Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci červený rybíz

Červený rybíz á la brusinky

Červený rybíz á la brusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 70 dkg cukru krupice, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky kyseliny citronové, 4-6 hřebíčků, 5 lžic rumu

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi č...

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Rybízovo-jogurtové muffinky

Rybízovo-jogurtové muffinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g bílého rybízu, 130 g červeného rybízu, 255 g polohrubé mouky, 2 slepičí vejce, 155 g cukru krupice, 2 ks vanilkového cukru, 125 g másla, 150 g ovocného jogurtu, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry

Celá vajíčka vyšleháme. V druhé míse utřeme máslo s cukrem. Přidáme smetanový ovocný jogurt s malinovou příchutí, vanilkový cukr, citronovou kůru, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vajíčka a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme č...

Rybízová marmeláda s vínem

Rybízová marmeláda s vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 1 citrón, 1 balení želírovacího cukru, 200 ml růžového vína, 1 banán

Rybíz očistíme, přidáme šťávu a kůru z citronu (jen čistou kůru bez bílé dužiny), přilijeme 100 ml růžového vína a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme, přecedíme, přidáme banán a vaříme 5 minut. Želírovací cukr pečlivé vmícháme, přilijeme zbytek vín...