Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci červené víno

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

Černá vdova

Černá vdova

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 50 ml červeného vína, 100 ml Kofoly, 1 plátek citrónu, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme rum, víno a Kofolu. Promícháme, přidáme led a plátek citrónu.

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

Vinná polévka

Vinná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl červeného vína, 100 g másla, špetka šafránu, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžička skořice, 1 lžička zázvoru, 100 g strouhanky, 3 dcl neslaného vývaru, cukr krupice

Na pánvi orestujeme na másle strouhanku dozlatova. Zalijeme vínem, neslaným vývarem a vaříme. Postupně přidáme všechno koření a před dokončením podle chuti přisladíme.

Opilé ovoce

Opilé ovoce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg kandovaného ovoce, 15 dkg sušeného ovoce, 15 dkg rozinek, 2 dcl Griotky, 2 dcl červeného vína

Ovoce nakrájíme na větší kousky, nasypeme do sklenice s pevným uzávěrem, smícháme griotku a víno a ovoce tím zalijeme. Dobře uzavřeme a necháme ji uležet v chladu.

Námořnický grog

Námořnický grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl červeného vína, 0,5 dl rumu, 3 lžičky cukru, 1 malý ks skořice vcelku, kousek citrónové kůry, můžeme přidat i badyán

Svaříme červené víno s cukrem, citronovou kůrou a se skořicí. Pak vyndáme skořici i citronovou kůru a víno nalijeme do sklenice a přidáme rum. Podáváme horké.

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 50 ml rostlinného oleje, 2 větší cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, kousek bobkového listu, špetka majoránky, špetka tymiánu, 200 ml červeného vína, 150 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 červená paprika, 3 lžíce zmrazeného hrášku

Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou p...

Vinné mořidlo

Vinné mořidlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml červeného vína, 250 ml vody, 3 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 0,5 citrónu, 3 listy bobkového listu, 6 kuliček jalovce, 10 - 12 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibule rozkrojíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme a dáme povařit. Přidáme v závěru i nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Necháme vychladnout a používáme k moření masa.

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 1 skořice čínská, 1 lusk vanilky, 5 hřebíčků, 3 lžíce cukru krupice, 2 hrušky

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z nápoje špatně vyndávalo. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme je jádřince a nakrájíme je na kostičky. Vhodíme je do kořeněného vína a vaříme tak...

Biftek Samson

Biftek Samson

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 200 g šunky od kosti, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli, troška pepře, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 dcl červeného vína, troška kečupu

Očištěnou svíčkovou nakrájíme na plátky, které zprudka na oleji osmažíme (z každé strany cca 5 minut, záleží, jak kdo má rád bifteky). Osmažené plátky dáme na talíř, na každý plátek dáme silný plátek šunky a přelijeme směsí z vína, tatarské omáčky...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Mandlová omáčka

Mandlová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g mandlí, 10 g rajčat, 0,05 dcl červeného vína, 5 g cukru moučka

Majonézu utřeme s červeným vínem a cukrem, přidáme rozetřené oloupané rajče a vmícháme jemně nastrouhané mandle.

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Borůvkové víno

Borůvkové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti sušených borůvek, 1/2 l červeného vína

Dvě hrsti sušených borůvek povaříme v trošce vody. Asi po 15 minutách přidáme 1/2 litru červeného vína a na mírném ohni ještě 5 minut povaříme.

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 120 ml červeného vína, 4 lžíce brusinkového kompotu, 400 g nudlí, 1/4 ks papriky (kapie), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky petrželové naťi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme. Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Vše...

Máslová dýně z kastrolu

Máslová dýně z kastrolu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté papriky , 225 g batátů - sladké brambory, 1 paprika (kapie), 1 ks dýně, 400 g sterilovaných rajčat, 200 ml červeného vína, 300 ml zeleninového vývar, 75 g Bulguru, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kostičky. Dýni oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a utřený česnek smažíme asi 7 minut na oleji. Poté přidáme kmín a papriku a smažíme další 2 minuty. Přidáme brambory, nakrájenou papriku, dýni a s...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Bifteky s omáčkou z balsamica

Bifteky s omáčkou z balsamica

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí roštěnky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g rajčat, 4 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 100 ml aceta balsamica, 100 ml červeného vína, 1 ks bobkového listu

Maso nakrájíme na 4 plátky - tak, aby každý měl váhu 200 g. Osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi oleje. Promasírujeme. Šalotky nakrájíme na čtvrtky a dáme je do pánve na rozpálený olej. Po dvou minutách přidáme utřený česnek, balsamico, vín...

Řepové rizoto

Řepové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 200 g krátkozrnné rýže, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks červené cibule, 100 ml červeného vína, 20 g parmezánu, 1 špetka soli, 2 lžíce olivového oleje

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Do kastrůlku dejte olej a cibuli a chviličku opékejte, až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou řepu a chvíli opékejte. Nakonec přidejte rýži a také chvíli restujte. Zalij...

Pohanka s řepou a balkánem

Pohanka s řepou a balkánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g pohanky, 1 ks řepy, 100 g balkánského sýru, 50 ml červeného vína, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce oregana

Pohanku propereme, řepu oloupeme a nastrouháme. Vše dáme do hrnce a zalijeme červeným vínem, necháme odpařit a přilijeme vývar, vaříme do změknutí. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme oregano a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Stehýnka na divoko se zeleninou

Stehýnka na divoko se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 6 loupaných rajčat, 2,5 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl červeného vína, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší mrkev, kousek celeru, 5 stroužků česneku, 5 lžic rostlinného oleje, troška sušeného tymiánu nebo 2 větvičky čerstvého, 3 kuličky nového koření, 2 listy bobkového listu, troška mletého pepře, lžička soli

Stehýnka umyjeme, osušíme a zprudka je opečeme na troše oleje, až se vytvoří kůrka. Do výpeku vlijeme zbytek oleje, zpěníme cibuli nasekanou najemno a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a restujeme dorůžova. Přidá...

stránka: