Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chilli koření

Americké okurky

Americké okurky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg okurek (salátových nebo nakládaček), 80 dkg cibule, 3 lžíce soli, Nálev: 0,5 l octa, 40 dkg cukru krystal, 1 lžička kari koření, 1 lžička chilli koření, 1 lžička pepře

Okurky nakrájíme na kolečka (nakládačky) nebo na menší kousky (salátovky). Přidáme nakrájenou cibuli a sůl. Nálev: ingredience na nálev smícháme a necháme tři hodiny odležet.Pak tuto směs spojíme s okurkami, dobře promícháme a 24 hodin necháme...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Čertova omáčka

Čertova omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kečupu, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření, špetka bazalky, špetka soli, 3 lžíce olivového oleje

Cibuli oloupeme, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme kečup, podlijeme troškou vody, přidáme chilli koření, utřený česnek se solí, bazalku, osolíme, zahustíme trochou hladké mouky, povaříme a podáváme. Vhodné k houskovým knedlíkům.

Čertova pochoutka

Čertova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 vejce, 80 g škrobové moučky, špetka soli, 80 g sojové omáčky, troška cukru moučka, 20 g chilli koření, 120 g cibule, 120 g kapie, 120 g sterilovaných žampionů

Prsíčka nakrájíme na kostky, přidáme škrob, vejce, špetku cukru, chilli, promícháme a necháme uležet. Do rozpáleného oleje vložíme maso a osmahneme. Olej scedíme, přidáme sójovou omáčku, nakrájenou cibuli, kapii a žampióny. Vše necháme dotáhnout d...

Čertův dressing

Čertův dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

K vývaru přidáme rajčatový protlak, ocet, olivový olej, chilli koření, citrónovou šťávu, osolíme, promícháme. Podáváme k těstovinovým salátům.

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cukety, 1 plísňový sýr Hermelín, 2 slepičí vejce, 100 ml bílého vína, hrst strouhanky, špetka soli, špetka chilli koření, 3 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej na smažení

Vejce rozklepneme do misky, přilijeme víno a rozšleháme. Osolíme, přidáme špetku chilli koření. Sýr nastrouháme najemno a přidáme společně s hrstí strouhanky do směsi v misce. Promícháme a pomalu přisypáváme mouku tak, aby nebylo těstíčko moc hu...

Čundrovské fazole

Čundrovské fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva drcených rajčat, 2 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička kari koření, 1 lžička chilli koření

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a konzervované fazole. Necháme povařit, přídáme koření.

Ďábelská vejce

Ďábelská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vejcí, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička chilli koření, olivy bez pecek na ozdobu, tatarská omáčka při podávání, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička másla, 1 lžička kari koření

Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. 8 vajec rozdělíme na půlky a vydloubneme žloutky. Zbývající vejce rozšleháme se žloutky, rozetřeným česnekem, máslem, hořčicí a rajčatovým protlakem. Přidáme chilli koření, pepř a sůl dle chuti. Takto připravenou...

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 rohlík, 100 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, olivový olej, 1 rajčatový protlak, 1 lžička chilli koření, sůl

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem, který jsme před tím nakrájeli na kostečky a zalili mlékem. Osolíme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které zvolna opékáme na rozehřátém oleji. Pak přidáme ...

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jablka, 2 ks badyánu, 1 ks skořice, 100 g třtinového cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme 3 lžíce vody, ocet, šťávu z nastrouhaného zázvoru, chilli koření, kurkumu, skořici i badyán. Vaříme až jablka změknou. Poté vyndáme koře...

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Falafel

Falafel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g konzerva cizrny, 1 vejce, 2 stroužky česneku, svazek zelené cibulky, hrst nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce jemné strouhanky, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, špetka chilli koření, pepř, sůl, olej

Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou. Přidáme nasekanou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme s vejcem. Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Použijeme-li teflonovo...

Fazole na husto pikant

Fazole na husto pikant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky fazolí, 1 větší cibule, 1 palička česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky chilli koření, 250 g hovězího mletého masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 rajčata, 1 hrst sterilované kukuřice, 300 ml hovězího bujónu

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor na rozvaření, měly by být na zkus příjemně tvrdé. Mezitím na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek nasekaný na plátky. Orestujeme, vložíme maso a opékáme ze všech stran, dokud neztmavn...

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg papriky, O,5 kg bílých nebo barevných fazolí, 1 a 1/2 dcl octu (8%), 250 g cukru, 80 g soli, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce sladké papriky, 1/4 oleje

Fazole si den předem namočíme. A druhý den ještě do měkka povaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme a dusíme na ¼ oleje. Přidáme sůl, cukr, ocet, vegetu, chilli a sladkou papriku. Vše řádně promícháme a dusíme. Ke konci přidáme fazole a ještě chvili...

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 14 dkg sušených rajčat, 175 g artyčoků, 400 g fety, 85 g oliv, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 stroužky česneku, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře

Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme. Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná). Můžeme ...

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žebírek, 100 ml kečupu, 70 ml olivového oleje, 4 lžíce medu, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného koriandru, 1 cibule, špetka chilli koření

Vepřová žebírka nakrájíme na kousky. V míse smícháme kečup, olivový olej, med, sojovou omáčku, lžičku vinného octa, namletou cibuli, prolisované stroužky česneku, drcený pepř, odcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promícháme, do mar...

Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, houby nebo žampióny, 4 lžičky másla, špetka soli, špetka kmínu, chilli koření dle chuti, olej na smažení, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka na trojobal

Hermelíny si rozkrojíme, vydlabeme a naplníme směsí hub, které předem podusíme na másle s kmínem, solí a chilli kořením. Obě části sýru spojíme a podle potřeby zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

stránka: