Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci červené víno

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 větší snítka rozmarýnu, 1 větší snítka tymiánu, 1 větší snítka majoránky, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3/4 l suchého červeného vína, 80 dkg hovězí kýty, 20 jarních cibulek, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 25 dkg žampionů, 25 g másla, 2 cl cognacu, 1 lžíce nasekané petrželky

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Stehýnka na divoko se zeleninou

Stehýnka na divoko se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 6 loupaných rajčat, 2,5 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl červeného vína, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší mrkev, kousek celeru, 5 stroužků česneku, 5 lžic rostlinného oleje, troška sušeného tymiánu nebo 2 větvičky čerstvého, 3 kuličky nového koření, 2 listy bobkového listu, troška mletého pepře, lžička soli

Stehýnka umyjeme, osušíme a zprudka je opečeme na troše oleje, až se vytvoří kůrka. Do výpeku vlijeme zbytek oleje, zpěníme cibuli nasekanou najemno a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a restujeme dorůžova. Přidá...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Ovocný předkrm ve víně

Ovocný předkrm ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší žlutý meloun, 150 g jahod, 2 banány, 200 ml červeného vína

Meloun rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na malé kousky. Banány a jahody také pokrájíme. Vše smícháme dohromady a dáme do vydlabané půlky melounu. Opatrně zalijeme vínem a necháme 3 hodiny odležet v lednici.

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 vetší cibule, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 5 rajčat

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, sůl a pepř dle chuti. Nakonec přidáme víno, mouku rozmíchanou v bujónu a vaříme 4 h...

Guláš z kance

Guláš z kance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, 200 ml červeného vína, 500 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 lžíce instantní jíšky

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme rozetřený česnek, kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Přidáme vodu a dusíme, dokud maso není dostatečně měk...

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

Švestková omáčka

Švestková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, sůl, 1/2 lžičky mleté lékořice, 1/2 lžičky mleté skořice

Švestková povidla smícháme s vínem, olejem, skořicí, lékořicí a osolíme dle chuti. Můžeme podávat teplé nebo studené, s masem nebo pečivem.

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mleté lékořice, sůl, 400 ml vody, 100 g másla

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice přip...

Pošírované hrušky ve víně

Pošírované hrušky ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 500 g cukru krystalu, 4 hrušky, 1 lžička mleté skořice

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme...

Pikantní vepřová svíčková na víně

Pikantní vepřová svíčková na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové svíčkové, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, 200 ml červeného vína, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce solamylu, 1 lžička kmínu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a vínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečen...

Tasmánská kachní prsíčka

Tasmánská kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g sušených švestek, 1,2 l vody, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 100 ml červeného vína, pepř, 1 lžíce sezamu, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme olej, víno, ocet a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím do vody dáme švestky, citrónovou...

Pstruzi s olivami a oříšky

Pstruzi s olivami a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce olivového oleje, 1 balení černých oliv, 100 g vlašských ořechů, sůl, pepř, 100 ml červeného vína

Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a dáme do zapékací mísy. Posypeme nakrájenými olivami a nesekanými oříšky. Zali...

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího masa, 5 kiwi, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 75 g másla, 200 ml červeného vína

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečem...

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Pečená krůtí prsa

Pečená krůtí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, sůl, pepř, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 200 ml červeného vína

Krůtí prsa omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme do pekáče, přidáme olej a podlijeme vínem. Přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté trou...

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g řepy, 2 cibule, 50 g másla, sůl, 2 lžíce solamylu, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce octu, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, kopr na ozdobu

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměk...

Černá vdova

Černá vdova

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 50 ml červeného vína, 100 ml Kofoly, 1 plátek citrónu, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme rum, víno a Kofolu. Promícháme, přidáme led a plátek citrónu.

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

stránka: