem

Ledvinky s broskví a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 3 stroužky česneku, 3 půlky broskví z kompotu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 zeleninové bujóny nebo sůl, 2 lžíce hladké mouky, 5 cm kousek mrkve

Ledvinky omyjeme a rozřízneme. Ostrým nožem vykrájíme nežádoucí vnitřek a poté je nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a začneme je pod pokličkou dusit...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Ovocný salát

Ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 100 g hrušek, 100 g broskví, 2 lžíce citronové šťávay, 1-2 lžičky koňaku, 2 lžíce mandlových lupínků

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs dáme do misky, pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávou a trochou koňaku. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. Studený sa...

Sójový salát s ovocem

Sójový salát s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 100 g broskve, 200 g meruněk, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy

Sterilovanou nebo doměkka uvařenou sóju promícháme s na nudličky nakrájeným ovocem. Vmícháme jogurt a podle chuti dochutíme.

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Ovocná kolečka

Ovocná kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 sklenka borůvkové marmelády, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka)

Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dále přidáme rozpuštěné máslo a uděláme těsto. Toto těsto poté nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a up...

Florida

Florida

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, 210 g cukru krupice, 210 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 500 ml mléka, 125 g cukru moučky, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr, 125 g másla, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 konzervu broskví, 2 lžíce rumu

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr krupici, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 150 ºC. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na d...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Tropic marmeláda

Tropic marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g broskví, 3 banány, 1 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 balení želírovacího cukru

Broskve a banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme šťávu z citrusů a promícháme. Vaříme do rozvaření cca 20 - 30 minut dle zralosti ovoce. Hotovou směs rozmixujeme a přidáme želírovací cukr (používám 500 g žel. cukru na 1 kg ovoce/šťávy). ...

Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 200 g mletého máku, 3 lžíce studené vody, 160 g cukru krystal, 1 balení kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 250 g másla na krém, 200 g cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 1 višňová marmeláda, 1 konzerva broskvového kompotu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu z...

Ledový vánek

Ledový vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 snítka meduňky, 100 g cukru krupice, 1 lžička jetelového medu, 1/2 lžičky citronové šťávy, 4 lžičky lístků černého čaje, 160 ml Brandy, 80 ml curacaa triple sec, šťáva z 1 citronu, 1 konzerva broskví, 1 konzerva koktejlových třešní

Meduňku opláchneme a lístky otrháme. Rozdělíme je do kalíšků formy na ledové kostky a zalijeme je vodou. Formu vložíme do mrazničky a vodu necháme ztuhnout. Do malého kastrůlku nalijeme 100 ml vody, přidáme krupicový cukr, med a citronovou šťávu....

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Ovocná kaše s tvarohem

Ovocná kaše s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jablek, 100 g banánů, 100 g broskví, 100 g měkkého tvarohu, 200 g cukru moučka

Ovoce očistíme, přidáme tvaroh, cukr a rozmixujeme.

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Pudink se skleněným ovocem

Pudink se skleněným ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 lžičky cukru krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání , 1 konzerva broskví, 1 konzerva jahod, 1 sklenka třešní, 1 balení čiré želatiny

Odlijeme si trochu mléka do hrníčku, zbytek mléka dáme vařit. Do mléka v hrníčku přisypeme práškový pudink a cukr krupici, promícháme, a když mléko v hrnci vře, přilijeme tuto směs do vroucího mléka a mícháme, dokud nemáme hustý pudink. Poté pudin...

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zralé mango, 1 zralá broskev, 2 velké zralé meruňky, 500 ml zázvorové limonády, lístky čerstvé máty peprné na ozdobu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Broskev a meruňky zalijeme vroucí vodou a necháme zhruba půl minuty odstát. Scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Ovoce oloupeme. Dužinu nasekáme nahrubo, odstran...

stránka: