Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brukev

Brukvové opečenky

Brukvové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g vařené brukve, 30 g krupice vařené v mléce, troška pepře, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1/2 vejce

Na hrubo nastrouhané brukve smícháme s krupicí, žloutkem, osolíme, opepříme a vmícháme z bílku tuhý sníh. Vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme je po obou stranách dozlatova.

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

Brukvová kaše s cibulkou

Brukvová kaše s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené brukve , 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, špetka soli, 10 g tuku

Vařené brukve prolisujeme, vmícháme na polovině tuku osmaženou cibulku, osolíme, popř. přisladíme a podáváme polité druhou polovinou tuku.

Brukvová polévka

Brukvová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brukve, 10 g másla, 40 g hladké mouky, 30 g másla na jíšku, 50 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka

Na kostičky nakrájenou brukev osmahneme na másle, zalijeme horkou vodou, osolíme, zahustíme světlou jíškou a vaříme zhruba půl hodiny. Do uvařené polévky rozšleháme žloutek s mlékem, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti můžeme přidat pepř. Pr...

Brukvové zelí

Brukvové zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g brukve, 10 g cibule, 5 g cukru moučka, troška kmínu, 0,05 dcl octu, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 0,5 dcl vývaru

Nastrouhanou brukev osmahneme na zpěněné cibulce s kmínem, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení okyselíme, popř. přisladíme.

Brukvová polévka se škrobem

Brukvová polévka se škrobem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brukve, 20 g bílých, vařených fazolí, troška glutasolu, 10 g škrobové moučky, 1/2 lžička sójové omáčky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 2,3 dcl vývaru

Na nudličky pokrájené brukve osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme glutasol, sójovou omáčku, fazole a zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme v trošce vody rozmíchaný škrob a necháme ještě krátce povařit.

Polévka Petite-Marmite

Polévka Petite-Marmite

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g telecí klížky, 1,5 l vody, 3 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 mrkve, 1 brukev, 1/2 bulvového celeru, 150 g bílého zelí, sůl, špetka pepře, 50 g eidamu (Edam)

Kuře a telecí maso důkladně očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme s cibulí, hřebíčky, bobkovým listem a tymiánem. Když je maso měkké, vyndáme je, vývar necháme vychladnout a tuk z povrchu sebereme. Přidáme na tenké nudličky nakrájeno...