Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bylinková sůl

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g uzeného lososa, kousek křenu , troška soli, troška Bylinkové soli, 2 lžíce másla, troška pepře, 1 lžička petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smetanu dochutíme bylinkovou i kuchyňskou solí, pepřem, petrželkou a strouhaným křenem. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme 1/2 brambor zalijeme...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského

Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, pod...

Kuskus Palermo

Kuskus Palermo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 šálku kuskusu, 150 g Parmské šunky, 1-2 lžíce cibule (sušené, smažené), 4 sušená rajčata v oleji s kapary, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžíce Bylinkové směsi (sušené kostičky kapie, pórku, jarní cibulky, pažitky), troška Bylinkové soli, 3 špetky kořenící směsi Palermo, 1 lžíce másla

Na rozehřátém másle osmažíme na velmi drobno nakrájenou sušenou šunku, přidáme osmaženou sušenou cibulku, lžičku protlaku, bylinkovou směs a okořeníme kořenící směsí Palermo. Nakonec přidáme nasekaná nakládaná sušená rajčátka. Kuskus vložíme do mi...

Kuskus Palermo

Kuskus Palermo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 šálku kuskusu, 150 g Parmské šunky, 1-2 lžíce cibule (sušené, smažené), 4 sušená rajčata v oleji s kapary, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžíce Bylinkové směsi (sušené kostičky kapie, pórku, jarní cibulky, pažitky), troška Bylinkové soli, 3 špetky kořenící směsi Palermo, 1 lžíce másla

Na rozehřátém másle osmažíme na velmi drobno nakrájenou sušenou šunku, přidáme osmaženou sušenou cibulku, lžičku protlaku, bylinkovou směs a okořeníme kořenící směsí Palermo. Nakonec přidáme nasekaná nakládaná sušená rajčátka. Kuskus vložíme do mi...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý květák, 15 dkg šunky, 1 menší cibule, 1 vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, špetka pepře, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce lahůdkového droždí , bylinkové koření, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastr...

 Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g česneku, 6 sušených rajčat, 1/2 lžičky sherry octa, 400 ml slunečnicového oleje , špetka pepře (barevného), špetka bylinkové soli, špetka kuchyňské soli

Jednotlivé stroužky česneku oloupeme, jemně osolíme bylinkovou a kuchyňskou solí a vložíme postupně do sklenice. Mezi jednotlivé vrstvy česneku klademe nasekaná sušená rajčata. Zalijeme olejem s 1/2 lžičky sherry octa tak, aby hladina přesahovala...

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Pečená brambora plněná brokolicí

Pečená brambora plněná brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1/2 hlávky brokolice, 2 jarní cibulky, 4 plátky anglické slaniny, 3 lžíce parmazán/parmezán, 100 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Brambory zabalíme po omytí do alobalu a předpečeme si je do poloměkka. Parmazán nastrouháme. Brokolici nasekáme najemno a krátce povaříme. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku nadrobno a slaninu na kostičky. Nakrájenou slaninu nasucho orestujeme, př...

Pomazánka Celerka

Pomazánka Celerka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího salámu se sýrem, 50 g paprikáše, 400 g bulvového celeru, 4 sterilované okurky, 2 lžíce majonézy, 1 jarní cibulka, špetka bylinkové soli, špetka barevného pepře, špetka rozmarýnu, 5 kapek citronové šťávy, špetka soli

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě s větvičkou rozmarýnu a 5 kapkami citronové šťávy do měkka (cca 15-20 minut). Necháme vychladnout. Kuřecí salám se sýrem, paprikáš, nakládané okurky a celer nastrouháme. Přidáme majonézu, bylinkovou sůl, pepř...

Sekaná z kapusty

Sekaná z kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kapusty, 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 100 ml mléka, 1–2 lžičky bylinkové soli, pepř, oregano, majoránka dle chuti, 1 lžička plnotučné hořčice

Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá. Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejl...

Skopové řízky s fazolkami

Skopové řízky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky skopových řízků, troška bylinkové soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 1 cibule, 1 sáček mražených fazolek

Skopové řízky omyjeme a osušíme, poté lehce naklepeme. Osolíme je a poprášíme hladkou moukou, jen tak lehce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na něm osmahneme řízky, spíše zvolna. Podlijeme je vodou a dusíme téměř doměkka. Do druhé pánve d...

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Šopský salát

Šopský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1/2 salátové okurky, 4-6 rajčat, 1 kostka balkánského sýra, troška Bylinkové soli, troška pepře

Půlku okurky oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Rajčata zbavíme bubáku a nakrájíme na větší kousky a dáme k okurce do mísy. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme také na větší kousky a přidáme do mísy. Lehce promícháme. Osolíme a opepříme...

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...