Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci čedar (cheddar)

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký květák, 6 plátků anglické slaniny, 200 g červených naložených paprik v oleji, 200 ml zakysané smetany, 180 g strouhaného Čedaru (cheddaru), pepř, sůl

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme. Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky,...

Vaječný salát

Vaječný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 16 kaparů, 2 svazky zelené cibulky, 5 listů hlávkového salátu, 6 lžic majonézy, 150 g strouhaného Čedaru (cheddar), 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 5 rajčat

Natvrdo uvařená vajíčka podélně rozkrojíme a vydlabeme žloutky, které si dáme do misky. Žloutky si rozmačkáme vidličkou a přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř. Dobře rozmícháme a vzniklou směsí naplníme bílky. Na talíře rozložíme listy hlávkového...

Makarony se šunkou a sýrem

Makarony se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 l vody, špetka soli, 150 g šunky, 3 lžíce másla, 150 g Čedaru, troška kečupu

Makarony nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme al dente. Potom scedíme, necháme okapat, smícháme s polovinou másla a promícháme, aby se neslepovaly. Kostičky šunky opečeme na druhé polovině másla a zamícháme do makaronů. Na talíři posypeme str...

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Domácí sýrové tyčinky (se sezamem, mákem...)

Domácí sýrové tyčinky (se sezamem, mákem...)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g hladké mouky + pod těsto na rozválení, 60 g másla, 2 vejce, 100 g čedaru (cheddar), hrst máku - pokud chcete, hrst sezamu - pokud chcete, lžíce hrubozrnné soli - pokud chcete

Smícháme máslo a mouku na drobivé těsto (cca 140 gramů mouky na 60 gramů másla, já odhadovala podle toho, jak vypadá těsto), pak vmícháme vajíčko (k poměru je to 1x vajíčko na dané množství mouky a másla), nastrouhaný čedar (cca 60 gramů ), když s...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Tacos s hovězím masem

Tacos s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky olivového oleje, 250 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1/4 lžičky chilli koření, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/4 hrnku rajčatového protlaku, 450 g pečených fazolí z konzervy, 12 tacos nebo malých tortill, 1/2 hrnku nastrouhaného čedaru, 2 malé mrkve, 2 rajčata, 1 hrst natrhaného hlávkového salátu, sůl dle chuti

V malém kastrůlku rozehřejeme olej a maso společně s cibulí na něm opečeme. Trvá to asi 10 minut. Přidáme chilli, kmín, koriandr, sůl a fazole a všechny ingredience promícháme. Pečeme takto asi 3 minuty. Tacos zavěsíme na rošt v troubě a opékáme n...

Sýrové kuličky v sezamu

Sýrové kuličky v sezamu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žervé, 100 g čedaru (cheddar), 100 g modrého plísňového sýru, 50 g anglické slaniny, špetka soli, 1 špetka pepře, 1 menší cibule, 1 hrst sezamu

Čedar nastrouháme nahrubo, nakrájíme slaninu a cibuli na jemno. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Dáme ztuhnout do lednice na 1 hodinu. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v sezamu.

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 150 g čedaru, 150 g čerstvého listového špenátu, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Česnek nakrájíme na plátky a zarestujeme špenát, osolíme a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, ...

Bramborovo-slaninový quiche

Bramborovo-slaninový quiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 150 g másla, 2-3 lžíce polotučného mléka, 5 ks vejce, 150 g brambor, 100 ml smetany, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 1 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 1 lžička rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého jogurtu, 50 g sýru čedar, 1 lžičku římského kmínu

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválím...

Bramborové košíčky

Bramborové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce olivového oleje, 100 g sýru cheddar, 6 vajec, 40 g uzeného masa

Brambory si uvaříme den předem. Poté je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Brambory osolíme, opepříme, přidáme většinu nastrouhaného sýru a olivový olej. Směs rozdělíme do košíčků na muffiny (uprostřed uděláme důlek) a pečeme 15 minut na 200 °C. Po...

Čedarové sušenky

Čedarové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 7 g soli, 7 g pepře, 55 g másla, 150 g čedaru (cheddar), 300 ml plnotučného mléka

Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a pepř. Přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a zpracujeme ve směs podobnou strouhance. Poté postupně vmícháváme mléko. Přidáme i většinu strouhaného čedaru (zbytek si necháme na ozdobu). Těsto vyvá...

Placky se slaninou

Placky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 2 lžíce petrželové natě, 400 g špaget, 4 vejce, 200 g sýru ricotta, 120 g čedaru, 7 g soli, 7 g pepře, 50 ml slunečnicového oleje

Špagety uvaříme podle návodu. Smícháme ricottu, strouhaný čedar, slaninu na kostičky, nasekanou petrželku a vejce a vše pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. Vmícháme i špagety a tvoříme placky, které smažíme na oleji.

Britský pudink z bílého chleba

Britský pudink z bílého chleba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátky toastového chleba, 3 ks vejce, 4 lžíce pažitky, 7 g soli, 7 g pepře, 45 g másla, 50 g čedaru , 50 g žervé, 175 ml plnotučného mléka, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Plátky chleba namažeme máslem a rozkrojíme na trojúhelníčky. Do malé zapékací misky dáme na dno chléb, posypeme čedarem, zase chleba – posypeme nadrobeným žervé a tak vrstvíme do spotřebování surovin. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, s mléke...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 7 g chilli koření, 7 g soli, 4 ks papriky (kapie), 2 ks tortill, 4 lžíce koriandru, 200 g cheddaru, 1 ks limety

Mleté maso smícháme se dvěma lžícemi vody, chilli koření a solí. Vytvarujeme podlouhlé šišky, které zplácneme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Papriky také opečeme na pánvi, až budou mít na kůži černé puchýřky. Pak je necháme zapařit v...