Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci česnek - sušená kořenící směs

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

Pomazánka z čabajky

Pomazánka z čabajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nožka čabajky, 50 g změklého másla, 3 kostičky taveného sýra, 1 lžička sušeného česneku

Čabajku umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme nadrobno v sekacím strojku. Máslo utřeme se sýrem, přidáme mletou čabajku a ochutíme česnekem. Pomazánku již není třeba solit nebo jinak dochucovat. Mažeme na plátky veky nebo kolečka rohlíků a li...

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 kompotované meruňky, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, troška grilovacího koření, troška růžového pepře, troška česneku

Uvařená prsíčka a kompotované meruňky nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt, majonézu Hellmann´s, pažitku a petrželku. Dochutíme grilovacím kořením na drůbež, růžovým pepřem a česnekem (hoblinky).

Špenátové nočky do polévky

Špenátové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti čerstvých špenátových listů, 2 lžíce změklého másla, 1 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 2 hrsti hrubé mouky, špetka soli, špetka muškátového květu, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi

Omyté špenátové listy dáme do cedníku, důkladně prolijeme vařící vodou, necháme okapat a nasekáme na malé kousky. Máslo se špetkou soli a žloutkem dobře promícháme, přidáme strouhanku, mouku, připravený špenát, česnek a muškátový květ. Z bílku ...

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 200 g balkánského sýra, 4 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, balení oliv, 3 lžičky másla, špetka soli, 0,5 dcl kravského mléka

Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájený balkánský sýr, česnek, sůl a mléko. Počkáme, dokud se kostičky balkánského sýru nerozpustí a omáčka není hladká. Hotovou omáčkou polijeme těstoviny...

Listy v těstíčku

Listy v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst kopřivových listů, 2 vejce, 1/2 dcl mléka, 1/2 dcl bílého vína, 30 g strouhaného sýra, asi 5 lžic polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka grilovacího koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného česneku , rostlinný olej na smažení

Větší, ale mladé kopřivové listy omyjeme a necháme dobře oschnout. Ze všech přísad připravíme polotuhé těstíčko (podle potřeby můžeme přidat buď mouku nebo mléko). Listy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky tymiánu, 1 lžička česneku - sušeného, 2 ks vajec, 50-100 ml bílého vína, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 2-3 lžíce pažitky, 1 hrneček rostlinného oleje

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s ma...

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný a vykuchaný kapr, sůl, pepř, drcený kmín, česnek - sušená kořenící směs, mletý zázvor, trošku citronové šťávy, 1-2 bílky, 1/2 hrnečku Solamylu, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Kapra přepůlíme, půlky vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti hranolků (asi 1 cm x 5 cm). Kousky vložíme do misky, osolíme, pokapeme citronem a okořeníme pepřem, drceným kmínem, česnekem a zázvorem. Necháme nejméně hodinu odležet v...

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1-2 střední pórky, 2 lžičky kari koření, sůl, pepř, 200 ml smetany, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej, 400 g těstovin

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso začneme restovat. K opečenému masu přihodíme pórek nakrájený na nudličky, zasypeme lžičkou sušeného česneku a vše ...

Špekové knedlíky s česnekem

Špekové knedlíky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 housek, 8 nasekaných česnekových stvolů, 200 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/4 l mléka, 200 g hrubé mouky, sůl

Drobně nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme na kostičky nakrájené žemle, osmahneme a dáme do mísy. Přelijeme osolenými vejci rozšlehanými s mlékem a necháme chvíli vsáknout. Promícháme s moukou a česnekovými stvoly, prohněteme a necháme 10 minut st...

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

Hlíva na smetaně a zázvoru

Hlíva na smetaně a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř podle chuti, 1 malá lžička zázvoru, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, šálek vývaru , 1-2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2-3 lžíce sojové omáčky

Hlívu nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme hlívu, osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme zázvor, sušený česnek a na mírnějším ohni dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Mouku rozmícháme v troš...

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kapřích filet, sůl, hladká mouka, olej na smažení, citronová šťáva z 1/2 plodu, 2 ks rajčat, 30 g oliv, 15 g Nivy, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

Omyté a osušené filety nakrájíme na díly, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Obalené porce osmažíme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, rozkrájíme olivy a omyjeme tymián. V kastrolku smícháme šťávu z citrónu, mléko, česnek a sýr...

Mletý řízek na smetaně

Mletý řízek na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 1 vejce, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce Solamylu, 1 šálek hladké mouky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 2 lžičky tymiánu , 150 ml sladké smetany, 1/2 papriky

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlato...

Květákové placičky s bylinkovou strouhankou

Květákové placičky s bylinkovou strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší květák, 2 ks vajec, 150-350 g strouhanky, 10 g sušeného oregana, 10 g sušené bazalky, 10 g česneku - sušená kořenící směsi, sůl podle chuti, olej na smažení

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, sceíme a rozmačkáme ho vidličkou. Rozdrcené sušené oregano, bazalku a česnek promícháme se strouhankou, vmícháme do květáku a spojíme vejci. Vytváříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.

Žampiony plněné mletým masem

Žampiony plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 větších žampionů, 300 g mletého masa, 1/2 cibule, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu , 100 g strouhané goudy, olivový olej, 1 vejce

Žampiony oloupeme, nožky opatrně vylomíme a nasekáme je na kousíčky. Do mletého masa přidáme vejce, nasekané nohy žampionů, najemno nasekanou cibuli, sušený česnek, sůl, pepř, tymián, směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub. Připrave...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích řízků, 200 g anglické slaniny, 3 cibule, 300 g strouhaného tvrdého sýra Eidam (Edam), špetka česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, 20 ml olivového oleje

Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a opepříme česnekovým kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Pekáček vymažeme olivovým olejem a ...

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 30 g másla, 2 vejce, 2 kuřecí prsa, 100 g strouhaného sýra, 5 lžic smetany, 70 g hladké mouky, sůl, pepř, muškátový květ, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej

Maso nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje opečeme doměkka. Špenát necháme částečně rozmrazit a pod pokličkou ho chvíli podusíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme sýr, smetanu, opečené maso, podušený špenát, osolíme, okořeníme a přidám...

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Kuřecí šašlik

Kuřecí šašlik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 250 g krůtích jater, 75 g anglické slaniny (bez kůže), 3 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru, 400 g rajčat (krájených na kousky), 1 lžička octa, špetka cukru krupice, 1/2 lžičky celerové soli, 1/2 lžičky česnekového prášku, 2 papriky (červené), 2 lžíce másla, 2 hrnky jasmínové rýže, 4 šálky kuřecího vývaru

Maso a játra očistíme, spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Menší kousky necháme ležet stranou. Na špíz střídavě napichujeme velké kousky cibule, játra, maso a slaninu. Osolíme, opepř...

stránka: