Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bůček

Bramborové droby z Liptova

Bramborové droby z Liptova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg brambor, 1.5 kg čerstvého vepřového bůčku, 1 kg cibule, 15-20 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce mletého pepře, 2 lžíce majoránky, sůl podle potřeby, asi 10 m vepřových nebo hovězích střev

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majo...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 500 g kyselého zelí, 150 g slaniny, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky anýzu, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 stroužků česneku

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a l...

Bůček s hermelínem

Bůček s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 cibule, 0,5 pórku, 1 Hermelín, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 4 stroužky česneku

Bůček si nakrájíme na slabší plátky. Tyto plátky jednotlivě osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli a pórek nakrájíme na tenčí kolečka, dáme je do pekáče a na ně poklademe plátky bůčku. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě. Když ...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g bůčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g uzené krkovice, 50 ml polotučného mléka, 100 ml černého piva, 2 ks housky, 1 ks vejce, 1 hrst petrželové natě, 1 hrst majoránky

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, smícháme ho s vejcem, pivem a nasekanými bylinkami. Přidáme namočené housky a promícháme. Osolíme a opepříme. Vepřový bůček nařízne...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Bůčková nádivka

Bůčková nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 stroužky česneku, 8 vajec, troška petrželky nebo pažitky

Vepřový bůček nakrájíme namalé kostičky a dáme do misky. Přisypeme mouku, žloutky a utřený česnek. Vše pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a nakonec tuhý sníh z bílků. Dobře promícháme. Pekáč vymažeme s...

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Česká mortadela

Česká mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového bůčku, 10 stroužků česneku, 6 vajec, 2 lžičky Vegety, 1 lžička soli, 0,5 lžičky bílého pepře - může být i černý, 2 lžíce mleté papriky

Bůček 2x umeleme na masovém strojku a hnětačem ho dobře promícháme se syrovými vajíčky, česnekem a kořením. Hmotu necháme v chladničce uležet do dalšího dne. Z hmoty vytvoříme bochánek, který dáme do mikrotenového sáčku, zavážeme a vaříme asi 1 ho...

Čočkový salát

Čočkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 150 g uzeného bůčku, 4 cibule, 1 lžičku kari koření, špetku pepře, špetku soli

Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Slijeme omastek. Bůček s cibulí přidáme k čočce, osolíme, opepříme, přidáme kari, promícháme a necháme cca hodinu...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Holandské masové koule s květákem

Holandské masové koule s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 400g strouhané goudy (Eidamu), 100 ml mléka, sůl dle potřeby, špetka pepře bílého, tuk na vymazání pekáčku, 2 velké cibule nakrájené na plátky, 1 menší blanšírovaný květák , 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor, 3 lžíce zakysané smetany, špetka drceného kmínu, 4 vejce, 2 lžíce kečupu, dle chuti cayenského pepře

Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pin...

Holandský mletý řízek

Holandský mletý řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg mletého bůčku, 15 dkg Eidamu, 2 dcl mléka, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, hladká mouka

Bůček, nastrouhaný eidam, mléko, sůl a pepř smícháme a dáme do ledničky. Druhý den tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance. Potom smažíme v rozpáleném oleji.

Houbový Kuba

Houbový Kuba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krup, 250 g uzeného bůčku, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 5 lžic sádla, 1 lžička majoránky, špetka pepře, špetka soli

Uzený bůček uvaříme doměkka, uvaříme kroupy. Zároveň vaříme i předem namočené sušené houby. Bůček nakrájíme na kostičky, smícháme s kroupami, pokrájenými houbami, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, opepříme a osolíme. Vložíme do sádlem vymaště...

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 300 g bůčku, 2 lžíce sádla, špetka soli, 2 stroužky česneku, 200 ml mléka, 3 vejce

V zapékací misce osmahneme na sádle na kostičky nakrájený vařený bůček, přidáme utřený česnek, uvařenou, okapanou a hrubě nasekanou kapustu, osolíme, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě.

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Kuře pod peřinou

Kuře pod peřinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, Vegeta, olej, 1 cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 500 g bůčku, petrželová nať

Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté ma...

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 200 g uzeného masa, 500 g vepřového bůčku, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks rohlíků, 4 lžíce mléka, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, 1 hrst petrželky, špetka majoránky, špetka mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky s mlékem a necháme je nasáknout mléko. Uzené maso a bůček nakrájíme na kousky, umeleme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpuštěném sádle dozlatova. Poté přidáme k masu,...

Maďarské zelí

Maďarské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 350 g bůčku, 2 stroužky česneku, 200 g slaniny, 2 klobásy, sladká mletá paprika, chilli koření podle chuti, 500 g kyselého zelí, 200 ml 12% smetany

Na pekáči osmažíme cibulku a na kostičky nakrájené maso a dáme péct. Podléváme, dokud maso nezměkne. Pak dáme pekáček na rozpálené plotýnky a přidáme rozmačkaný česnek, nakrájenou slaninu, klobásu a chvíli smažíme. Zaprášíme červenou paprikou a mů...

stránka: