Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bylinkový ocet

Salát z králíka

Salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 250 ml bylinkového octa, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 5 listů bobkových listů, 2 cibule, 10-13 sterilovaných okurek, 250 g majonézy, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce Dijonské hořčice

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměkka. Maso obereme a pokrájíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájené okurky, majonézu a hořčici. Podle chuti dosolíme...

Kombinovaný salát

Kombinovaný salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařené rýže, 150 g Eidamu , 150 g goudy, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g šunového salámu, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, 50 g zeleného hrášku, 250 ml majonézy, 1 lžíce Dijonské hořčice, troška mletého pepře, 1 lžíce bylinkového octa, sůl podle potřeby

Syry, vajcia, papriku, uhorky a salámu pokrájame na drobné kocky, dobre premiešame a v miske s uvarenou vychladnutou ryžou, uduseným hráškom, octom, korením a soľou zľahka premiešame. Pridávame postupne majonézu. Necháme v chlade odležať.

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Letní špagety

Letní špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bylinkového octa, troška černého pepře, 1/4 šálku bazalky, 3 zralá rajčata

Uvaříme špagety dle návodu. Zatímco se špagety vaří, rozdrtíme česnek a smícháme ho se solí. Poté smícháme olej, ocet a trochu černého pepře. Jakmile jsou těstoviny uvařené, opláchneme je, dáme do velké mísy a promícháme s rajčaty, bazalkou a přip...

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Rychlý sýrový salát

Rychlý sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 200 g šunky, 1 cibule, 30 ml olivového oleje, 1-4 lžička bylinkového octu, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Sýr a šunku nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Promícháme s nálevem, který jsme si připravili z oleje, octa, cukru a a mletého pepře.

Hlíva na kari koření

Hlíva na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 5 ml bylinkového octa, 1,5 lžičky kari koření, špetka soli, 100 ml vody, 1/2 lžičky cukru krupice

Cibulku i hlívu očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji zpěníme nejdříve cibulku a pak ihned přisypeme hlívu. Chvíli mícháme a pak ochutíme kari kořením, solí a cukrem. Přilijeme ocet, vmícháme mouku a necháme dusit 15 minut. Pokrm hlí...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...