Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Celerová nať

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, 1 lžička mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml rýže, 2 žloutky, citrónová šťáva z 1 plodu, bobkový list, sůl, mletá paprika

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník. Mrkev...

Celerová polévka

Celerová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 100 g brambor, 30 g másla, 1 kostka masoxu, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, 50 ml mléka, 1 žloutek, celerová nať, 80 g chleba, olej

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, krátce povaříme, zahustíme cibulovou jíškou a dovaříme. Potom polévku prolisujeme, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem...

Caponata

Caponata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lilku, 150 ml olivového oleje, 1 ks cibule, 2 ks paprik, 2 hrsti celerové natě, 500 g rajčat, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 12 kuliček oliv, 1 lžíce kapary, špetka pepře, špetka soli

Lilky překrojíme na půlku, prostředek lilků prořízneme nožem, osolíme a necháme cca půl hodiny schnout. Poté lilky opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, poté přidá...

Vánoční bramboračka se sušenými houbami

Vánoční bramboračka se sušenými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 1 zeleninový bujon (může být houbový), 3 lžíce strouhané mrkve, 2 lžíce strouhaného celeru, 1 lžíce petrželky, 1 cibule, 20 g sušených hub, 1 lžička majoránky, 1 lžička celerové nati, 2 stroužky česneku, 60 g hladké mouky, sůl, pepř, olej

Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přivedeme k varu 1 l vody, bujon, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli ...

Mexický salát

Mexický salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1/2 hlávky bílého zelí, 1/2 hlávky červeného zelí, 4 papriky (kapie), 4 rajčata, 100 g sterilizovaných fazolí, 1 lžíce celerové naťi, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička soli, 4 lžíce chilli omáčky

Papriku po umytí zbavíme jadrovníka, pokrájame na tenké prúžky, očistenú cibuľu na kolieska, bielú a červenú kapustu postrúhame na struhadle. Vložíme do misy, pridáme fazuľu, ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zalejeme marinádou z dvoch lyžíc octu, ...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Polévka z kuřecích žaludků

Polévka z kuřecích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích žaludků, 1 drůbeží bujón, 2 l vody, 1 lžička soli, 2 snítky libečku, 1 snítka celerové natě, 4 kuličky pepře, 1 malá mrkev, kousek celeru, zelená petrželka

Kuřecí žaludky očistíme a pečlivě propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Mrkev a celer oškrábeme a se zelenými natěmi umyjeme. Žaludky společně se zeleninou vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a přidáme sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vaříme...

Kuřecí polévka se zavářkou

Kuřecí polévka se zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, Na zavářku - 1 vejce, 2 lžíce studené vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar pře...

Jednoduchá polévka z celeru

Jednoduchá polévka z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g celeru, 2,3 dcl vývaru, 5 g tuku, špetka soli, troška pepře, 10 g jíšky, troška celerové natě

Na kostičky pokrájený celer osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme vývar, po chvíli celerovou nať a vaříme do měkka. Před koncem vaření zahustíme jíškou. Levné a jednoduché :)

Zapečený celer s vejci a slaninou

Zapečený celer s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, 10 g slaniny, troška celerové natě

Uvařený celer nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, promícháme se zelenou natí, po zahřátí v troubě zalijeme vejcem rozmíchaným se smetanou a upečeme do žluta. Kdo má chuť může celer před přípravou osmahnout na slanině.

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Lehká rajčatová rýže

Lehká rajčatová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g rýže, 10 g cibule, 1,5 dcl vývaru, 5 g másla, troška hřebíčku, troška pepře, troška bobkového listu, špetka soli, troška zelené natě

Rýži osmahneme na zpěněné cibulce, až začne skelnatět. Pak přidáme pokrájená rajčata, podlijeme vývarem, okořeníme, promícháme se zelenou natí a necháme, až se všechna tekutina vydusí.

Zapečené okurky s vejcem

Zapečené okurky s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g okurky, 10 g slaniny, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zelené natě

Okurku jemně pokrájíme a osmahneme na slanině. Promícháme se zelenou natí, osolíme, okořeníme, po prohřátí v troubě zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a pečeme dozlatova.

Základ celerové omáčky

Základ celerové omáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g celeru, 5 g tuku, 10 g jíšky, špetka soli, špetka pepře, troška celerové natě

Celer osmažíme na tuku, podlijeme bujónem, osolíme, okořeníme, povaříme do měkka, zahustíme jíškou a procedíme. Ochutíme a ozdobíme zelenou natí.

Rajčatový pilaf

Rajčatový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rajčat, 40 g rýže, 1 dcl vývaru, 10 g tuku, troška Vegety speciál, špetka soli, troška zelené natě

Pokrájená, osolená, okořeněná rajčata osmahneme na tuku, promícháme se spařenou rýží a zelenou natí, zalijeme vývarem a pečeme do měkka.

Ruský salát

Ruský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Polévka z červené čočky a dýně

Polévka z červené čočky a dýně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1/4 dýně hokkaidó, 100 g červené čočky, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky chilli koření, pepř, sůl, 2 listy celerové natě, 1 lžíce instantní světlé jíšky, petrželová nať, pažitka

Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do ...