Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci červená cibule

Sýrový salát s fazolí

Sýrový salát s fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 1 menší fialová (červená) cibule, 250 ml sterilizovaných fazolí, 1 červená paprika, 150 ml bílého jogurtu, 50 ml olivového oleje, 50 ml citronové šťávy, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Uzený sýr nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přidáme očistěnou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Všechno osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Přidáme fazole, ochutíme citronovou šťávou, promíchám...

Chutná tvarohová pomazánka

Chutná tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 lžička mleté papriky, 1 červená cibule, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1-2 lžíce másla /nebo pomazánkového másla/, trocha soli, trocha pepře

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme se všemi ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a namažeme na čerstvé pečivo. Do pomazánky můžeme přidat i řeřichu nebo pažitku.

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 15 tenkých plátků anglické slaniny, 2 červené cibule, 5 šalotek (je možné i více), 1 česnek, 500 ml černého piva, kmín, pepř, sůl

Troubu předehřejeme na 200°C. Do uzavíratelné zapékací mísy dáme na dno plátky slaniny, na ni osolené a opepřené plátky krkovice, které pokmínujeme a na to ještě na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. To pokryjeme opět slaninou...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Špagety s pečenou zeleninou

Špagety s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špaget, 2 mladé střední cuketky, 1/2 cibule, 1/2 červené cibule, 1/2 červené, 1/2 zelené a 1/2 žluté papriky, 2 střední mrkve, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, snítky čerstvého tymiánu , asi 4 lžíce olivového oleje, strouhaný parmazán

Všechnu zeleninu nakrájíme - cukety na půlkolečka, mrkev na kolečka, papriky na menší kousky, cibuli na kostičky a stroužky česneků překrojíme napůl. Zeleninu dáme do pekáčku, pokropíme olejem, osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymi...

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Kotlety s cibulkou

Kotlety s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykostěné vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1/2 l vývaru, 1 zakysaná smetana, olej na smažení

Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a kotlety na něm po obou stranách zprudka opečeme. Po opečení kotlety vyjmeme a ve výpeku orestujeme obě cibule, při...

Pečený bůček na zelí

Pečený bůček na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového boku, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžíce cukru, 1 červená cibule, 5 šalotek, kmín, sůl, pepř

Zelí propereme, necháme okapat a dochutíme cukrem a solí. Rozprostřeme na dno pekáče. Na zelí klademe osolený, opepřený a nakmínovaný bůček. Úplně nahoru pak naskládáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a šalotky. Pečeme, dokud není maso měkké...

Staročeská pečeně se zázvorem

Staročeská pečeně se zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce rostlinného oleje, sůl dle chuti, 1 lžíce sádla, 500 ml světlého piva, 2 červené cibule

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme. Po 24 hodinách maso vyjmem...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 350 g hladké mouky, 150 g špaldové mouky, 1 lžička cukru krupice, 20 g droždí, Náplň: 250 g červené cibule, 250 g cukety, 50 g černých oliv (použila jsem zelené), petrželka, pažitka, sůl, pepř

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. V pánvi rozehřejte máslo, nasypeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou cuketu na tenké plátky a spolu osmažíme. Pak př...

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (200g na paštiku+50 g na zalití), 500 g kuřecích jater, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli a špetka pepře dle chuti, 100 ml smetany ke šlehání, 12 listů šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut domě...

Rajčatová polévka s krutony

Rajčatová polévka s krutony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g keříčkových cherry rajčat, 250 g žlutých cherry rajčat, 2 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, 1 svazek provensálského koření, 1 lžíce aceta balsamica

Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvali...

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (kotleta, kýta), 4 plátky šunky, 8 plátků sýra Krolewski zauzený, 4 plátky staročeské slaniny, sůl, mletý černý pepř, 2 rajčata, 1/2 kapie, 1 palice česneku, 1/2 červené cibule, 1 zeleninový bujón, 1 smetana ke šlehání

Vepřové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, kap...

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného kuřecího masa, 200 g zelených fazolek, 1/2 manga, 1/2 papáji, Zálivka: šťáva z 1 pomeranče, 1/2 papáji, 1/2 manga, 1 oloupané rajče bez semínek, 1 červená cibule nadrobno, 1 lžíce vinného octa, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce Dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti

Uzené kuřecí maso naporcujeme. Ovoce nařežeme na tenké plátky a fazolky uvaříme asi 20 minut ve slané vodě. Necháme okapat. Všechny ingredience na zálivku smícháme, ovoce nadrtíme do zálivky, aby vznikla salsa. Poté klademe na talíř fazolky, p...

Čočka s uzeninou jako minutka

Čočka s uzeninou jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg zelené čočky, 25 dkg měkké uzeniny, 1 ks červené cibule, sojová omáčka dle potřeby a chuti

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zd...

Rajčatová salsa

Rajčatová salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední rajče, 1 střední červená cibule, 2 lžíce čerstvého nakrájeného koriandru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky strouhané citronové kůry, sůl dle chuti

Rajče i koriandr nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce důkladně všechny suroviny promícháme. Zakryté alobalem dáme chladit do lednice. Po vychladnutí můžeme podávat.

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Směs z červené čočky

Směs z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1/2 pórku, 1 žlutá paprika, 1 menší červená cibule, 4 větší mrkve, 300 g červené čočky, 1 kostka česnekového tofu, 750 ml drůbežího bujonu, 400 g rajčat, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si omyjeme a nakrájíme všechny ingredience. Rajčata do kříže nakrojíme a přelijeme vařící vodou, poté je sloupneme a nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na malé proužky, papriku na kostičky a mrkev na tenké kolečka. Červenou cibul...

Teplý krevetový salát

Teplý krevetový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krevet, 20 g česneku, 30 g červené cibule, 30 g rukoly, 80 g brambor, 50 g cherry rajčátek, olivový olej, sůl a pepř dle chuti

Na olivovém oleji orestujeme česnek a červenou cibuli, přidáme krevety, poté brambory, které jsme si předtím uvařili ve slupce. Prohřejeme a podáváme na lůžku z rukoly a cherry rajčátek.

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Koláčky s hruškami a sýrem

Koláčky s hruškami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké špaldové mouky , 175 g másla, 3–4 lžíce studené vody, Na náplň: 2 vejce , 150 g tvrdého sýru, 1 lžíce mléka, sůl a pepř, 3 větší hrušky, 1 menší červená cibule

Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou...

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g lososa, 1 lžička polotučné hořčice, 1 lžička Dijonské hořčice, 0,5 malé cibule, 0,5 malé červené cibule, 1,5 špetky soli, špetka pepře bílého, 1 lžička citronové šťávy

Kousek lososa (bez kůže) naškrábeme co nejjemněji a dáme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience - cibuli nakrájenou velmi na jemno, hořčice po částech a ochutnáváme, abychom je dali přiměřeně a zachovali tak dominantní chuť chuť lososa. Při...

stránka: