Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chilli koření

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg papriky, O,5 kg bílých nebo barevných fazolí, 1 a 1/2 dcl octu (8%), 250 g cukru, 80 g soli, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce sladké papriky, 1/4 oleje

Fazole si den předem namočíme. A druhý den ještě do měkka povaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme a dusíme na ¼ oleje. Přidáme sůl, cukr, ocet, vegetu, chilli a sladkou papriku. Vše řádně promícháme a dusíme. Ke konci přidáme fazole a ještě chvili...

Jablečné čatní s cibulí

Jablečné čatní s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 lžíce rozinek, 100 ml octa, 1 hrneček vody, troška mletého zázvoru, troška chilli koření, 1 nadrobno nakrájenou feferonku

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a oboje vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem. Přidáme ostatní přísady a necháme hodinu probublávat. Hotové jablečné čatní s cibulí pak plníme do sklenic, kt...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Rychlý guláš z lančmítu

Rychlý guláš z lančmítu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meatu (450g), 150 g hub, 2 cibule, 2 sterilované okurky, kečup, troška oleje, chilli koření, mletá paprika, sůl, pepř

Nakrájené houby osmahneme na 2 lžících oleje nebo tuku, podlijeme asi 4 lžícemi vody, osolíme a podusíme doměkka. Lančmít nakrájíme na hranolky nebo větší kostky. Na tuku z konzervy zpěníme lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky chilli koření a nakráje...

Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 5 ks rajčat, 10 dkg šunky, čerstvá petrželka, chilli koření, těstoviny (nejlépe se osvědčily mašličky), cukr, sůl, pepř

Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatím do mísy nakrájíme rajčata a šunku na kostičky a nadrobno posekáme petrželovou nať. Přidáme zakysanou smetanu a půl čajové lžičky chilli koření. Dochutíme cukrem, pepřem, solí a smícháme s těstovinami. Necháme ...

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 10 dkg vlašských ořechů , 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 2 trojúhelníčky taveného sýru, 2 lžíce másla, 2 lžíce tvarohu, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Oloupanou cibuli a česnek vložíme do mixeru a mixujeme. Postupně přidáváme ořechy, sardinky, máslo,hořčici, sýry, tvaroh, koření. Vždy po přidání surovin mixer pustíme, aby se suroviny spojily dohromady.

Kuřecí špízy na grilu

Kuřecí špízy na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kusy kuřecích prsou, 1,5 dcl olivového oleje, 1 střední cibule, 1 menší červená paprika (kapie), 4 stroužky česneku, 3 špetky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce cukru krupice, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička chilli (dle chuti)

Kuřecí prsa podélně nakrájíme na dlouhé nudličky (z jednoho prsa asi 4 nudle) a napíchneme je na špejle, které jsme před tím namočili do oleje. Marináda: Do misky si dáme olivový olej, střední cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájenou červenou pa...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce koření country, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 l hovězího (drůbežího) vývaru, 1 lžička hladké mouky

V široké pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej). Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením country. Zprudka je opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme anglickou ...

Smaženky z polévkových nudlí

Smaženky z polévkových nudlí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vlasových nudlí, 100 g salámu (slaniny), 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř, grilovací koření, medvědí česnek, chilli koření, 1 vejce, olej

Polévkové nudle uvaříme dle návodu. Slijeme, propláchneme studenou vodou, pokrájíme na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme salám nastrouhaný na hrubém struhadle a nastrouhaný tvrdý sýr. Směs osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, su...

Vajíčková omeleta se zeleninou

Vajíčková omeleta se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červené papriky, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 50 g šunky, 1 lžička másla, 2 vejce, sůl, pepř, špetka chilli koření, sterilovaná okurka, rajče, 2 lžíce sladké smetany

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, pórek a šunku. Stačí krátce, zelenina musí zůstat křupavá. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými se 2 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Necháme sr...

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Polévka z červené čočky a dýně

Polévka z červené čočky a dýně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1/4 dýně hokkaidó, 100 g červené čočky, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky chilli koření, pepř, sůl, 2 listy celerové natě, 1 lžíce instantní světlé jíšky, petrželová nať, pažitka

Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do ...

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 14 dkg sušených rajčat, 175 g artyčoků, 400 g fety, 85 g oliv, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 stroužky česneku, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře

Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme. Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná). Můžeme ...

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 7 g chilli koření, 7 g soli, 4 ks papriky (kapie), 2 ks tortill, 4 lžíce koriandru, 200 g cheddaru, 1 ks limety

Mleté maso smícháme se dvěma lžícemi vody, chilli koření a solí. Vytvarujeme podlouhlé šišky, které zplácneme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Papriky také opečeme na pánvi, až budou mít na kůži černé puchýřky. Pak je necháme zapařit v...

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g červené čočky, 1,25 l vody, 400 g mrkve, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 g rajčat, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, kmín, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, špetka kurkumy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 300 ml mléka, 2 cibule

Mrkev a rajčata očistíme a pokrájíme na malé části. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou čočku důkladně opláchneme studenou vodou, necháme ji okapat a vložíme do hrnce (červená čočka se nemusí předem namáčet). Do hrnce poté přidá...

Fazole na husto pikant

Fazole na husto pikant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky fazolí, 1 větší cibule, 1 palička česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky chilli koření, 250 g hovězího mletého masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 rajčata, 1 hrst sterilované kukuřice, 300 ml hovězího bujónu

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor na rozvaření, měly by být na zkus příjemně tvrdé. Mezitím na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek nasekaný na plátky. Orestujeme, vložíme maso a opékáme ze všech stran, dokud neztmavn...

stránka: