Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chilli omáčka

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sardinek, 300 g červené cibule, 200 ml aceta balsamica, 1 lžíce kořenící směsi na čínu, 2-3 lžíce včelího medu, 1 lžíce koriandru, 1 lžíce oregana, 1 ks limety, 12 ks tortill, 1 ks avokáda, 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Nejprve si připravíme marinovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na proužky a posypeme solí. Počkáme pár minut až pustí šťávu, poté ji slijeme a cibuli propláchneme. Cibuli smícháme s medem, octem nasekaným koriandrem a oreganem a utřeným česnekem. Os...

Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 200 g brokolice, 200 g kukuřice, 100 g květáku

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zeleninu a opékáme 2-3 minuty. Poté zakápneme sójovou omáčkou a chilli omáčkou a pořádně zamícháme. Po 2-3 minutách je hotovo.

Thajské tofu s chřestem

Thajské tofu s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýžových nudlí, 300 g tofu, 2 ks limety, 10 ks chřestu, 6 ks jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 1 balení fazolových klíčků, 1 lžíce kari pasty, 2 lžíce chilli omáčky, 3 lžíce koriandru, 1 hrst arašídů (burské ořechy, buráky)

Jednu limetku nakrájíme na čtvrtiny, z druhé vymačkáme šťávu. Tofu nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Chřest nakrájíme na 2 cm velké kusy. Krájíme diagonálně. Jarní cibulky nakrájíme na jemno. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. S...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce koriandru, 3 lžičky chilli omáčky, 2 lžičky aceta balsamica, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 troška zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 450 g krevet

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarní cibulky. Po 20 sekundách přidáme oloupané krevety. Za jednu minutu přidáme všechny ostatní ingredience a za 3 minuty už máme hotovo. P...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Jarní závitky se špenátem

Jarní závitky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 100 g hrášku, 1/2 lžičky soli, 100 ml chilli omáčky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks mrkve, 4 ks ředkviček, 8 ks rýžového papíru, 8 listů bazalky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst řeřichy

Nejprve si připravíme špenátové lůžko: Šalotku i česnek nakrájíme najemno a smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme špenát a chvíli podusíme. Osolíme a necháme odpočívat. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičku na tenká kolečka. Na vlhk...

Sezamový kuřecí salát

Sezamový kuřecí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1 ks mrkve, 4 ks jarní cibulky, 4 ks bobkového listu, 1 ks limety, 74 g sójy, 140 g cherry rajčátek, 2 lžíce koriandru, 1 lžička sezamu, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky chilli omáčky

Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozpůlíme. Koriandr a bobkový list nasekáme. Kuřecí prsa zalijeme vodou a spolu se sójou je vaříme 8 minut. Poté maso natrháme. Nyní si připravíme dresink – smícháme rybí omáčku, sezamový ...

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křídla, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička Sambal oelek, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, pepř

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčky, worcesterové omáčky, rybí omáčky, ústřicové omáčky, medu, sladké chilli omáčky, sambal oelek, citrónové šťávy, česneku a pepře. Křidýlka ...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Těstovinový salát po asijsku

Těstovinový salát po asijsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 svazek jarní cibulky, 3 různě barevné papriky, 400 g těstovin, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 250 g sojových výhonků, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku koření sambala, 1 lžičku medu, 1 hrst sekané pažitky na ozdobu

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na malé kostičky a ty pak překrájíme na malé proužky. Cibuli očistíme, omyjeme a poté ji nakrájíme šikmo na tenká kolečka. Papriky rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Těstoviny uvaříme dle...

Králičí maso z pánve

Králičí maso z pánve

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g králičího masa, 1 cibule, 1 malá konzerva žampionů v sladkokyselém nálevu, 0,5 dcl olivového oleje, 1 dcl kečupu, 1 kostka masoxu, 1 lžíce chilli omáčky, troška soli, troška pepře mletého

Králičí maso nakrájíme na nudičky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na půl měsíčky, žampiony na kousky. Do pánve(používám elektrickou) dáme olej a maso prudce osmažíme, přidáme cibulku, promícháme a chvilku smažíme. Pak přidáme žampiony, keču...

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Polévka z kokosu

Polévka z kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml kokosového mléka, 1 ks zázvoru, 1 ks citrónu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 ks chilli papriček, 250 g lososa, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce omáčky Thai Pride (rybí omáčky)

V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájeného lososa a na plátky nakrájený zázvor. Když je losos měkký, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, chilli omáčku, celé chilli papriky a vaříme cca 15 minut. Když je polévka...

Mexický guláš

Mexický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí kýty, 1 cibule, 50 g parmazánu, 100 g šunky, 1 lžíce mleté papriky , 1 lžička soli, 50 g sádla, 1 lžička chilli omáčky

Očistené hovädzie mäso pokrájame na kocky, posolíme a za podlievania dusíme na zapenenej cibuli s červenou sladkou paprikou. Udusené mäso podávame so šunkou posekanou nadrobno a s nastrúhaným parmezánom. Navrch pokvapkáme čili omáčkou.

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

Krevetový salát

Krevetový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 okurka, 2 rajčata, 1 balení krevet, 3 lžíce olivového oleje, 5 kapek chilli omáčky

Krevetky orestujeme na olivovém oleji a ochutíme troškou chilli omáčky. Připravíme si zeleninový talíř z ledového salátu, okurky, rajčat, může být i paprika. Jednoduše jakákoliv zelenina, která vám nejvíce chutná. Na salát poklademe uvařené krevet...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

Thajské krůtí tortilly

Thajské krůtí tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtí pečeně, 250 g krémového sýru, 3 lžíce chilli omáčky, 4 velké tortilly, 2 srdíčka hlávkového salátu, 1 mango, sůl, pepř

Krémový sýr promíchejte s chilli omáčkou, osolte a opepřete ho. Tortilly potřete tímto krémem a postupně na ně pokládejte na nudličky nakrájený salát, mango, tenké plátky krůtí pečeně (můžete použít i dobrou krůtí šunku) a stočte je. Při servírová...

Mexický salát

Mexický salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1/2 hlávky bílého zelí, 1/2 hlávky červeného zelí, 4 papriky (kapie), 4 rajčata, 100 g sterilizovaných fazolí, 1 lžíce celerové naťi, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička soli, 4 lžíce chilli omáčky

Papriku po umytí zbavíme jadrovníka, pokrájame na tenké prúžky, očistenú cibuľu na kolieska, bielú a červenú kapustu postrúhame na struhadle. Vložíme do misy, pridáme fazuľu, ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zalejeme marinádou z dvoch lyžíc octu, ...

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vepřová žebra, 4 dcl Hoisin omáčky, 3 dcl včelího medu, 1 dcl sladké chilli omáčky, 1 lžička chilli koření, troška čerstvého zázvoru, 1 lžička čínského koření, 2,5 dcl sladového octu, pražená sezamová semínka

Žebírka naporcujeme a vložíme do pekáče. Na větší pánvi(nebo v hrnci) promícháme a zahřejeme Hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli, činské koření, sladový ocet a nastrouháme na jemno zázvor. V omáčce rukou dokonale obalíme žebí...

stránka: