Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brusinková omáčka

Celerový salát pro nalákání

Celerový salát pro nalákání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 4 listy hlávkového salátu, čtvrt celeru, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy, hrst nasekaných ořechů, bílý pepř, sůl, 2 lžíce brusinkového kompotu

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky, celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Vše promícháme s majonézou, přidáme sekaná...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Snídaňová miska

Snídaňová miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky veky, nebo toastového chleba , 50 g kozího sýru, 50 g Nivy, 50 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička tymiánu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce brusinkové marmelády, troška másla na vymazání

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme plátek veky, nebo toastového chleba. Smetanu smícháme s tymiánem, solí a pepřem a dvěma lžícemi zalijeme veku. Na plátek veky naskládáme polovinu anglické slaniny a polovinu obou sýrů nakrájené na pl...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kančí kýty, sůl, pepř, 2 kousky bobkového listu, 4 kuličky nového koření, lžička tymiánu , worcesterská omáčka, 1 větší cibule, 200 - 250 ml červeného vína, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, rostlinný olej

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme odležet v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a maso z obou stran or...

Rakouské bramboráky od Rýna

Rakouské bramboráky od Rýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor (moučných velkých), 2 středně velké cibule, 2 vejce, sůl, brusinkový kompot, mletá skořice

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe t...

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kančí plece, 75 g kachních jater, 2 cl portského vína, sůl, pepř, čerstvý tymián, 100 g cibule, 50 g vepřového sádla, 60 g sušených brusinek, 100 g muškátové dýně, hřebíček, skořice celá, 70 g cukru krupice, řeřicha na ozdobu

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno....

Vepřové karé na brusinkách

Vepřové karé na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 150 g brusinkového džemu, 50 g cukru krupice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), šťáva z 1/2 citrónu, 2-3l žíce slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Vepřovou pečeni bez kosti osolím, opepřím, opeču na pánvi ze všech stran, vložím do pekáčku, posypu tymiánem, podliji horkou vodou a zakryté peču skoro do měkka. Vypečenou šťávu nalévám na maso. Rozehřeji cukr s brusinkovým džemem a šťávou z půlky...

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 kg srnčího hřbetu, 4 jalovčinky, 4 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 125 ml červeného vína, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 100 g brusinkového kompotu i se šťávou, 4 kompotované hrušky, šťáva z 1 citrónu

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. ...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...