Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bylinkový olej

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky zelí, 1 lžička soli, 1 červená paprika (kapie), 1 menší okurka, 1 menší červená cibule, 5 sušených rajčat, 1 mrkev, olej ze sušených rajčat, 1 lžíce jablečného octa, cukr

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu odležet. Během ní zelí promačkáváme rukou, ať změkne. Pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky a stejně nakrájíme okurky, cibu...

Buchta pro blbce :o)

Buchta pro blbce :o)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru moučka, 250 ml oleje, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 slepičí vejce, 0,7 l ovocný kompot (marhuľa, broskyňa)

Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise - broskyne pokrájame na malé kúsky a zamiešame do cesta. Doležité je aby sme do cesta vyliali aj tú vodu z kompótu. Kompót sa dá nahradiŤ aj ovocím z plechovky. Avšak ak budeme používať plechovkové ovoci...

Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křídla, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička Sambal oelek, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, pepř

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčky, worcesterové omáčky, rybí omáčky, ústřicové omáčky, medu, sladké chilli omáčky, sambal oelek, citrónové šťávy, česneku a pepře. Křidýlka ...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, sůl, barevný pepř , 1 lžička tymiánu, 1 lžička koriandru, 1 chilli paprička, 1/2 dcl hořčičného oleje

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli papričku a lžíci čerstvého koriandru (nebo lžičku semínek). Přilijeme hořčičný olej (viz. Partner, Bohemia Olej) a zamícháme. Vzniklou mari...

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 500 ml zakysané smetany, 4 vejce, 4 stroužky česneku, troška zelené petržele, 50 ml bylinkového oleje, sůl podle potřeby

Mäso posolíme a upečieme do mäkka. Pokrájame na porcie. V kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, všetko rozmiešame a vlejeme na mäso. Zapekáme 30 minút.