Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bůček

Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 10 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky chilli koření, sůl, mletý pepř, 20 kuliček pepře, 2 lžíce kečupu, 1 cibule

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smích...

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Holandský mletý řízek

Holandský mletý řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg mletého bůčku, 15 dkg Eidamu, 2 dcl mléka, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, hladká mouka

Bůček, nastrouhaný eidam, mléko, sůl a pepř smícháme a dáme do ledničky. Druhý den tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance. Potom smažíme v rozpáleném oleji.

Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 70 dkg hrubé mouky, 1 česnek, 2 vejce, sůl, pepř, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 plátek libového bůčku

Bůček 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně vymícháme do těsta. Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, ...

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Houbový Kuba

Houbový Kuba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krup, 250 g uzeného bůčku, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 5 lžic sádla, 1 lžička majoránky, špetka pepře, špetka soli

Uzený bůček uvaříme doměkka, uvaříme kroupy. Zároveň vaříme i předem namočené sušené houby. Bůček nakrájíme na kostičky, smícháme s kroupami, pokrájenými houbami, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, opepříme a osolíme. Vložíme do sádlem vymaště...

Kuře pod peřinou

Kuře pod peřinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, Vegeta, olej, 1 cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 500 g bůčku, petrželová nať

Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté ma...

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky kyselého zelí, 2 středně velké cibule, 1 celý česnek, 0,5 kg vepřových žeber, 1 menší vykostěné uzené koleno, 2 grilovací klobásky, 0,5 kg libového bůčku, sůl, 1 balení kmínu, 3 lžíce sádla, 0,4 l zeleninového bujónu

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a k...

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 4 rohlíky, 100 g mletého uzeného masa, 2 vejce, trochu petrželky, trochu mléka, 5 lžic strouhanky, špetka muškátového ořechu, špetka drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Vepřový bůček si vykostíme a vyřízneme do něj velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetka muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, promícháme a...

Špalíčky z bůčku

Špalíčky z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 sáček kyselého zelí, 4 podrcené jalovčinky, špetka drceného kmínu, troška petrželky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Vepřový bůček osolíme, posypeme drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Zelí scedíme, nasypeme do pekáčku, pokryjeme vepřovým bůčkem, zakapaeme olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami, vložíme do trouby a pečeme do měk...

Čočkový salát

Čočkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 150 g uzeného bůčku, 4 cibule, 1 lžičku kari koření, špetku pepře, špetku soli

Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Slijeme omastek. Bůček s cibulí přidáme k čočce, osolíme, opepříme, přidáme kari, promícháme a necháme cca hodinu...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Ostravská vepřová pečeně

Ostravská vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 100 kg sádla, 50 g hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Maso protkneme špalíčky bůčku a slaninou, opepříme a osolíme. Maso vložíme na orestovanou cibuli a osmahneme ze všech stran. Podlijeme 2 skleničkami vody a du...

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 200 g uzeného masa, 500 g vepřového bůčku, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks rohlíků, 4 lžíce mléka, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, 1 hrst petrželky, špetka majoránky, špetka mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky s mlékem a necháme je nasáknout mléko. Uzené maso a bůček nakrájíme na kousky, umeleme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpuštěném sádle dozlatova. Poté přidáme k masu,...

Maďarské zelí

Maďarské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 350 g bůčku, 2 stroužky česneku, 200 g slaniny, 2 klobásy, sladká mletá paprika, chilli koření podle chuti, 500 g kyselého zelí, 200 ml 12% smetany

Na pekáči osmažíme cibulku a na kostičky nakrájené maso a dáme péct. Podléváme, dokud maso nezměkne. Pak dáme pekáček na rozpálené plotýnky a přidáme rozmačkaný česnek, nakrájenou slaninu, klobásu a chvíli smažíme. Zaprášíme červenou paprikou a mů...

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Česká mortadela

Česká mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového bůčku, 10 stroužků česneku, 6 vajec, 2 lžičky Vegety, 1 lžička soli, 0,5 lžičky bílého pepře - může být i černý, 2 lžíce mleté papriky

Bůček 2x umeleme na masovém strojku a hnětačem ho dobře promícháme se syrovými vajíčky, česnekem a kořením. Hmotu necháme v chladničce uležet do dalšího dne. Z hmoty vytvoříme bochánek, který dáme do mikrotenového sáčku, zavážeme a vaříme asi 1 ho...

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 300 g bůčku, 2 lžíce sádla, špetka soli, 2 stroužky česneku, 200 ml mléka, 3 vejce

V zapékací misce osmahneme na sádle na kostičky nakrájený vařený bůček, přidáme utřený česnek, uvařenou, okapanou a hrubě nasekanou kapustu, osolíme, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě.

Vařený bůček v bylinkách

Vařený bůček v bylinkách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného bůčku, 10 stroužků česneku, 2 cibule, 1 chilli paprička, 10 kuliček pepře, špetka tymiánu , troška pažitky, troška rozmarýnu

Bůček dáme vařit do vody s kořením, bylinkami a cibulí asi na 2 hodiny. Poté nakrájíme a podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem a křenem.

Mortadella

Mortadella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 5 vajec, 2-3 stroužků česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžička pepře, špetka muškátového ořechu, 1 lžička soli, 1 paprika (kapie), 1 lžíce mleté papriky

Pomletý bůček smícháme s vajíčky, přidáme utřený česnek, vegetu, pepř, sůl, na špičku nože muškátový oříšek a kapi nakrájenou na drobné kousky. Vše řádně promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce. Potom dáme do mikrotenového sáčku, doře zav...

Plněný bůček

Plněný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, láhev černého piva, špetka soli, špetka mleté papriky , sklenka čalamády

Kůži na bůčku nakrájíme do mřížky, nasolíme a potřeme paprikou. Uprostřed masa vyřízneme kapsu a naplníme okapanou čalamádou. Důkladně sešijeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme černým pivem. Pečeme alespoň 40 minut.

Pijácké rizoto

Pijácké rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového prorostlého bůčku, 400 g rýže , světlé pivo, 1 cibule, 200 g chilli papriček, vývar , 1 tavený pivní sýr, 80 g Ementalu, špetka mleté papriky , špetka soli, bobkový list, olej

Bůček očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a dáme zpěnit. Na zpěněnou cibuli přidáme dusit bůček, nakrájený na kostičky, osolíme a za chvíli podlijeme pivem. Dusíme do poloměkka. Rýži propláchneme a smícháme s masem. Zalijeme pivem a výva...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

stránka: