Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brusinky

Hermelínová hruška

Hermelínová hruška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hrušky, 2 plátky Hermelínu, 2 lžíce brusinek

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Snídaňový jogurt se sušeným ovocem

Snídaňový jogurt se sušeným ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 50 g sušených banánů, 50 g sušených meruněk, 50 g sušených brusinek

Sušené banány, meruňky a brusinky nakrájíme na malé kousky. Vsypeme do jogurtu a dobře zamícháme. Uložíme do lednice na alespoň 12 hodin.

Brusinková vodka

Brusinková vodka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vodky, 2 hrsti sušených brusinek, 5 ml Limetové šťávy, 100 ml horké vody

Brusinky zalijeme v misce horkou vodou a necháme odstát - asi hodinu, ale můžeme i přes noc. Poté je přecedíme a spolu s limetkovou šťávou rozmixujeme. Nakonec přilijeme vodku, promícháme a necháme v lednici vychladit.

Zmrzlina s horkými brusinkami

Zmrzlina s horkými brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brusinek (čerstvých), 1 pomeranč, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g cukru krupice, 4 lžíce portského vína (popř.vody), 300 g zmrzliny (vanilkové)

Brusinky omyjeme a necháme okapat. Slupku pomeranče velmi tence odřízneme, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme. Brusinky smícháme s pomerančovou kůrou a citronovou šťávou, cukrem a portským vínem, vše dáme do hrnce a necháme 3 minuty vařit. Horkou ov...

Zimní citrusový salát s medem

Zimní citrusový salát s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký růžový grepfruit, 2 pomeranče, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 bílý jogurt, hrst sušených brusinek, 1 lžíce medu

Grep oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Dáme do misky, přidáme oloupané nakrájené pomeranče, scezené mandarinky a hrst sušených brusinek. Vše smícháme a dáme vychladit. Jogurt dobře prošleháme s medem. Před podáváním medový jogu...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g měkkého sýra s bílou plísní na povrchu, 6 ks rýžového papíru, 150 g čerstvých nebo kompotovaných brusinek, 50 g cukru krystal, 50 cl vody, hrst rukoly, 16 cherry rajčátek, 1 lžička pažitky, 1 polévková lžíce řeřichy, sůl, pepř, 1 lžička olivového oleje, 0,5 lžičky vinného octa, par kapek aceta balsamica

Ze sýra vytvarujeme 6 stejně velkých kuliček a zabalíme je jako malá psaníčka do navlhčeného rýžového papíru. Na rozpálené teflonové pánvi je z obou stran opečeme tak, aby sýr uvnitř změkl. Z cukru vytvoříme světlý karamel, zalijeme vodou a svařím...

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jemných ovesných vloček s klíčky, 1/2 hrsti vlašských ořechů, hrst lískových ořechů, 2 lžíce sezamu, 2 lžíce mandlových plátků, hrst sušených brusinek, hrst rozinek, asi 10 sušených meruněk, 50 g másla, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce lněného semínka

Ovesné vločky, nasekané ořechy a oříšky, sezam, lněné semínko a mandlové plátky dáme na pánev a za stálého míchání necháme chvíli restovat. Směs musí jen jemně zrůžovět a zavonět. Vločky vypneme a přesypeme je do mísy, přidáme k nim brusinky, roz...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Opilá jablka

Opilá jablka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce bílého vína, 1 sáček vanilkového cukru, 2 jablka, olej na smažení, cukr moučka na posypání, tvaroh na dozdobení, brusinky na dozdobení

Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Vykrojíme jádřinec. Ze surovin vymícháme hladké těstíčko a plátky jablek do něj namačíme. Smažíme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Potom je naaranžujeme na jednotlivé talíře, poc...

Sušenky s ovocem a ořechy

Sušenky s ovocem a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 1/2 hrnečku celozrnné špaldové mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku hnědého cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce rumu, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/4 hrnečku mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 1 hrst rozinek, 1 hrst sušených brusinek, 10 sušených meruňek, 1 hrst vlašských ořechů

V misce chvíli šleháme vejce s cukrem a rumem, přišleháme olej, javorový sirup, přimícháme mléko, obě mouky s práškem do pečiva, skořici, hřebíček a nakonec vmícháme ovoce (nakrájené na menší kousky) a nasekané ořechy. Zdá-li se nám těsto moc tuhé...

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 110 g cukru krystal, 2 lžíce vody, 50 g sušených brusinek, 700 g jablek

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vří...

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

Karpatské palačinky

Karpatské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 vejce, 150 g hladké mouky, 100-150 ml mléka, 10 g cukru krupice, 150 ml olivového oleje na smažení, troška citronové kůry, špetka soli, Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 50 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany, 1 vejce, 100 g brusinkového kompotu bez šťavy, Vínové těstíčko:200 ml bílého vína, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 50 g cukru

Do mlieka rozbijeme 2 vajcia, pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a múku, dôkladne premiešame a upečieme na oleji 8 palaciniek. NÁPLŇ: Čerstvý tvaroh, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, smotanu a vajcia zmiešame a masou naplníme palacinky. ...

Domácí brusinková omáčka

Domácí brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 180 ml javorového sirupu, 200 ml vody

Brusinky omyjeme a dáme do vroucí vody s javorovým sirupem. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 15 minut, dokud brusinky nezměknou a nevznikne hustá kaše. Podáváme teplé nebo studené k pečenému nebo grilovanému masu.

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

21/2 sklenky hladké mouky, 1/4 sklenky hnědého cukru, lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 75 g másla, 1/3 sklenky mléka, 1/3 sklenky smetany, 1 vejce, 1/2 sklenky sušených brusinek, 1/2 sklenky hrubě sekaných vlašských ořechů, 50 g čokolády, nasekané na kousky

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a přimícháme máslo, až se udělá drobenka. Odděleně smícháme mléko, smetanu a vejce, dáme si 2 lžíce stranou, zbytek vlijeme do mouky, přidáme ořechy, brusinky a čokoládu a vypracujeme hladké těsto....

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

stránka: