Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brusinky

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Brusinková rýže s krůtím masem

Brusinková rýže s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže basmati, 20 ml olivového oleje, 250 g krůtího stehenního řízku, 1 lžička kari koření, 2 lžíce brusinek

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kari koření a suchou rýži, chvíli restujeme a poté zalijeme horkou vodou a necháme dusit doměkka. Do hotového pokrmu zamícháme brusinky a podáváme.

Brusinková vodka

Brusinková vodka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vodky, 2 hrsti sušených brusinek, 5 ml Limetové šťávy, 100 ml horké vody

Brusinky zalijeme v misce horkou vodou a necháme odstát - asi hodinu, ale můžeme i přes noc. Poté je přecedíme a spolu s limetkovou šťávou rozmixujeme. Nakonec přilijeme vodku, promícháme a necháme v lednici vychladit.

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 110 g cukru krystal, 2 lžíce vody, 50 g sušených brusinek, 700 g jablek

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vří...

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 125 g másla, 1 balení zakysané smetany, 2/3 šálku cukru krupice, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce rumu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 šálek sušených brusinek, 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1/2 šálku cukru moučka, 2 lžičky horké vody

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem ...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, hrneček cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 a 1/2 hrnku brusinek, 1 vejce, 1 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 125 ml mléka

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrně nasypeme na pečící papír. Na cukr nasypeme opláchnuté brusinky. Zbylý cukr si vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a vanilkový c...

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 450 g cukru krupice, 10 ks hřebíčku, 2 celé skořice

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den přesypeme brusinky do hrnce, přidáme hřebíček, celou skořici a přidáme 2 dcl převařené vody. Brusinky přibližně 20 minut zvolna prohřívám...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 50 ml slunečnicového oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 1 konzerva ananasu v kolečkách, brusinkový kompot

Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a rozehřátou čokoládou do pěny, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a nakonec zvolna přimícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a vložíme asi ...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Domácí brusinková omáčka

Domácí brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 180 ml javorového sirupu, 200 ml vody

Brusinky omyjeme a dáme do vroucí vody s javorovým sirupem. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 15 minut, dokud brusinky nezměknou a nevznikne hustá kaše. Podáváme teplé nebo studené k pečenému nebo grilovanému masu.

Domácí brusinkové čatní

Domácí brusinkové čatní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 100 g jablka, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 ks chilli papričky

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přidáme brusinky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a přidáme k brusinkám. Přidáme i mletý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše povaříme tak 15-20 minut - podle potřeby podléváme vo...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jemných ovesných vloček s klíčky, 1/2 hrsti vlašských ořechů, hrst lískových ořechů, 2 lžíce sezamu, 2 lžíce mandlových plátků, hrst sušených brusinek, hrst rozinek, asi 10 sušených meruněk, 50 g másla, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce lněného semínka

Ovesné vločky, nasekané ořechy a oříšky, sezam, lněné semínko a mandlové plátky dáme na pánev a za stálého míchání necháme chvíli restovat. Směs musí jen jemně zrůžovět a zavonět. Vločky vypneme a přesypeme je do mísy, přidáme k nim brusinky, roz...

Hermelínová hruška

Hermelínová hruška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hrušky, 2 plátky Hermelínu, 2 lžíce brusinek

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

Karpatské palačinky

Karpatské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 vejce, 150 g hladké mouky, 100-150 ml mléka, 10 g cukru krupice, 150 ml olivového oleje na smažení, troška citronové kůry, špetka soli, Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 50 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany, 1 vejce, 100 g brusinkového kompotu bez šťavy, Vínové těstíčko:200 ml bílého vína, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 50 g cukru

Do mlieka rozbijeme 2 vajcia, pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a múku, dôkladne premiešame a upečieme na oleji 8 palaciniek. NÁPLŇ: Čerstvý tvaroh, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, smotanu a vajcia zmiešame a masou naplníme palacinky. ...

stránka: