Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chilli omáčka

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Krevetový salát

Krevetový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 okurka, 2 rajčata, 1 balení krevet, 3 lžíce olivového oleje, 5 kapek chilli omáčky

Krevetky orestujeme na olivovém oleji a ochutíme troškou chilli omáčky. Připravíme si zeleninový talíř z ledového salátu, okurky, rajčat, může být i paprika. Jednoduše jakákoliv zelenina, která vám nejvíce chutná. Na salát poklademe uvařené krevet...

Francouzská omáčka

Francouzská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl včelího medu, 0,3 dcl chilli omáčky, 1 dcl jablečného octu, 1 cibule, 1 lžíce worcesterové omáčka, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Pak všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu a necháme 1 hodinu v lednici uležet. Používáme jako zálivku na salát.

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křídla, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička Sambal oelek, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, pepř

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčky, worcesterové omáčky, rybí omáčky, ústřicové omáčky, medu, sladké chilli omáčky, sambal oelek, citrónové šťávy, česneku a pepře. Křidýlka ...

Jarní závitky se špenátem

Jarní závitky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 100 g hrášku, 1/2 lžičky soli, 100 ml chilli omáčky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks mrkve, 4 ks ředkviček, 8 ks rýžového papíru, 8 listů bazalky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst řeřichy

Nejprve si připravíme špenátové lůžko: Šalotku i česnek nakrájíme najemno a smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme špenát a chvíli podusíme. Osolíme a necháme odpočívat. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičku na tenká kolečka. Na vlhk...

Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 200 g brokolice, 200 g kukuřice, 100 g květáku

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zeleninu a opékáme 2-3 minuty. Poté zakápneme sójovou omáčkou a chilli omáčkou a pořádně zamícháme. Po 2-3 minutách je hotovo.

Jarní zeleninové závitky

Jarní zeleninové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g mrkve, 1 červená paprika, lžíce slunečnicového oleje, 75 g fazolových klíčků, 3 jarní cibulky, 25 g másla, 2 lžičky sezamového oleje, 1 dcl chilli omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, citrónová kůra, 3 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic nasekané nati koriandru, 8-10 plátků rýžového papíru

Mrkev a papriku nakrájíme na jemné tyčinky. Ve velkém woku si rozehřejeme slunečnicový olej, na kterém poté zeleninu spolu s fazolovými klíčky orestujeme. Sejmeme wok z ohně a přidáme citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Mezitím smícháme sojovou om...

Kuřecí polévka s kukuřicí

Kuřecí polévka s kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 malé cibule, 1 malá červená paprika, 1 stroužek česneku, 125 g mladých klasů cukrové kukuřice, 1 l drůbežího bujónu, 200 g drcené kukuřice, 2 lžíce sherry, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, petržel na ozdobu

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. Maso smažíme 3-4 minuty. Přidáme na nudličky nakrájené cibule, papriku a rozdrcený stroužek česneku. Vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme jemně pokrájené mladé klasy cukrové kukuřice a bujón. Přive...

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 špekáčků, hořčice, chilli omáčka, 2 cibule krájené na nudličky, 1 česnek (stroužky nakrájené na plátky), ostrý kečup, 3 feferonky nebo kozí rohy (může být i více), 1,5 dcl černého piva, 1 dcl sladkokyselé nebo pálivé omáčky dle chuti (cikánka nebo ďábelka)

Oloupané špekáčky podélně nařízneme asi do tří čtvrtin. Do řezu namažeme hořčici, vložíme několik proužků cibule, plátků česneku a kousek kozího rohu (feferonky). Smícháním kečupu, čertovské nebo cikánské omáčky a černého piva uděláme zálivku. Špe...

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vepřová žebra, 4 dcl Hoisin omáčky, 3 dcl včelího medu, 1 dcl sladké chilli omáčky, 1 lžička chilli koření, troška čerstvého zázvoru, 1 lžička čínského koření, 2,5 dcl sladového octu, pražená sezamová semínka

Žebírka naporcujeme a vložíme do pekáče. Na větší pánvi(nebo v hrnci) promícháme a zahřejeme Hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli, činské koření, sladový ocet a nastrouháme na jemno zázvor. V omáčce rukou dokonale obalíme žebí...

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

Polévka z kokosu

Polévka z kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml kokosového mléka, 1 ks zázvoru, 1 ks citrónu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 ks chilli papriček, 250 g lososa, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce omáčky Thai Pride (rybí omáčky)

V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájeného lososa a na plátky nakrájený zázvor. Když je losos měkký, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, chilli omáčku, celé chilli papriky a vaříme cca 15 minut. Když je polévka...

Králičí maso z pánve

Králičí maso z pánve

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g králičího masa, 1 cibule, 1 malá konzerva žampionů v sladkokyselém nálevu, 0,5 dcl olivového oleje, 1 dcl kečupu, 1 kostka masoxu, 1 lžíce chilli omáčky, troška soli, troška pepře mletého

Králičí maso nakrájíme na nudičky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na půl měsíčky, žampiony na kousky. Do pánve(používám elektrickou) dáme olej a maso prudce osmažíme, přidáme cibulku, promícháme a chvilku smažíme. Pak přidáme žampiony, keču...

Pikantní šneci z listového těsta

Pikantní šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic chilli omáčky, 20 dkg anglické slaniny, 2 balení plátkového sýra, 20 dkg paprikového trvanlivého salámu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hrubého chilli koření, 1 lžíce provensálského koření, 2 žloutky

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku. Potřeme ji chili omáčkou a posypeme provensálským kořením. Poté poklademe plátky anglické slanniny, kterou posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Tuto vrstvu pokademe plátky sýra a nakonec přidám...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Mexický salát

Mexický salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1/2 hlávky bílého zelí, 1/2 hlávky červeného zelí, 4 papriky (kapie), 4 rajčata, 100 g sterilizovaných fazolí, 1 lžíce celerové naťi, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička soli, 4 lžíce chilli omáčky

Papriku po umytí zbavíme jadrovníka, pokrájame na tenké prúžky, očistenú cibuľu na kolieska, bielú a červenú kapustu postrúhame na struhadle. Vložíme do misy, pridáme fazuľu, ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zalejeme marinádou z dvoch lyžíc octu, ...

Mexický guláš

Mexický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí kýty, 1 cibule, 50 g parmazánu, 100 g šunky, 1 lžíce mleté papriky , 1 lžička soli, 50 g sádla, 1 lžička chilli omáčky

Očistené hovädzie mäso pokrájame na kocky, posolíme a za podlievania dusíme na zapenenej cibuli s červenou sladkou paprikou. Udusené mäso podávame so šunkou posekanou nadrobno a s nastrúhaným parmezánom. Navrch pokvapkáme čili omáčkou.

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česn...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

stránka: