Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chilli

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

Omáčka z cukety

Omáčka z cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cukety, 200 ml bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 100 g sýru feta, šťáva z půlky citronu, půl lžičky římského kmínu, špetka chilli, zelené a černé olivy, sůl

Cukety očistíme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka ve vodě. Po uvaření slijeme vodu a cukety rozmačkáme vidličkou na kaši. Potom k této směsi přidáme jogurt, rozmačkaný česnek, citronovou šťávu, římský kmín, sůl, chilli a všechno důkladn...

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovčího sýra, 1 svazek pažitky, 1 snítka oregána (nebo majoránky), 2 snítky bazalky, 3 snítky tymiánu, 5 lžíc olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 okurka, 4 rajčata, 4 jarní cibulky, 1 zelená chilli paprička, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře, špetka soli

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Opereme bylinky, pažitku nakrájíme na kousky, ze zbylých bylinek otrháme lístky a jemně nasekáme. Smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou a nalijeme na kostičky sýra, 15 minut (nebo...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Asijské mojito

Asijské mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 limetky, 1 lžíce třtinového cukru, 8 listů máty, 1 malá nakrájená chilli, 1 lžička skořice, 40 ml mangové vodky, 1 sklenka drceného ledu

Rozmačkejte limetku s cukrem ve sklenici. Poté přidejte mátu, skořici, mangovou vodku a rozdrcený led. Vše zamíchejte lžičkou a podávejte.

Thajské krevety s mangem

Thajské krevety s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých, oloupaných a vařených krevet, 1 lžička mletého zázvoru, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 nasekaná chilli paprička, 1 lžička cukru, 1 lžička rybí omáčky, limetová šťáva, 1 mango, koriandr

Smíchejte 20 velkých oloupaných a uvařených krevet s lžičkou strouhaného zázvoru, stroužkem drceného česneku, nakrájenou červenou chilli, lžičkou cukru, lžičkou rybí omáčky a se šťávou z jedné limetky. Nechejte v lednici po dobu 30 minut marinova...

Ďábelská omáčka

Ďábelská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička pepře, 2 lžičky chilli, 1 lžička soli, 1 lžička cukru moučka, 4 lžíce jablečného octa, 2 žloutky, 2 cibule, 100 ml smetany

Cibule nastrouháme najemno. Můžeme vzít jednu červenou a jednu žlutou cibuli. Hořčici smícháme s octem, přidáme nastrouhaný křen, pepř, chilli koření, sůl, cukr a žloutky. Dále přidáme nastrouhanou cibuli a smetanu. Vše důkladně promícháme.

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Marináda na pečený bůček

Marináda na pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg vepřového boku s kostí, 1 cibule (nasekaná najemno nebo umletá), 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka chilli, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, citronová šťáva dle chuti, pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady (včetně česneku utřeného se solí) a potřeme tím vepřový bok. Necháme den uležet v lednici a pak pečeme v troubě na 180°C cca 2 h.

Pálivý kuskus pro jednoho

Pálivý kuskus pro jednoho

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, špetka chilli, 1 lžička kari koření, 4 lžíce nakládané kukuřice, špetka soli

Kuskus osolíme a smícháme s chilli a kari kořením. Zalijeme ho vroucí vodou - tak aby byl celý potopený a necháme 5 minut nabobtnat. Pak přidáme nakládanou kukuřici, zamícháme a můžeme podávat.

Sambaro - indický zelný salát

Sambaro - indický zelný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hořčičného semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zelených chilli papriček, lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce citronové šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy - čertova lejna nebo worcesterové omáčky

Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka, když vyprskají - (jako popcorn) přidáme čertovo lejno nebo worcester, citronovou trávu a rozsekané zelené čili papričky a ...

Rajčatová pomazánka

Rajčatová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 150 g Lučiny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka soli, troška chilli, 1 lžíce petrželové naťi

Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželkou. V misce utřeme změklé máslo s lučinou, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme chilli kořením. Pořádně promícháme a podáváme na vece.

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Obří krevety s pikantní omáčkou

Obří krevety s pikantní omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 5 jarních cibulek, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce vody, 3 čerstvé chilli papričky, 1 lžíce čersrvé natě koriandru, hrst drcené kukuřice, pažitka na ozdobu, 500 g obřích syrových krevet

Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, dokud nezměkne. Přidáme, najemno nasekané chilli papričky, nasekanou nať koriandru, drcenou kukuřici, rajčatový protlak a vodu. Necháme projít varem. Mezitím krevety oloupeme, z každé odstraní...

Chobotničky v chilli omáčce

Chobotničky v chilli omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml octa, 50 ml sherry, 3 čerstvé chilli papričky, 1/2 lžičky cukru moučky, 12 malých chobotniček, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 3 lžíce sladké chilli omáčky, sůl, rajčata na ozdobu, nať petržele na ozdobu, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hle...

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 koktejlových třešní, 100 g hořké čokolády, 50 g kokosové moučky, 5 listů máty peprné, 1 lžička chilli

Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přidáme nasekanou mátu a chilli. V čokoládě namáčíme koktejlové třešně a ihned je obalujeme v kokosu. Necháme oschnout na pečícím papíře, nebo je můžeme uložit přes noc do le...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce rostlinného oleje, 300 g vepřové panenky, 1 stroužek česneku, 5 cm zázvoru, 1 zelená chilli, 2 malá jablka, 2 mrkve, 150 g brokolice, 300 g rýžových nudlí, šťáva z jedné limetky

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte vepřové maso při vysoké teplotě cca 6 až 8 minut. Přidejte rozdrcený česnek, na nudličky nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, jablka nakrájená na čtvrtinky, mrkev nakrájenou/nastrouhanou na delší tenké plátky, ma...

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Pikantní mrkvová polévka s kysanou smetanou

Pikantní mrkvová polévka s kysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 1 cibule, 1 pomeranč, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, kořen zázvoru (cca 5 cm), 1 balení chilli papriček, 1 lžička kari koření, 200 g zakysané smetany, 1 l zeleninového bujónu

Máslo rozehřejeme v hrnci se silným dnem. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli. Smažíme 3 až 4 minuty. Přidáme kari a mrkev (centimetrová oškrábaná kolečka) a vše zakapeme vymačkanou šťávu z pomeranče. Promícháme, přiklopíme...

Kuře s ananasem a hrozinkami

Kuře s ananasem a hrozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 2 střední cibule, lžíce rostlinného oleje, půl konzervy kompotovaného ananasu, větší hrst rozinek, špetka soli, lžíce sladké mleté papriky, troška pepře, troška chilli

Na oleji dozlatova opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, následně osolíme, lehce okořeníme pepřem a sl. paprikou a špetkou chilli koření. Poté co je maso usmažené, tak do hrnce přidáme polovinu ananasového kompotu (šťávu před...

Pestrá zelenina s tofu

Pestrá zelenina s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Tofu, 2 stroužky česneku, troška citronové kůry, 3 lžíce sojové omáčky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g sojových klíčků, 2 čerstvé červené chilli papričky, 3 lžíce suchého Sherry, 100 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 sušené chilli papričky, 150 g hrášku

Tofu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek a prolisujeme k tofu. Citronovou kůru nasekáme na velmi jemné kousky a smícháme s 1 lžící sójové omáčky. Omyjeme papriku a nakrájíme na jemné proužky. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na tenké hranolky. Sójov...

Kuřecí prsa Tikka Masala

Kuřecí prsa Tikka Masala

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc rostlinného oleje, 3-4 cm skořice celé, 2 cibule větší, 3 lžičky drceného česneku, 3 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté chilli papričky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky garam masala, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 2,5 dcl kokosového mléka, hrst čerstvých listů koriandru, 1 zelené chilli, 2-3 kardamony

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme. V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl. Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se z...

Rychlý vajíčkový salát

Rychlý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 slepičích vajec, 3 lžíce majonézy, špetka bílého pepře, kousek pórku, špetka Vegety, špetka chilli

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme majonézu, mletý bílý pepř, špetku chilli, trošku nasekaného pórku nebo bylinek, špetku Vegety bez glutamátu, promícháme a máme hotovo.

stránka: