Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bulvový celer

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Polévka Petite-Marmite

Polévka Petite-Marmite

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g telecí klížky, 1,5 l vody, 3 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 mrkve, 1 brukev, 1/2 bulvového celeru, 150 g bílého zelí, sůl, špetka pepře, 50 g eidamu (Edam)

Kuře a telecí maso důkladně očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme s cibulí, hřebíčky, bobkovým listem a tymiánem. Když je maso měkké, vyndáme je, vývar necháme vychladnout a tuk z povrchu sebereme. Přidáme na tenké nudličky nakrájeno...

Holštýnská polévka se slaninou

Holštýnská polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 petržel, 1/2 bulvového celeru, 1 cibule, 1 mrkev, 2 brambory, 50 g slaniny, 40 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl smetany, 1 vejce (žloutek), troška petržele

Očištěnou zeleninu a oloupané, omyté brambory nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině a na másle. Vmícháme mouku, a když začne zlátnout, přilijeme vývar, vše rozšleháme a vaříme cca 30 minut. Sundáme z ohně, osolíme a vmícháme v trošce smetany r...

Špenátová smetanová polévka

Špenátová smetanová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého špenátu, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 50 g bulvového celeru nebo jiné kořenové zeleniny, 750 ml vody, 500 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, 1 stroužek česneku, 1 vejce (žloutek)

Špenát opereme, očistíme a drobně rozsekáme. Kořenovou zeleninu si nastrouháme. Z tuku a mouky připravíme mícháním světlou jíšku - rozpustíme si máslo a až začne pěnit, přidáme mouku a zamícháme. K jíšce vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a p...

Houbová zeleninová polévka

Houbová zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1,5 l vody, sůl, 1 mrkev, 50 g bulvového celeru, 1 cibule, 200 g brambor, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kus bílého pečiva, troška petržele

Očištěné, na plátky nakrájené houby zalijeme vodou, osolíme a chvíli vaříme. Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dál. Mezitím si připravíme z másla a mouky zlatavou jíšku a dáme ji do polévky, ...

Kuskus s dušenou zeleninou

Kuskus s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuskusu, 8 lžic olivového oleje, 2 lžičky másla, 2 větší kořeny petržele, 0,5 kořenu celeru, 1-2 kořeny mrkve, 5 zrnek nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžička soli, 3 jarní cibulky (nebo více dle chuti), 2-3 lžíce nasekané petrželové nati

Z celeru, mrkve a kořenu petrželky si uděláme zeleninový vývar (cca 1,5 l vody), který okořeníme novým kořením, pepřem a solí. Povaříme, scedíme. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme k ní nasekanou nať petrželky a na...

Jednoduchá polévka s houbami

Jednoduchá polévka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kořene celeru, 1 středně velký kořen petržele, 1 středně velká mrkev, 1 menší cibule, mražené, sušené nebo čerstvé houby, 2 brambory, 1 stroužek česneku, hladká mouka, 1 vejce, olej, sůl, kmín, petržel či pažitka na dozdobení

Na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby, sůl a drcený kmín. Vaříme cca 20 m...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Kapr na modro

Kapr na modro

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 bulvového celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100 g cibule, 10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 list bobkového listu, 150 g másla, plátky citrónu na ozdobu, petrželovou nať na ozdobu

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, opláchneme pod studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Porce ryby dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím o...

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Zeleninový salát s chřestem

Zeleninový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celeru, 1 lžička citrónové šťávy, 3 brambory vařené ve slupce, 1 cibule, 100 g sterilovaných žampionů, 150 g sterilovaného chřestu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř

Očištěný celer nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Scedíme, přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené žampio...

Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g brambor, 1 l zeleninového vývaru, 2 pórky, 200 g celeru, 1 velká mrkev, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, 2 lžíce slunečnicových semínek, 200 g Tofu, 2 lžíce másla, petrželová nať, tuk na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme dvacet minut. Celer a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené bramb...

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Celerový salát pro nalákání

Celerový salát pro nalákání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 4 listy hlávkového salátu, čtvrt celeru, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy, hrst nasekaných ořechů, bílý pepř, sůl, 2 lžíce brusinkového kompotu

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky, celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Vše promícháme s majonézou, přidáme sekaná...

Vitamínový salát

Vitamínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší jablka, 1 salátová okurka, 6 rajčat, 1 malý celer, 1 mrkev, hrst čerstvých vypeckovaných višní, cukr moučka, citrónová šťáva, 1 zakysaná smetana, kopr, sůl, mletý pepř

Očistíme a do mísy nastrouháme mrkev, celer, nakrájíme okurku, jablka, rajčata a višně. Vše osolíme a ochutíme vymačkaným citrónem, zamícháme s kysanou smetanou, opepříme a ozdobíme nasekaným koprem. Salát můžeme podle chuti jemně poprášit moučkov...

Celer s paprikami

Celer s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší celer, 2 mrkve, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 papriky, sůl, pepř, citrónová šťáva, cukr krupice, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra

Zeleninu opereme, oloupeme a papriky odjádříme. Celer nahrubo nastrouháme s mrkví a sýrem, papriku nakrájíme na nudličky a vše posypeme pažitkou. Olej, sůl, pepř a cukr rozšleháme s citrónovou šťávou na zálivku.

Chutná zeleninová příloha

Chutná zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 Lučina, sůl, muškátový ořech, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, př...

Ragú z mletého masa

Ragú z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa z plecka, 1 mrkev, 1 kořen petržele, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželové natě, 2 lžíce másla, mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, rostlinný olej na smažení

Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj d...

Nedietní česnečka na neděli

Nedietní česnečka na neděli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa na polévku, 2 mrkve, 1 pórek, 1 menší celer, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a dáme do vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu. Zeleninu očistíme, opereme, polovinu nahrubo nakrájíme a zhruba po 15 minutách přidáme k masu. Zbytek nakrájíme ...

Králík na paprice

Králík na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, 100 g slaniny, olej, 1 velká cibule, mrkev, petržel, celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3-4 lžičky papriky, stroužek česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3-4 lžíce hladké mouky

Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme ...

Letní pomazánka

Letní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, kousek celeru, 100 g šunkového nebo junior salámu, 100 g smetanového sýru, 2 jablka, 2 lžíce másla, 2 lžíce mléka, špetka soli, troška pažitky

Očištěnou mrkev, jabka a celer nastrouháme, salám drobně pokrájíme. Změklé máslo utřeme s mlékem, sýrem a solí do hladka. Přidáme salám, nastrouhanou zeleninu a jabka, sůl a nasekanou pažitku. Vše důkladně promíchámee a necháme vychladit.

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků hovězího zadního, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1/2 sklenky přírodního červeného vína, 1/2 sklenky červeného vinného octa, 1 lžička soli, 50 g slaniny, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychlad...

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

stránka: